Een goede veertig jaar geleden, begin jaren 80, lanceerde McDonald’s in Amerika een bijzondere burger: de McRibs. De naam zei het niet helemaal: ook al werd er duidelijk naar ribbetjes verwezen, en zag de burger er zo ook uit, er zaten wel geen botjes in het vlees. Het was gewoon een sappige varkensburger met een lekkere sappige barbecue-smaak. Varkensvlees in een burger, bij mijn weten heeft McDonalds dat niet zo vaak op het menu gehad…
De McRibs bleef maar een paar jaar op het menu staan, tot ergens halfweg de jaren 80, maar is sinds enkele maanden opnieuw te verkrijgen in alle 14400 vestigingen van McDonald’s in Amerika. De reden: teveel mensen bleken heimwee te hebben naar deze speciale sappige burger uit hun kindertijd, de jaren 80. En alles uit die tijd is vandaag weer populair.
Zijn er smaken die jij je herinnert uit de prachtige jaren 80, die je vandaag ontzettend mist? Laat maar weten. Het is deze week op Joe namelijk de Top1000 van de jaren 80, en muzikaal beleef ik mijn jeugd volledig terug. Heerlijk hoor…
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer