Daarom lukt het niet om een tafeltje te reserveren in toprestaurants
Nieuws

Daarom lukt het niet om een tafeltje te reserveren in toprestaurants

Dit weekend schreef ik dat het bijna onmogelijk is om (last minute) nog een tafeltje te boeken in één van onze toprestaurants. Dat was vroeger al onmogelijk, uiteraard, je moest altijd wel op tijd reserveren, zeker voor diners in het weekend. Maar dat ook in deze vreemde covid-tijden zoiets nauwelijks lukt vond ik wel opvallend. Ik vroeg me zelfs af of m’n gevoel dat de horeca weer op volle toeren draaide wel klopte.

Ik kreeg ontzettend veel reacties van mensen uit de horeca zelf, en ook van klanten. Het verhaal dat zij brachten was heel dubbel. Sommige restaurateurs laten me weten dat ze inderdaad niet kunnen klagen en dat hun restaurant effectief vaak volgeboekt zit. Maar ze maakten wel de belangrijke kanttekening dat door de corona-maatregelen natuurlijk een beperktere beschikbaarheid is omdat er zoveel ruimte tussen de tafels moet worden gelaten. Dus echt draaien zoals voor de coronacrisis doet nu bijna niemand. Maar goed, klagen deden zij niet.

Veel andere restaurantuitbaters lieten me echter een totaal ander verhaal horen. Bij hen draaide de zaak alles behalve op volle toeren, en verschillende mensen lieten me zelfs weten dat al het spaargeld intussen op is en dat ze zelfs personeel (hebben) moeten ontslaan. Het is voor velen in de horeca ondanks de steunmaatregelen van de overheid de voorbije maanden, echt wel 5 seconden voor twaalf… als het al niet te laat zal zijn.

Maar dan nog? Hoe komt het dat ik er maar niet in slaag om een tafeltje voor twee in één van onze betere restaurants vast te krijgen? De reden is heel eenvoudig. Eigenlijk zat het antwoord al vervat in mijn vorige artikel… Ik schreef namelijk dat ik maar geen” tafeltje voor twee vast” kreeg in het Hof Van Cleve, terwijl er wel wat last minute mogelijkheden waren de komende maand voor een tafel van vier of zes personen.

En daar zit dus de ware reden. Onze chefs moeten hun restaurants vandaag immers helemaal anders organiseren. Tussen de tafels moet steeds voldoende afstand gelaten worden. En afhankelijk van de indeling van hun zaak is het daardoor vaak voordeliger om met enkele grote tafels te werken dan met telkens tafeltjes voor twee personen. Die grote tafels zijn net als de kleinere tafels eigenlijk bubbels op zich, maar je kunt op die manier wel meer volk bedienen per service.

Ik snap de horeca ook wel. Het zijn al waanzinnig lastige maanden geweest voor hen. En dat ze nu proberen om alles zo goed mogelijk te optimaliseren is logisch. De capaciteit zo goed en veilig mogelijk benutten is gewoon een slim idee. Alleen jammer voor mensen die per se nog eens een tête-à-tête willen beleven. Die moeten wat meer geduld oefenen. Of double daten. Maar aangezien double daten vandaag ook bubble daten betekent ben je daar ook beperkt met je mogelijkheden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer