De beste motivatie om te werken aan je summer body

Het gebeurde in een online aperitief-momentje met enkele vrienden van ons. We hadden het over de zomer, de vakanties die we al dan niet gepland en intussen weer geannuleerd hadden. Sommige van onze vrienden behouden nog een sprankeltje hoop dat ze toch nog naar het buitenland zouden kunnen, maar de twijfel is toch groot. Maar iedereen maakt wel het beste van deze quarantaine-tijden, en probeert positief te blijven, dus we klonken op het leven, en op een mooie zomer (met zo weinig mogelijk corona) in binnen- of buitenland.

En toen ging het ook over hoe moeilijk het wel is om in corona-tijden te werken aan je summer body. Je eet of snoept wat meer voor de gezelligheid of uit verveling, er gaat al sneller een flesje wijn open, je kunt niet naar de fitness club. Kortom, die summer body is nu toch niet zo makkelijk te bijeen te sporten. Nu ben ik daar zelf nooit zo mee bezig. Ik lig nooit aan het strand of aan een zwembad, en je zult me niet zo vaak in zwembroek betrappen. Mijn summer body is voor mij even (on)belangrijk als mijn winter body. Ik wil elk seizoen gezond zijn, en niet te zwaar, en toch zal er bij mij altijd wel een buikje bijhoren.

Maar er was één vriendin die in onze online aperitief de perfecte motivatie had om wel aan haar summer body te werken. “Ik zie het bijna onmogelijk worden om naar het buitenland op reis te gaan,” zo begon ze haar redenering “en dus is de kans groot dat we toch naar de Belgische kust of naar een tof hotel met een zwembad in Limburg of in de Ardennen zullen trekken. En dat is voor mij de motivatie om toch veel te sporten. Als ik ergens in het buitenland aan een zwembad lig dan heb ik het gevoel dat geen mens me daar kent. Ze moeten me maar nemen of bekijken zoals ik ben, die Spanjaarden, of Fransen of Italianen. Maar in Knokke wil ik echt niet met vetrolletjes paraderen. Want daar kom je constant kennissen tegen. Nee, die kritische blikken, die wil ik echt wel vermijden.”

Iedereen in de apero-groep vond het hilarisch. Zij zelf ook hoor? Het is een heerlijke flapuit die gewoon altijd zegt wat ze denkt. En eerlijk: ik kon haar redenering nog een beetje volgen ook. De hele stress om die summer body goed te krijgen heeft natuurlijk met anderen te maken, veel meer dan met jezelf. Je wil er goed uitzien, zodat anderen naar je kijken vol bewondering en niet met medelijden of strenge blikken. Terwijl gezond zijn het hele jaar door vooral voor jezelf belangrijk is. Maar soit. Als het haar motiveert om te sporten, dan is dat toch alleen maar goed? Dus waarom niet: werken aan je summe rbody om de kritische blikken op het strand aan de Belgische kust te vermijden.