De horeca mag weer openen op 8 juni. Eindelijk. De datum is trouwens niet willekeurig gekozen hoor. Dat hebben ze nu toch weer legendarisch goed getimed, de mensen van de veiligheidsraad die 8ste juni. De dag na 7 juni. Dan gaan alle bubbels weer helemaal open, zo lijkt het wel. Ad fundum? Ga uw gang. Op restaurant? Mag! Op café? Ook! Tien vrienden ontvangen: waarom niet? Het virus is er nog wel, maar enigszins onder controle. Dus: open de bubbels, want de bubbels gaan open. Op 8 juni. En waarom geen dag eerder?
Ik zal het u zeggen. Ze konden geen risico nemen. Op 7 juni word ik namelijk, volgens mijn officiële documenten, een jaartje ouder. De 46 verdwijnt, de 47 is daar. En dat ging ik in principe vieren in Barcelona. Maar goed, dat had ik al uit mijn hoofd gezet. Onze reservatie in Tickets van Albert Adria was al afgezegd. Maar ik had stiekem gehoopt wel in eigen land een restaurantje te kunnen bezoeken. Maar dat risico hebben de mensen van de veiligheidsraad ten allen prijze willen vermijden. Ornelis, die kent geen mate, moeten ze gedacht hebben, dus we gaan geen risico nemen… we openen pas na zijn verjaardag.
Neen, alle gekheid op een stokje. Ik overleef dat wel. Er zijn ergere dingen dan een verjaardag thuis vieren. Niet dat ik de voorbije maanden het leven thuis al niet genoeg gevierd heb, maar soit, we gaan niet zagen. Ik zal wel lekker genieten van een heerlijke zondag op ons terras in de volle zon… Of binnen… Want het ziet er naar uit dat de weermannen net als de verantwoordelijken van de veiligheidsraad de feestelijkheden voorlopig nog even willen dwarsbomen. Ach ja, wat er ook gebeurt, ik zal altijd blijven lachen…
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer