Ik zit weer keihard in de flow: veel wandelen. Veel water drinken. Anders (lees: gezonder en lichter) eten. Ik heb een nieuwe weegschaal gekocht. En die weegt correct maar is nog wat wispelturig. Soms durft die op een vervelende ochtend nog eens een paar gram meer aan te duiden dan de avond voordien. Dat is logisch. Het is een parcours van vallen en opstaan. Maar het goede nieuws: ik ben sinds het begin van dit radioseizoen toch alweer een viertal kilo kwijt. Hoera. Nog zes a zeven kilo te gaan, en ik zit weer op m’n ideale gewicht.
8 jaar geleden ben ik ooit bijna 40 kilo kwijt geraakt. En ik herinner me uit die periode een aantal heerlijke geluksmomentjes. Onder de 110 kilo gaan, onder de 100, onder de 90. Telkens juich je dan van puur geluk. En het allermooiste moment: de XXL hemdjes inruilen voor XL hemdjes, de XL hemdjes inruilen voor L hemdjes. Een nieuwe maat mogen dragen.
En sinds deze week is het zover: ik mag de large hemdjes eindelijk weer opzij beginnen leggen, ik kan weer in mijn medium hemdjes. Dat maakt me echt wel heel gelukkig. Stom misschien, maar het is simpelweg fantastisch voor wie zijn stinkende best probeert te doen om wat af te vallen: voelen dat het effect heeft. En zo’n nieuwe “maat” bereiken is dan een mijlpaaltje. Ik denk dat iedereen die wel eens aan het diëten is, dat herkennen zal!! Ik wens het jullie allemaal toe. Volhouden dus!
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer