Het is blijkbaar een trend aan het worden, vooral sinds we in een pandemie leven: mensen kopen een flat of een huisje in het buitenland om van daaruit te werken. Want of je nu telewerkt vanuit Aalter, Boutersem, Nice of Benidorm, in principe maakt het voor je werkgever weinig uit. Als je je werkt maar goed doet. Natuurlijk zijn niet alle werkgevers even soepel, maar de kans is groot dat je telewerken dus vanop een zonnige locatie in het zuiden mag blijven doen, als je daar toestemming voor vraagt.
Ik zei gisteren op de radio tegen Anke: misschien moet ik dat ook eens overwegen? Dan kan Anke vanuit Vilvoorde, of eventueel zelfs vanuit Hasselt radio maken, en dan doe ik dat vanop ons terrasje in Barcelona. Het zou gewoon zalig zijn. Lekker wakker worden in mijn lievelingsstad. Radio maken in de zon. En daarna heerlijk naar de markt om daar inkopen te doen. Eventueel zelfs om te koken in een bescheiden restaurantje dat ik daar zou kunnen beginnen. Why not? Stel je voor: je luistert naar onze ochtendshow, en als je eens een weekendje of midweekje naar Barcelona vliegt kan ik voor je koken.
Ik moet toegeven dat ik er stiekem al eens van gedroomd heb. Het zou gewoon zoveel levenskwaliteit opleveren, denk ik dan. Een droom die werkelijkheid zou kunnen worden. Wel nog dagelijks radio maken, maar intussen genieten van de Spaanse zon en gastronomie. En een auto zou ik ook al niet meer nodig hebben, want in Barcelona doe ik alles te voet of desnoods met de taxi. Ik ben nogal een dromer, en ik durf ook echt voor mijn dromen te gaan: als ik zin heb in iets, en erin geloof, dan ga ik er ook voor. Maar ik moet heel eerlijk zijn: ik ben ook een realist. En ik wil de pro’s en contra’s altijd goed afwegen.
Wat me nog tegenhoudt om voorlopig fulltime naar Barcelona te vertrekken? Ik woon hier ook graag in België. We hebben dan ook nog eens een zalig nieuw huis dat we nog elke dag aan het ontdekken zijn. Lochristi is een heerlijk dorp. Onze familie woont op maximum een half uurtje rijden, en ik wil ze graag dicht bij mij en daar van genieten, van zodra het weer mag. Ik maak ook nog altijd graag live radio samen in een studio met Anke. En ik hoop ook dat ik, na het verdwijnen van covid, nog veel ga mogen DJ’n. En dan is heen en weer vliegen toch niet ideaal, en ook niet zo goed voor het milieu.
En wat me nog het meeste van alles tegenhoudt: nu is Barcelona (in covid-loze tijden) voor ons puur ontspannen, honderd procent vrijheid, niks moeten en alles mogen. Ik heb altijd een vrij weekend of vakantie als we daar zijn. Lang opblijven kan, uitslapen ook, we hebben er nauwelijks of geen verplichtingen. Maar als Barcelona straks ook mijn werkplek wordt, dan vrees ik dat de romantiek er snel vanaf zou kunnen zijn. Dus daarom blijven we voorlopig nog even hier. Al ga ik toch eens een mengpaneel en een microfoon kopen. Want zo af en toe een weekje van daaruit uitzenden lijkt me wel een top-idee.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer