Het is blijkbaar een trend aan het worden, vooral sinds we in een pandemie leven: mensen kopen een flat of een huisje in het buitenland om van daaruit te werken. Want of je nu telewerkt vanuit Aalter, Boutersem, Nice of Benidorm, in principe maakt het voor je werkgever weinig uit. Als je je werkt maar goed doet. Natuurlijk zijn niet alle werkgevers even soepel, maar de kans is groot dat je telewerken dus vanop een zonnige locatie in het zuiden mag blijven doen, als je daar toestemming voor vraagt.
Ik zei gisteren op de radio tegen Anke: misschien moet ik dat ook eens overwegen? Dan kan Anke vanuit Vilvoorde, of eventueel zelfs vanuit Hasselt radio maken, en dan doe ik dat vanop ons terrasje in Barcelona. Het zou gewoon zalig zijn. Lekker wakker worden in mijn lievelingsstad. Radio maken in de zon. En daarna heerlijk naar de markt om daar inkopen te doen. Eventueel zelfs om te koken in een bescheiden restaurantje dat ik daar zou kunnen beginnen. Why not? Stel je voor: je luistert naar onze ochtendshow, en als je eens een weekendje of midweekje naar Barcelona vliegt kan ik voor je koken.
Ik moet toegeven dat ik er stiekem al eens van gedroomd heb. Het zou gewoon zoveel levenskwaliteit opleveren, denk ik dan. Een droom die werkelijkheid zou kunnen worden. Wel nog dagelijks radio maken, maar intussen genieten van de Spaanse zon en gastronomie. En een auto zou ik ook al niet meer nodig hebben, want in Barcelona doe ik alles te voet of desnoods met de taxi. Ik ben nogal een dromer, en ik durf ook echt voor mijn dromen te gaan: als ik zin heb in iets, en erin geloof, dan ga ik er ook voor. Maar ik moet heel eerlijk zijn: ik ben ook een realist. En ik wil de pro’s en contra’s altijd goed afwegen.
Wat me nog tegenhoudt om voorlopig fulltime naar Barcelona te vertrekken? Ik woon hier ook graag in België. We hebben dan ook nog eens een zalig nieuw huis dat we nog elke dag aan het ontdekken zijn. Lochristi is een heerlijk dorp. Onze familie woont op maximum een half uurtje rijden, en ik wil ze graag dicht bij mij en daar van genieten, van zodra het weer mag. Ik maak ook nog altijd graag live radio samen in een studio met Anke. En ik hoop ook dat ik, na het verdwijnen van covid, nog veel ga mogen DJ’n. En dan is heen en weer vliegen toch niet ideaal, en ook niet zo goed voor het milieu.
En wat me nog het meeste van alles tegenhoudt: nu is Barcelona (in covid-loze tijden) voor ons puur ontspannen, honderd procent vrijheid, niks moeten en alles mogen. Ik heb altijd een vrij weekend of vakantie als we daar zijn. Lang opblijven kan, uitslapen ook, we hebben er nauwelijks of geen verplichtingen. Maar als Barcelona straks ook mijn werkplek wordt, dan vrees ik dat de romantiek er snel vanaf zou kunnen zijn. Dus daarom blijven we voorlopig nog even hier. Al ga ik toch eens een mengpaneel en een microfoon kopen. Want zo af en toe een weekje van daaruit uitzenden lijkt me wel een top-idee.
Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer
Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer