Wereld Nutelladag vandaag. Voor veel mensen is deze 5de februari dan ook een speciaal feestje, want Nutella is bij het ontbijt gewoon super populair. Als je zelf een fan bent, zul je het ongetwijfeld fijn vinden dat we deze tien straffe weetjes vanochtend op je boterham smeren. Leuk om aan het koffieapparaat te vertellen op kantoor straks.
Nutella wordt in 160 landen verkocht en je zou er per jaar 1000 voetbalvelden mee kunnen insmeren.
Er zitten 53 hazelnoten in elke pot Nutella.
Een kwart van alle hazelnoten in de wereld wordt door Ferrero opgekocht, zowat 100.000 ton per jaar. De grootste hazelnootleverancier ter wereld werd trouwens enkele jaren geleden opgekocht door Ferrero.
Om de 50ste verjaardag van Nutella te vieren werd in 2014 in Italië een speciale Nutella postzegel gelanceerd.
In elk geval niet in Frankrijk. Een koppel (grote fans van Nutella) kregen in januari 2015 van de rechtbank te horen dat ze de naam Nutella niet mocht geven aan hun dochtertje. Ze hebben dan maar de ‘Nut’ laten vallen en het meisje heet nu dus Ella.
De eerste Nutella werd in ‘schellekes’, in ‘plakjes’ dus gelanceerd. Een beetje zoals plakjes kaas die je op je boterham kunt leggen. Later werd het een pasta.
Ferrero, de eigenaarsfamilie van Nutella is ook eigenaar van de Tic Tac-muntjes.
Nutella is niet enkel populair bij het ontbijt. Je kunt er ook mee koken. In veel Italiaanse restaurants kun je een zoete pizza met Nutella als toetje krijgen. En er zijn ook ontzettend veel kookboeken te koop met als hoofdingrediënt Nutella.
55 jaar na de lancering van Nutella door Pietro Ferrero is de familie gigantisch rijk geworden door de populaire hazelnootpasta. In 2008 werd Michele Ferrero de rijkste man van Italië met een fortuin van meer dan € 11 miljard.
Eigenlijk zijn het twee Italiaanse bloggers die in 2005 beslisten om deze World Nutella Day te lanceren. Ferrero was daar niet zo mee opgezet en probeerde deze feestdag in 2013 te verbieden, maar intussen hebben ze het inititatief wel omarmd.
Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer
Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer
De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer
Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer
Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer
Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer
Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer
Vandaag is de dag van de chocolademelk! Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer