Bij het inrichten van onze keuken waren een aantal dingen belangrijk. In tegenstelling tot ons vorige huis wou ik dit keer absoluut geen open keuken. Ik heb dat lang erg plezant gevonden om te koken terwijl de gasten mee konden kijken, maar ik ben daar wat van terug gekomen. Ik wil graag alles super netjes in de keuken, en ben dus enorm bezig met de mise en place. Ik bereid graag alles goed op voorhand voor, zodat ik enkel maar de last minute bereidingen nog moet doen wanneer ik een etentje voor vrienden heb. Ik hou absoluut niet van een “ontplofte” keuken en ben tijdens het koken ook constant aan het opruimen en schoonmaken.
In de keuken zelf staat een groot blok in kwartsiet met een inductievuur. De grepen van de keuken zijn allemaal in messing, en ook de kraan in de keuken is er één in geborsteld messing van Axor. Het ziet er echt prachtig uit. Maar in ons nieuwe huis in Lochristi was er ruimte voor een compacte bijkeuken, en die hebben we super praktisch ingericht. Ik heb daar twee vaatwassers laten installeren, zodat alle vuile borden, bestek en glazen, meteen gewassen kunnen worden. Het is een belangrijk schuiloord voor tijdens en na het koken, alle gebruikte servies kan er meteen weg geplaatst worden, en staat zo niet meer in het zicht in de keuken.
Maar de bijkeuken is ook de plek waar mijn gerechten worden voorbereid. Het is hier dat ik bijvoorbeeld de groenten kuis. En daarom was ik ook zo opgetogen toen ik de Aquno Select M81 mengkraan van hansgrohe ontdekte. De kraan ziet er niet alleen erg mooi uit, maar heeft ook een krachtige uittrekbare sproeikop zodat je grote objecten als pannen en potten spatvrij kunt reinigen. Dat is sowieso al super handig. Maar de echt revolutionaire feature aan deze kraan is dat er ook nog eens een extra brede horizontale kraan aan toegevoegd is. De watertoevoer van die horizontale kraan is perfect te doseren, van een stevige waterval naar een hele zachte. Op de koop toe hoort er een op maat gemaakte multifunctionele zeef bij, waarin je delicate ingrediënten op een hele zachte manier schoon kunt spoelen.
Iedereen die de kraan ziet werken is meteen onder de indruk. Je jonge slablaadjes, zacht fruit of paddenstoelen kort schoon spoelen zonder ze te beschadigen, lukt helemaal dankzij deze kraan en zeef. Maar ook wanneer er wat meer kracht mag achter zitten werkt dit perfect. Ik gebruik de kraan echt dagelijks en wil ze iedereen die graag kookt en net een droomkeuken is aan het plaatsen, of gewoon nood heeft aan een goede nieuwe kraan, echt van harte aanbevelen.
Klik hier voor meer informatie over de Aquno Select M81 mengkraan van hansgrohe.
Er loopt trouwens nog heel even een wedstrijd op de blog waarmee je deze prachtige kraan kunt winnen. Speel nog vlug mee voor de wedstrijd afgesloten wordt.
https://wouldbechef.be/wedstrijd/win-een-fantastische-aquno-select-m81-mengkraan-van-hansgrohe-adv/
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer