Dat vind ik eigenlijk geen service, beste restaurateur!
Nieuws

Dat vind ik eigenlijk geen service, beste restaurateur!

Het gebeurde niet zo ontzettend lang geleden in een restaurant waar ik op zich graag kom. Het decor is er knap. Het eten is er lekker. Ze hebben er zelfs een ster. En terecht. Ik keek dus uit naar m’n nieuwe bezoekje.  Maar toen deed ik wat ik niet had moeten doen. Het was een lange dag geweest. En ik had wel zin in een goede fles. Maar om even op adem te komen, en puur omdat ik flinke dorst had, wou ik eerst een frisdrankje als aperitief. Een Cola Light. Dat vind ik lekker soms. Nou….

Daar was ik dus plots, zonder het goed te beseffen, aan het vloeken in de kerk. Wat een doodzonde. Ik vroeg EEN COLA in een sterren restaurant. Maar neen, dat hadden ze dus niet in huis. En ze vonden m’n vraag precies behoorlijk ongepast. Cola is een commercieel massaproduct dat niet thuishoort in een klasse-zaak als de hunne, zoiets. Ze hadden wel een eigen soort brouwsel dat leek op cola. Een mocktail-achtig drankje. Volgens m’n gezelschap, die daar dus wel voor ging, een heerlijk aperitief, maar ik had daar geen zin in. Voor de Bordeaux en de Bourgogne wou ik even iets echt fris. Een cola light. Maar dat lukte dus niet, heiligschenner die ik was.

Beste restaurateur, het is uw restaurant, het zijn uw regels. Alle begrip. En het eten was lekker en zo. Maar ik had toch een beetje een verveeld en ongezellig gevoel. Echt gastvrij voelde het allemaal niet. Ik snap uw principes hoor, maar toch. Al besef ik dat er ergens ook wel grenzen zijn. Klanten zijn niet altijd koning. En uw restaurant is geen kantine.

Ik snap dat je in een sterrenrestaurant graag een beetje standing wil houden. Onlangs hoorde ik iemand in een klasse-restaurant bij een prachtig gerecht, waar dat ook totaal niet bij thuishoorde, “een beetje mayonaise en ketchup” vragen. De ober keek raar. Ik vond het zelf erg ongepast. Maar…. de ober bracht wel een potje mayonaise en wat ketchup. Omdat die het vroeg, kreeg hij het ook. Knap hoor. Om maar te zeggen: het kan wèl. Geef je klanten in de mate van het mogelijke een goed gevoel. Want daar draait het toch om? Neen? En ooooh wat kan een cola light na een lange rit en voor een goede maaltijd soms lekker zijn. Sorry he…

Gerelateerde nieuwsberichten

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Boeken Hockney

Zaterdag is er nog eens een boekverkoop bij ons in de tuin!

Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer