De foodtrend van 2019 is bekend!
Nieuws

De foodtrend van 2019 is bekend!

Tenminste als we de cijfers van Pinterest mogen geloven. Op Pinterest gaan mensen op zoek naar beelden die hen inspireren en dus is dit hippe sociale medium echt wel een prima trendvoorspeller. Naar waar gaan mensen op reis, welke interieurspullen vinden ze tegenwoordig hot, en ook: welke recepten boeien hen mateloos. Je ontdekt het dus op Pinterest. En er zijn een aantal heel straffe trends duidelijk.

Populairder en populairder: paddenstoelen, vegan food, zelfgebakken brood, en zelf eten koken in aluminiumfolie, maar als absolute topper: zelfgemaakte confituur. Naar homemade jam is de voorbije tijd namelijk meer dan 800 procent keer meer gezocht dan het jaar voordien. Dat zijn waanzinnige cijfers.

We gaan de komende maanden dus weer massaal zelfgemaakte confituur gaan bereiden. Uit mijn jeugd herinner ik me dat m’n mama en grootmoeders dat ook altijd deden. Aardbeienconfituur was populair maar de absolute topper bij ons was rabarberconfituur.

Hoe zat dat bij jullie? Wat was je favoriet? En heb je een goed recept? Laat het dan even achter, dan plaats ik het graag op dit platform. Dan hoeven we niet per se op Pinterest te gaan zoeken, ook al doe ik dat zelf ook erg graag, maar dan delen we het ook al lekker op Would Be Chef… hoe hip is dat niet, in 2019?

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer