Dat wil je echt niet meemaken: een sugar drop tijdens een wandeltocht #ADV
Nieuws

Dat wil je echt niet meemaken: een sugar drop tijdens een wandeltocht #ADV

Je weet dat ik sinds een kleine tien jaar een fanatieke wandelaar ben. Elke dag wil ik toch minstens een uurtje gestapt hebben, en meerdere dagen per week ben ik een paar uur op pad. Het ontspant mij en geeft mij veel energie. Het is heerlijk om één te zijn met de natuur, en bewegen is essentieel als je een beetje gezond in je vel wil zitten en je gewicht ook wat onder controle wil houden.

Eén ding doe ik tegenwoordig wel anders dan in de eerste jaren dat ik ging wandelen. Ik ga niet meer zomaar op pad. Goede schoenen en sokken zijn essentieel, goede kledij ook, en je moet je ook insmeren zodat je niet verbrandt in de zon. En verder is het belangrijk om altijd een flesje water bij te hebben (of zeker te zijn dat je er één kunt kopen onderweg) en om iets mee te nemen om te eten tussendoor als je een paar uur onderweg bent.

In het begin deed ik dat niet. Ik herinner me één hele lange wandeling in de zon, in de buurt van Rijmenam en Keerbergen. Het was op een hele hete zomerdag. Ik was nogal fanatiek bezig met op m’n lijn te letten dus ik had nauwelijks ontbijt gegeten. Zonder drank en zonder snack voor tussendoor ging ik die dag op pad. Dom dom dom …

Want na een dikke twintig kilometer, ergens midden in de velden van Boortmeerbeek, kreeg ik plots een zogenaamde sugar drop. Een gigantische appelflauwte. Omdat ik nauwelijks gedronken en vooral niks gegeten had voelde ik me plots ontzettend lam. Ik ben toen nog net, strompelend en puffend, een buurtwinkel binnen kunnen vallen en heb snel een pure cola en één of twee ongezonde chocoladerepen naar binnen gespeeld om toch maar niet tegen de vlakte te gaan.

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je moet, zeker als je een lange wandeling maakt, op alles voorbereid zijn. Neem een appel mee of een banaan of iets anders gezonds. Tegenwoordig heb ik zelf altijd een Nakd-reep bij me als ik wandelen ga. De gezonde Belgische repen op basis van fruit en noten en zonder toegevoegde suikers, waar ik sinds vorig jaar ambassadeur van ben, zijn ideaal als lekker en voedzaam tussendoortje.

Ook in m’n auto liggen er altijd enkele repen voor als ik onderweg ben naar de ochtendshow op Joe, of wanneer ik van de ene dj-set naar de andere rij. Vaak krijg ik dan ‘s nachts namelijk een hongertje, en de repen van Nakd zijn gewoon veel beter dan pure zoetigheid of een broodje vanuit het tankstation. En vorige week, tijdens het verhuizen, had ik er ook altijd eentje op zak. Je vergeet op zo’n moment al snel te eten en dan is een Nakd-reep een ideaal -gezond én lekker- tussendoortje. Want ik verzeker je: met dozen sleuren put een mens nogal uit, zeker als hij weinig ervaring daarmee heeft.

Er is trouwens een Nakd-reep voor elke smaak: blueberry muffin, peanut delight, salted caramel, cocoa delight, berry delight, lemon cake, pecan pie en er zijn er nog veel meer. Voor ieder wat wils. Wat is jouw favoriet? Check gerust de Nakd website voor meer informatie over deze overheerlijke repen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer