Dankzij telewerken is onze definitieve verhuis naar Barcelona mogelijk ...
Nieuws

Dankzij telewerken is onze definitieve verhuis naar Barcelona mogelijk …

Het is blijkbaar een trend aan het worden, vooral sinds we in een pandemie leven: mensen kopen een flat of een huisje in het buitenland om van daaruit te werken. Want of je nu telewerkt vanuit Aalter, Boutersem, Nice of Benidorm, in principe maakt het voor je werkgever weinig uit. Als je je werkt maar goed doet. Natuurlijk zijn niet alle werkgevers even soepel, maar de kans is groot dat je telewerken dus vanop een zonnige locatie in het zuiden mag blijven doen, als je daar toestemming voor vraagt.

Ik zei gisteren op de radio tegen Anke: misschien moet ik dat ook eens overwegen? Dan kan Anke vanuit Vilvoorde, of eventueel zelfs vanuit Hasselt radio maken, en dan doe ik dat vanop ons terrasje in Barcelona. Het zou gewoon zalig zijn. Lekker wakker worden in mijn lievelingsstad. Radio maken in de zon. En daarna heerlijk naar de markt om daar inkopen te doen. Eventueel zelfs om te koken in een bescheiden restaurantje dat ik daar zou kunnen beginnen. Why not? Stel je voor: je luistert naar onze ochtendshow, en als je eens een weekendje of midweekje naar Barcelona vliegt kan ik voor je koken.

Ik moet toegeven dat ik er stiekem al eens van gedroomd heb. Het zou gewoon zoveel levenskwaliteit opleveren, denk ik dan. Een droom die werkelijkheid zou kunnen worden. Wel nog dagelijks radio maken, maar intussen genieten van de Spaanse zon en gastronomie. En een auto zou ik ook al niet meer nodig hebben, want in Barcelona doe ik alles te voet of desnoods met de taxi. Ik ben nogal een dromer, en ik durf ook echt voor mijn dromen te gaan: als ik zin heb in iets, en erin geloof, dan ga ik er ook voor. Maar ik moet heel eerlijk zijn: ik ben ook een realist. En ik wil de pro’s en contra’s altijd goed afwegen.

Wat me nog tegenhoudt om voorlopig fulltime naar Barcelona te vertrekken? Ik woon hier ook graag in België. We hebben dan ook nog eens een zalig nieuw huis dat we nog elke dag aan het ontdekken zijn. Lochristi is een heerlijk dorp. Onze familie woont op maximum een half uurtje rijden, en ik wil ze graag dicht bij mij en daar van genieten, van zodra het weer mag. Ik maak ook nog altijd graag live radio samen in een studio met Anke. En ik hoop ook dat ik, na het verdwijnen van covid, nog veel ga mogen DJ’n. En dan is heen en weer vliegen toch niet ideaal, en ook niet zo goed voor het milieu.

En wat me nog het meeste van alles tegenhoudt: nu is Barcelona (in covid-loze tijden) voor ons puur ontspannen, honderd procent vrijheid, niks moeten en alles mogen. Ik heb altijd een vrij weekend of vakantie als we daar zijn. Lang opblijven kan, uitslapen ook, we hebben er nauwelijks of geen verplichtingen. Maar als Barcelona straks ook mijn werkplek wordt, dan vrees ik dat de romantiek er snel vanaf zou kunnen zijn. Dus daarom blijven we voorlopig nog even hier. Al ga ik toch eens een mengpaneel en een microfoon kopen. Want zo af en toe een weekje van daaruit uitzenden lijkt me wel een top-idee.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer