De fantastische mengkraan die ik elke hobbykok toewens: de Aquno #collab

Bij het inrichten van onze keuken waren een aantal dingen belangrijk. In tegenstelling tot ons vorige huis wou ik dit keer absoluut geen open keuken. Ik heb dat lang erg plezant gevonden om te koken terwijl de gasten mee konden kijken, maar ik ben daar wat van terug gekomen. Ik wil graag alles super netjes in de keuken, en ben dus enorm bezig met de mise en place. Ik bereid graag alles goed op voorhand voor, zodat ik enkel maar de last minute bereidingen nog moet doen wanneer ik een etentje voor vrienden heb. Ik hou absoluut niet van een “ontplofte” keuken en ben tijdens het koken ook constant aan het opruimen en schoonmaken.

In de keuken zelf staat een groot blok in kwartsiet met een inductievuur. De grepen van de keuken zijn allemaal in messing, en ook de kraan in de keuken is er één in geborsteld messing van Axor. Het ziet er echt prachtig uit. Maar in ons nieuwe huis in Lochristi was er ruimte voor een compacte bijkeuken, en die hebben we super praktisch ingericht. Ik heb daar twee vaatwassers laten installeren, zodat alle vuile borden, bestek en glazen, meteen gewassen kunnen worden. Het is een belangrijk schuiloord voor tijdens en na het koken, alle gebruikte servies kan er meteen weg geplaatst worden, en staat zo niet meer in het zicht in de keuken.

Maar de bijkeuken is ook de plek waar mijn gerechten worden voorbereid. Het is hier dat ik bijvoorbeeld de groenten kuis. En daarom was ik ook zo opgetogen toen ik de Aquno Select M81 mengkraan van hansgrohe ontdekte. De kraan ziet er niet alleen erg mooi uit, maar heeft ook een krachtige uittrekbare sproeikop zodat je grote objecten als pannen en potten spatvrij kunt reinigen. Dat is sowieso al super handig. Maar de echt revolutionaire feature aan deze kraan is dat er ook nog eens een extra brede horizontale kraan aan toegevoegd is. De watertoevoer van die horizontale kraan is perfect te doseren, van een stevige waterval naar een hele zachte. Op de koop toe hoort er een op maat gemaakte multifunctionele zeef bij, waarin je delicate ingrediënten op een hele zachte manier schoon kunt spoelen.

Iedereen die de kraan ziet werken is meteen onder de indruk. Je jonge slablaadjes, zacht fruit of paddenstoelen kort schoon spoelen zonder ze te beschadigen, lukt helemaal dankzij deze kraan en zeef. Maar ook wanneer er wat meer kracht mag achter zitten werkt dit perfect. Ik gebruik de kraan echt dagelijks en wil ze iedereen die graag kookt en net een droomkeuken is aan het plaatsen, of gewoon nood heeft aan een goede nieuwe kraan, echt van harte aanbevelen.

Klik hier voor meer informatie over de Aquno Select M81 mengkraan van hansgrohe.

Er loopt trouwens nog heel even een wedstrijd op de blog waarmee je deze prachtige kraan kunt winnen. Speel nog vlug mee  voor de wedstrijd afgesloten wordt.