Ik zit weer keihard in de flow: veel wandelen. Veel water drinken. Anders (lees: gezonder en lichter) eten. Ik heb een nieuwe weegschaal gekocht. En die weegt correct maar is nog wat wispelturig. Soms durft die op een vervelende ochtend nog eens een paar gram meer aan te duiden dan de avond voordien. Dat is logisch. Het is een parcours van vallen en opstaan. Maar het goede nieuws: ik ben sinds het begin van dit radioseizoen toch alweer een viertal kilo kwijt. Hoera. Nog zes a zeven kilo te gaan, en ik zit weer op m’n ideale gewicht.
8 jaar geleden ben ik ooit bijna 40 kilo kwijt geraakt. En ik herinner me uit die periode een aantal heerlijke geluksmomentjes. Onder de 110 kilo gaan, onder de 100, onder de 90. Telkens juich je dan van puur geluk. En het allermooiste moment: de XXL hemdjes inruilen voor XL hemdjes, de XL hemdjes inruilen voor L hemdjes. Een nieuwe maat mogen dragen.
En sinds deze week is het zover: ik mag de large hemdjes eindelijk weer opzij beginnen leggen, ik kan weer in mijn medium hemdjes. Dat maakt me echt wel heel gelukkig. Stom misschien, maar het is simpelweg fantastisch voor wie zijn stinkende best probeert te doen om wat af te vallen: voelen dat het effect heeft. En zo’n nieuwe “maat” bereiken is dan een mijlpaaltje. Ik denk dat iedereen die wel eens aan het diëten is, dat herkennen zal!! Ik wens het jullie allemaal toe. Volhouden dus!
Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer
Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer