Oh, ik heb goed gelachen met deze opvallende foto. Het was Hans, een trouwe volger en goede vriend van me, die me vanop vakantie in Portugal deze foto stuurde. Hij was in Lissabon, en zag er dicht bij de flat die ze huurden dit bijzondere restaurant met een Michelin-bordje aan de muur. De plaats zag er wel niet erg fancy uit, aldus Hans, en het leek ook niet alsof je er het lekkerste eten van de stad zou kunnen eten.
Maar er prijkten wel drie sterren aan de muur. Vreemd, want Lissabon heeft eigenlijk twee restaurants met twee sterren, en eentje met één ster. Maar voor zover Hans wist, geen enkel met drie sterren. Behalve deze eerder eenvoudige plek dus die Hans nogal stomweg ontdekte. Zij hadden wel drie sterren aan de gevel hangen. Bijzonder.
Bij nader toezien bleek het allemaal een grap. Het restaurant had blijkbaar als naam “Michelin” en puur voor de lol hadden ze er zelf nog eens drie sterren bij gezet. Weliswaar met de duidelijke mededeling erbij dat “dit restaurant geen Michelin ster heeft” waarmee ze zich juridisch gezien wellicht goed ingedekt hebben, want het restaurants is er blijkbaar al sinds 1994, en de mensen van Michelin, de beroemde rode restaurantgids, hebben blijkbaar nog niet geeist dat het verwijderd werd. Wat me doet vermoeden dat ze er wel enigszins mee kunnen lachen.
Ik ook wel. Een beetje humor moet kunnen, zeker in de soms ook competitieve en harde wereld van de haute gastronomie, waar sommige mensen zichzelf misschien wel eens iets teveel au sérieux durven te nemen. Maar soit, mijn vriend Hans is er dus niet gaan eten. Ik had wel eens willen weten of het er een klein beetje lekker is of niet. Want dat zou helemaal leuk geweest zijn, dat het een eenvoudig maar wel gewoon erg lekker restaurant was geweest waar je voor geen geld eerlijke kost zou kunnen eten, en dan die knipoog naar Michelin aan de muur… Iemand van jullie daar toevallig al eens geweest?
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer