Dat vind ik eigenlijk geen service, beste restaurateur!
Nieuws

Dat vind ik eigenlijk geen service, beste restaurateur!

Het gebeurde niet zo ontzettend lang geleden in een restaurant waar ik op zich graag kom. Het decor is er knap. Het eten is er lekker. Ze hebben er zelfs een ster. En terecht. Ik keek dus uit naar m’n nieuwe bezoekje.  Maar toen deed ik wat ik niet had moeten doen. Het was een lange dag geweest. En ik had wel zin in een goede fles. Maar om even op adem te komen, en puur omdat ik flinke dorst had, wou ik eerst een frisdrankje als aperitief. Een Cola Light. Dat vind ik lekker soms. Nou….

Daar was ik dus plots, zonder het goed te beseffen, aan het vloeken in de kerk. Wat een doodzonde. Ik vroeg EEN COLA in een sterren restaurant. Maar neen, dat hadden ze dus niet in huis. En ze vonden m’n vraag precies behoorlijk ongepast. Cola is een commercieel massaproduct dat niet thuishoort in een klasse-zaak als de hunne, zoiets. Ze hadden wel een eigen soort brouwsel dat leek op cola. Een mocktail-achtig drankje. Volgens m’n gezelschap, die daar dus wel voor ging, een heerlijk aperitief, maar ik had daar geen zin in. Voor de Bordeaux en de Bourgogne wou ik even iets echt fris. Een cola light. Maar dat lukte dus niet, heiligschenner die ik was.

Beste restaurateur, het is uw restaurant, het zijn uw regels. Alle begrip. En het eten was lekker en zo. Maar ik had toch een beetje een verveeld en ongezellig gevoel. Echt gastvrij voelde het allemaal niet. Ik snap uw principes hoor, maar toch. Al besef ik dat er ergens ook wel grenzen zijn. Klanten zijn niet altijd koning. En uw restaurant is geen kantine.

Ik snap dat je in een sterrenrestaurant graag een beetje standing wil houden. Onlangs hoorde ik iemand in een klasse-restaurant bij een prachtig gerecht, waar dat ook totaal niet bij thuishoorde, “een beetje mayonaise en ketchup” vragen. De ober keek raar. Ik vond het zelf erg ongepast. Maar…. de ober bracht wel een potje mayonaise en wat ketchup. Omdat die het vroeg, kreeg hij het ook. Knap hoor. Om maar te zeggen: het kan wèl. Geef je klanten in de mate van het mogelijke een goed gevoel. Want daar draait het toch om? Neen? En ooooh wat kan een cola light na een lange rit en voor een goede maaltijd soms lekker zijn. Sorry he…

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer