Het is vandaag pack your lunch day. De dag waarop je misschien even stil moet staan bij wat je in de boterhamdoos stopt, of welk klaargemaakt gerechtje je mee gaat nemen naar het werk, om in de microgolfoven op te warmen. Mijn collega Anke is daar een speciaal gevalleke in. Die brengt graag restjes van de vorige dag, van pizza over pasta tot een ovenschotel mee, warmt die op voor de show, en eet dus een warm ontbijt om halfzes ’s morgens. Geloof me: zeer bijzonder is dat.
Maar los van de gekke eetgewoonten van Anke, die vooral op pack your breakfast day gevierd zouden moeten worden, wil ik toch eens een dikke pluim geven aan Rani De Coninck, de collega van Raf in de avondspits bij Joe. Rani bracht enkele jaren geleden het fantastische boek “Goed Plan” uit. Het concept van dat boek is geniaal. Rani maakt voor elke week een goed plan. Ze maakt een menu voor de ganse week, doet slimme inkopen, en bereidt alles super goed voor, zodat je tijdens de week met relatief weinig moeite elke dag lekker vers eten op tafel kunt toveren voor je gezin. Of lekkere dingen kunt meegeven aan je partner of aan de kinderen om op het werk of op school als lunch op te eten.
Ik kan je het boek Goed Plan “inspiratie voor drukbezette mama’s en papa’s” van harte aanbevelen, je kunt het in de meeste boekenwinkels en online nog bestellen, en het is niet alleen super handig, en zeer mooi uitgegeven, maar het staat ook vol met fantastische recepten. Want Rani is niet alleen een zalige collega, ze heeft de mooiste lach van de Vlaamse avondspits, en ze kookt ook super goed.
Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer
Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer
Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer
Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer
Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer