Daarom is Rani zo'n verstandige vrouw...
Nieuws

Daarom is Rani zo’n verstandige vrouw…

Het is vandaag pack your lunch day. De dag waarop je misschien even stil moet staan bij wat je in de boterhamdoos stopt, of welk klaargemaakt gerechtje je mee gaat nemen naar het werk, om in de microgolfoven op te warmen. Mijn collega Anke is daar een speciaal gevalleke in. Die brengt graag restjes van de vorige dag, van pizza over pasta tot een ovenschotel mee, warmt die op voor de show, en eet dus een warm ontbijt om halfzes ‘s morgens. Geloof me: zeer bijzonder is dat.

Maar los van de gekke eetgewoonten van Anke, die vooral op pack your breakfast day gevierd zouden moeten worden, wil ik toch eens een dikke pluim geven aan Rani De Coninck, de collega van Raf in de avondspits bij Joe. Rani bracht enkele jaren geleden het fantastische boek “Goed Plan” uit. Het concept van dat boek is geniaal. Rani maakt voor elke week een goed plan. Ze maakt een menu voor de ganse week, doet slimme inkopen, en bereidt alles super goed voor, zodat je tijdens de week met relatief weinig moeite elke dag lekker vers eten op tafel kunt toveren voor je gezin. Of lekkere dingen kunt meegeven aan je partner of aan de kinderen om op het werk of op school als lunch op te eten.

Ik kan je het boek Goed Plan “inspiratie voor drukbezette mama’s en papa’s” van harte aanbevelen, je kunt het in de meeste boekenwinkels en online nog bestellen, en het is niet alleen super handig, en zeer mooi uitgegeven, maar het staat ook vol met fantastische recepten. Want Rani is niet alleen een zalige collega, ze heeft de mooiste lach van de Vlaamse avondspits, en ze kookt ook super goed.

Gerelateerde nieuwsberichten

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer