Sinds vorige maandag probeert mijn ochtendcollega Anke Buckinx in een ludiek kerstkrokettendieet wat af te vallen. Niks spectaculairs, ze probeert gewoon haar eetgewoonten (lees snoepgewoonten) wat te veranderen om de laatste zwangerschapskilootjes te killen. Eerlijk is eerlijk: dat liep in het begin niet zo lekker. Anke was wat afgevallen, maar ook weer bijgekomen. Maar sinds begin deze week is het echt in gang geschoten.
Dinsdag woog Anke 68,4 kilo en dat was 900 gram minder dan de 69,3 die maandagochtend nog op de weegschaal stond. Gisteren stond er trouwens weer 68,4 op de teller. Een status quo dus. Niet abnormaal nadat ze de dag voordien toch echt wel flink wat grammen verloren was. En dus keken we enorm uit naar gisteren… maar op de display van de weegschaal stond : 68,5 gram. Dat was dus 100 gram erbij.
Vandaag is de laatste dag voor het weekend, en zijn we dus halfweg het kerstkrokettendieet van Anke… En Anke woog vanochtend 68,3 dat is 1,3 kilo minder dan de 69,6 waarmee ze gestart is twee weken geleden!! Whoop whoop! Top Anke!
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer