Ik zit weer keihard in de flow: veel wandelen. Veel water drinken. Anders (lees: gezonder en lichter) eten. Ik heb een nieuwe weegschaal gekocht. En die weegt correct maar is nog wat wispelturig. Soms durft die op een vervelende ochtend nog eens een paar gram meer aan te duiden dan de avond voordien. Dat is logisch. Het is een parcours van vallen en opstaan. Maar het goede nieuws: ik ben sinds het begin van dit radioseizoen toch alweer een viertal kilo kwijt. Hoera. Nog zes a zeven kilo te gaan, en ik zit weer op m’n ideale gewicht.
8 jaar geleden ben ik ooit bijna 40 kilo kwijt geraakt. En ik herinner me uit die periode een aantal heerlijke geluksmomentjes. Onder de 110 kilo gaan, onder de 100, onder de 90. Telkens juich je dan van puur geluk. En het allermooiste moment: de XXL hemdjes inruilen voor XL hemdjes, de XL hemdjes inruilen voor L hemdjes. Een nieuwe maat mogen dragen.
En sinds deze week is het zover: ik mag de large hemdjes eindelijk weer opzij beginnen leggen, ik kan weer in mijn medium hemdjes. Dat maakt me echt wel heel gelukkig. Stom misschien, maar het is simpelweg fantastisch voor wie zijn stinkende best probeert te doen om wat af te vallen: voelen dat het effect heeft. En zo’n nieuwe “maat” bereiken is dan een mijlpaaltje. Ik denk dat iedereen die wel eens aan het diëten is, dat herkennen zal!! Ik wens het jullie allemaal toe. Volhouden dus!
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer