Het is vandaag pack your lunch day. De dag waarop je misschien even stil moet staan bij wat je in de boterhamdoos stopt, of welk klaargemaakt gerechtje je mee gaat nemen naar het werk, om in de microgolfoven op te warmen. Mijn collega Anke is daar een speciaal gevalleke in. Die brengt graag restjes van de vorige dag, van pizza over pasta tot een ovenschotel mee, warmt die op voor de show, en eet dus een warm ontbijt om halfzes ‘s morgens. Geloof me: zeer bijzonder is dat.
Maar los van de gekke eetgewoonten van Anke, die vooral op pack your breakfast day gevierd zouden moeten worden, wil ik toch eens een dikke pluim geven aan Rani De Coninck, de collega van Raf in de avondspits bij Joe. Rani bracht enkele jaren geleden het fantastische boek “Goed Plan” uit. Het concept van dat boek is geniaal. Rani maakt voor elke week een goed plan. Ze maakt een menu voor de ganse week, doet slimme inkopen, en bereidt alles super goed voor, zodat je tijdens de week met relatief weinig moeite elke dag lekker vers eten op tafel kunt toveren voor je gezin. Of lekkere dingen kunt meegeven aan je partner of aan de kinderen om op het werk of op school als lunch op te eten.
Ik kan je het boek Goed Plan “inspiratie voor drukbezette mama’s en papa’s” van harte aanbevelen, je kunt het in de meeste boekenwinkels en online nog bestellen, en het is niet alleen super handig, en zeer mooi uitgegeven, maar het staat ook vol met fantastische recepten. Want Rani is niet alleen een zalige collega, ze heeft de mooiste lach van de Vlaamse avondspits, en ze kookt ook super goed.
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer