De foodtrend van 2019 is bekend!
Nieuws

De foodtrend van 2019 is bekend!

Tenminste als we de cijfers van Pinterest mogen geloven. Op Pinterest gaan mensen op zoek naar beelden die hen inspireren en dus is dit hippe sociale medium echt wel een prima trendvoorspeller. Naar waar gaan mensen op reis, welke interieurspullen vinden ze tegenwoordig hot, en ook: welke recepten boeien hen mateloos. Je ontdekt het dus op Pinterest. En er zijn een aantal heel straffe trends duidelijk.

Populairder en populairder: paddenstoelen, vegan food, zelfgebakken brood, en zelf eten koken in aluminiumfolie, maar als absolute topper: zelfgemaakte confituur. Naar homemade jam is de voorbije tijd namelijk meer dan 800 procent keer meer gezocht dan het jaar voordien. Dat zijn waanzinnige cijfers.

We gaan de komende maanden dus weer massaal zelfgemaakte confituur gaan bereiden. Uit mijn jeugd herinner ik me dat m’n mama en grootmoeders dat ook altijd deden. Aardbeienconfituur was populair maar de absolute topper bij ons was rabarberconfituur.

Hoe zat dat bij jullie? Wat was je favoriet? En heb je een goed recept? Laat het dan even achter, dan plaats ik het graag op dit platform. Dan hoeven we niet per se op Pinterest te gaan zoeken, ook al doe ik dat zelf ook erg graag, maar dan delen we het ook al lekker op Would Be Chef… hoe hip is dat niet, in 2019?

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer