De allergrootste stimulans voor wie aan het diëten is

Ik zit weer keihard in de flow: veel wandelen. Veel water drinken. Anders (lees: gezonder en lichter) eten. Ik heb een nieuwe weegschaal gekocht. En die weegt correct maar is nog wat wispelturig. Soms durft die op een vervelende ochtend nog eens een paar gram meer aan te duiden dan de avond voordien. Dat is logisch. Het is een parcours van vallen en opstaan. Maar het goede nieuws: ik ben sinds het begin van dit radioseizoen toch alweer een viertal kilo kwijt. Hoera. Nog zes a zeven kilo te gaan, en ik zit weer op m’n ideale gewicht.

8 jaar geleden ben ik ooit bijna 40 kilo kwijt geraakt. En ik herinner me uit die periode een aantal heerlijke geluksmomentjes. Onder de 110 kilo gaan, onder de 100, onder de 90. Telkens juich je dan van puur geluk. En het allermooiste moment: de XXL hemdjes inruilen voor XL hemdjes, de XL hemdjes inruilen voor L hemdjes. Een nieuwe maat mogen dragen.

En sinds deze week is het zover: ik mag de large hemdjes eindelijk weer opzij beginnen leggen, ik kan weer in mijn medium hemdjes. Dat maakt me echt wel heel gelukkig. Stom misschien, maar het is simpelweg fantastisch voor wie zijn stinkende best probeert te doen om wat af te vallen: voelen dat het effect heeft. En zo’n nieuwe “maat” bereiken is dan een mijlpaaltje. Ik denk dat iedereen die wel eens aan het diëten is, dat herkennen zal!! Ik wens het jullie allemaal toe. Volhouden dus!