Wereld Nutelladag vandaag. Voor veel mensen is deze 5de februari dan ook een speciaal feestje, want Nutella is bij het ontbijt gewoon super populair. Als je zelf een fan bent, zul je het ongetwijfeld fijn vinden dat we deze tien straffe weetjes vanochtend op je boterham smeren. Leuk om aan het koffieapparaat te vertellen op kantoor straks.
Nutella wordt in 160 landen verkocht en je zou er per jaar 1000 voetbalvelden mee kunnen insmeren.
Er zitten 53 hazelnoten in elke pot Nutella.
Een kwart van alle hazelnoten in de wereld wordt door Ferrero opgekocht, zowat 100.000 ton per jaar. De grootste hazelnootleverancier ter wereld werd trouwens enkele jaren geleden opgekocht door Ferrero.
Om de 50ste verjaardag van Nutella te vieren werd in 2014 in Italië een speciale Nutella postzegel gelanceerd.
In elk geval niet in Frankrijk. Een koppel (grote fans van Nutella) kregen in januari 2015 van de rechtbank te horen dat ze de naam Nutella niet mocht geven aan hun dochtertje. Ze hebben dan maar de ‘Nut’ laten vallen en het meisje heet nu dus Ella.
De eerste Nutella werd in ‘schellekes’, in ‘plakjes’ dus gelanceerd. Een beetje zoals plakjes kaas die je op je boterham kunt leggen. Later werd het een pasta.
Ferrero, de eigenaarsfamilie van Nutella is ook eigenaar van de Tic Tac-muntjes.
Nutella is niet enkel populair bij het ontbijt. Je kunt er ook mee koken. In veel Italiaanse restaurants kun je een zoete pizza met Nutella als toetje krijgen. En er zijn ook ontzettend veel kookboeken te koop met als hoofdingrediënt Nutella.
55 jaar na de lancering van Nutella door Pietro Ferrero is de familie gigantisch rijk geworden door de populaire hazelnootpasta. In 2008 werd Michele Ferrero de rijkste man van Italië met een fortuin van meer dan € 11 miljard.
Eigenlijk zijn het twee Italiaanse bloggers die in 2005 beslisten om deze World Nutella Day te lanceren. Ferrero was daar niet zo mee opgezet en probeerde deze feestdag in 2013 te verbieden, maar intussen hebben ze het inititatief wel omarmd.
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer
Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer