De comeback van een jaren 80 klassieker
Nieuws

De comeback van een jaren 80 klassieker

Een goede veertig jaar geleden, begin jaren 80, lanceerde McDonald’s in Amerika een bijzondere burger: de McRibs. De naam zei het niet helemaal: ook al werd er duidelijk naar ribbetjes verwezen, en zag de burger er zo ook uit, er zaten wel geen botjes in het vlees. Het was gewoon een sappige varkensburger met een lekkere sappige barbecue-smaak. Varkensvlees in een burger, bij mijn weten heeft McDonalds dat niet zo vaak op het menu gehad…

De McRibs bleef maar een paar jaar op het menu staan, tot ergens halfweg de jaren 80, maar is sinds enkele maanden opnieuw te verkrijgen in alle 14400 vestigingen van McDonald’s in Amerika. De reden: teveel mensen bleken heimwee te hebben naar deze speciale sappige burger uit hun kindertijd, de jaren 80. En alles uit die tijd is vandaag weer populair.

Zijn er smaken die jij je herinnert uit de prachtige jaren 80, die je vandaag ontzettend mist? Laat maar weten. Het is deze week op Joe namelijk de Top1000 van de jaren 80, en muzikaal beleef ik mijn jeugd volledig terug. Heerlijk hoor…

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer