De batterijen lopen leeg. Ben jij ook vermoeider dan anders?
Nieuws

De batterijen lopen leeg. Ben jij ook vermoeider dan anders?

Vorig jaar kreeg ik mijn kraakje. Zeg maar krak. Die duurde niet al te lang. Gelukkig. Maar was wel heftig. Het gebeurde de zaterdag na het radioseizoen, toen ik voor het eerst in een half jaar naar Barcelona reed. Mijn eerste tussenstop was in een mooi hotelletje in de Loire, en ik ben daar compleet “leeg” mijn bed in gesukkeld. Ik heb nog iets kleins gegeten, en daarna heb ik wellicht de diepste slaap ooit geslapen. Indrukwekkend was dat. Zo aan het einde van het seizoen, met een huis vol halfvolle dozen en halflege kasten (want we zouden enkele weken later naar Lochristi verhuizen), waren mijn batterijtjes helemaal leeg. Dat kan eens gebeuren. Ik ben geen superman.

Het rare is dat ik nu, twee weken voor het einde van het radioseizoen, ook weer voel dat ik een beetje in het rood aan het gaan ben. Hoe gaat dat? Een mens werkt maar door en door, terwijl er in covid-tijden weinig ruimte was voor echt ontspannen, en kijk, zo aan het einde van zo’n jaar snak je naar vakantie. Je lichaam weet dat de pauze er bijna aankomt, en is al langzaamaan de reserves aan het opgebruiken. Terwijl de agenda nog bomvol zit met werk dat nog voor de zomer moet afgerond worden, en de voorbereiding van spannende nieuwe projecten die er in het najaar zitten aan te komen. Het is nog heel even doorbijten dus, voor de vakantie er aan komt, en je lijf weet dat al en de alarmlichtjes gaan lichtjes af. Maar ik klaag niet. Het hoort bij het leven.

Ik hoor trouwens dat zoveel mensen vandaag behoorlijk moe zijn. Ook al schijnt de zon en gaan de covid-cijfers de goede richting uit, de stress van al die rare maanden stapelt zich op. En de meeste mensen hebben aan telewerken moeten doen, en dat raak je ook wel eens beu. Veel van mijn vrienden vinden dat ze door covid net veel meer hebben gewerkt dan vroeger. En op veel kantoren, maar ook in lerarenkamers, en fabrieken, in families en vriendenkringen zelfs hangt nu een rare soort van spanning in de lucht en zijn de lontjes korter dan anders. Er zijn nog deadlines en knelpunten, lastige klanten en zagende collega’s, en veel mensen moeten toegeven: zelf loop ik ook wat prikkelbaar. En zeker mensen met kinderen zitten vandaag bijna aan het einde van hun Latijn. Ik kan mijn laptop ‘s avonds uitzetten, maar aan kinderen zit natuurlijk geen op- en af-knop.

Maar goed, het vooruitzicht op vakantie geeft mij wel een superfijn gevoel en geeft me ook wel voldoende kracht om nog twee weekjes te knallen in de ochtend op Joe en er fijne shows van te maken samen met Anke. En het feit dat we nu eindelijk mooie zomerse dagen beleven helpt natuurlijk ook. Al moet ik dan wel oppassen dat ik niet te lang door blijf werken ‘s avonds, in de late zon op ons terras, of glaasjes rosé drinken ter compensatie van de regenachtige koude maanden, of om de vrijheid te vieren. Herkenbaar?

Ik hoop dat jullie ook de energie vinden om jullie leven wat te blijven managen de komende weken. Geniet van de zon. En weet: de zomervakantie is niet veraf meer. Misschien ga je wel op reis over enkele weken? Naar het buitenland of gewoon lekker hier in België? Misschien ga je wel genieten van de rust in eigen tuin? Alles komt goed! Ikzelf kijk al enorm uit naar 25 juni, ‘s avonds, in de Loire-streek, in net hetzelfde doorreis-hotel als vorig jaar: een prima plek om geweldig te crashen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer