Dat de veiligheidsraad mij goed bij mijn pietje heeft!

De horeca mag weer openen op 8 juni. Eindelijk. De datum is trouwens niet willekeurig gekozen hoor. Dat hebben ze nu toch weer legendarisch goed getimed, de mensen van de veiligheidsraad die 8ste juni. De dag na 7 juni. Dan gaan alle bubbels weer helemaal open, zo lijkt het wel. Ad fundum? Ga uw gang. Op restaurant? Mag! Op café? Ook! Tien vrienden ontvangen: waarom niet? Het virus is er nog wel, maar enigszins onder controle. Dus: open de bubbels, want de bubbels gaan open. Op 8 juni. En waarom geen dag eerder?

Ik zal het u zeggen. Ze konden geen risico nemen. Op 7 juni word ik namelijk, volgens mijn officiële documenten, een jaartje ouder. De 46 verdwijnt, de 47 is daar. En dat ging ik in principe vieren in Barcelona. Maar goed, dat had ik al uit mijn hoofd gezet. Onze reservatie in Tickets van Albert Adria was al afgezegd. Maar ik had stiekem gehoopt wel in eigen land een restaurantje te kunnen bezoeken. Maar dat risico hebben de mensen van de veiligheidsraad ten allen prijze willen vermijden. Ornelis, die kent geen mate, moeten ze gedacht hebben, dus we gaan geen risico nemen… we openen pas na zijn verjaardag.

Neen, alle gekheid op een stokje. Ik overleef dat wel. Er zijn ergere dingen dan een verjaardag thuis vieren. Niet dat ik de voorbije maanden het leven thuis al niet genoeg gevierd heb, maar soit, we gaan niet zagen. Ik zal wel lekker genieten van een heerlijke zondag op ons terras in de volle zon… Of binnen… Want het ziet er naar uit dat de weermannen net als de verantwoordelijken van de veiligheidsraad de feestelijkheden voorlopig nog even willen dwarsbomen. Ach ja, wat er ook gebeurt, ik zal altijd blijven lachen…