Dat de veiligheidsraad mij goed bij mijn pietje heeft!
Nieuws

Dat de veiligheidsraad mij goed bij mijn pietje heeft!

De horeca mag weer openen op 8 juni. Eindelijk. De datum is trouwens niet willekeurig gekozen hoor. Dat hebben ze nu toch weer legendarisch goed getimed, de mensen van de veiligheidsraad die 8ste juni. De dag na 7 juni. Dan gaan alle bubbels weer helemaal open, zo lijkt het wel. Ad fundum? Ga uw gang. Op restaurant? Mag! Op café? Ook! Tien vrienden ontvangen: waarom niet? Het virus is er nog wel, maar enigszins onder controle. Dus: open de bubbels, want de bubbels gaan open. Op 8 juni. En waarom geen dag eerder?

Ik zal het u zeggen. Ze konden geen risico nemen. Op 7 juni word ik namelijk, volgens mijn officiële documenten, een jaartje ouder. De 46 verdwijnt, de 47 is daar. En dat ging ik in principe vieren in Barcelona. Maar goed, dat had ik al uit mijn hoofd gezet. Onze reservatie in Tickets van Albert Adria was al afgezegd. Maar ik had stiekem gehoopt wel in eigen land een restaurantje te kunnen bezoeken. Maar dat risico hebben de mensen van de veiligheidsraad ten allen prijze willen vermijden. Ornelis, die kent geen mate, moeten ze gedacht hebben, dus we gaan geen risico nemen… we openen pas na zijn verjaardag.

Neen, alle gekheid op een stokje. Ik overleef dat wel. Er zijn ergere dingen dan een verjaardag thuis vieren. Niet dat ik de voorbije maanden het leven thuis al niet genoeg gevierd heb, maar soit, we gaan niet zagen. Ik zal wel lekker genieten van een heerlijke zondag op ons terras in de volle zon… Of binnen… Want het ziet er naar uit dat de weermannen net als de verantwoordelijken van de veiligheidsraad de feestelijkheden voorlopig nog even willen dwarsbomen. Ach ja, wat er ook gebeurt, ik zal altijd blijven lachen…

Gerelateerde nieuwsberichten

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer

Zo maak je de perfecte geroosterde lamsbout in de oven

Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer