Dat de veiligheidsraad mij goed bij mijn pietje heeft!
Nieuws

Dat de veiligheidsraad mij goed bij mijn pietje heeft!

De horeca mag weer openen op 8 juni. Eindelijk. De datum is trouwens niet willekeurig gekozen hoor. Dat hebben ze nu toch weer legendarisch goed getimed, de mensen van de veiligheidsraad die 8ste juni. De dag na 7 juni. Dan gaan alle bubbels weer helemaal open, zo lijkt het wel. Ad fundum? Ga uw gang. Op restaurant? Mag! Op café? Ook! Tien vrienden ontvangen: waarom niet? Het virus is er nog wel, maar enigszins onder controle. Dus: open de bubbels, want de bubbels gaan open. Op 8 juni. En waarom geen dag eerder?

Ik zal het u zeggen. Ze konden geen risico nemen. Op 7 juni word ik namelijk, volgens mijn officiële documenten, een jaartje ouder. De 46 verdwijnt, de 47 is daar. En dat ging ik in principe vieren in Barcelona. Maar goed, dat had ik al uit mijn hoofd gezet. Onze reservatie in Tickets van Albert Adria was al afgezegd. Maar ik had stiekem gehoopt wel in eigen land een restaurantje te kunnen bezoeken. Maar dat risico hebben de mensen van de veiligheidsraad ten allen prijze willen vermijden. Ornelis, die kent geen mate, moeten ze gedacht hebben, dus we gaan geen risico nemen… we openen pas na zijn verjaardag.

Neen, alle gekheid op een stokje. Ik overleef dat wel. Er zijn ergere dingen dan een verjaardag thuis vieren. Niet dat ik de voorbije maanden het leven thuis al niet genoeg gevierd heb, maar soit, we gaan niet zagen. Ik zal wel lekker genieten van een heerlijke zondag op ons terras in de volle zon… Of binnen… Want het ziet er naar uit dat de weermannen net als de verantwoordelijken van de veiligheidsraad de feestelijkheden voorlopig nog even willen dwarsbomen. Ach ja, wat er ook gebeurt, ik zal altijd blijven lachen…

Gerelateerde nieuwsberichten

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer