Daarom is Rani zo’n verstandige vrouw…

Het is vandaag pack your lunch day. De dag waarop je misschien even stil moet staan bij wat je in de boterhamdoos stopt, of welk klaargemaakt gerechtje je mee gaat nemen naar het werk, om in de microgolfoven op te warmen. Mijn collega Anke is daar een speciaal gevalleke in. Die brengt graag restjes van de vorige dag, van pizza over pasta tot een ovenschotel mee, warmt die op voor de show, en eet dus een warm ontbijt om halfzes ’s morgens. Geloof me: zeer bijzonder is dat.

Maar los van de gekke eetgewoonten van Anke, die vooral op pack your breakfast day gevierd zouden moeten worden, wil ik toch eens een dikke pluim geven aan Rani De Coninck, de collega van Raf in de avondspits bij Joe. Rani bracht enkele jaren geleden het fantastische boek “Goed Plan” uit. Het concept van dat boek is geniaal. Rani maakt voor elke week een goed plan. Ze maakt een menu voor de ganse week, doet slimme inkopen, en bereidt alles super goed voor, zodat je tijdens de week met relatief weinig moeite elke dag lekker vers eten op tafel kunt toveren voor je gezin. Of lekkere dingen kunt meegeven aan je partner of aan de kinderen om op het werk of op school als lunch op te eten.

Ik kan je het boek Goed Plan “inspiratie voor drukbezette mama’s en papa’s” van harte aanbevelen, je kunt het in de meeste boekenwinkels en online nog bestellen, en het is niet alleen super handig, en zeer mooi uitgegeven, maar het staat ook vol met fantastische recepten. Want Rani is niet alleen een zalige collega, ze heeft de mooiste lach van de Vlaamse avondspits, en ze kookt ook super goed.