De foodtrend van 2019 is bekend!

Tenminste als we de cijfers van Pinterest mogen geloven. Op Pinterest gaan mensen op zoek naar beelden die hen inspireren en dus is dit hippe sociale medium echt wel een prima trendvoorspeller. Naar waar gaan mensen op reis, welke interieurspullen vinden ze tegenwoordig hot, en ook: welke recepten boeien hen mateloos. Je ontdekt het dus op Pinterest. En er zijn een aantal heel straffe trends duidelijk.

Populairder en populairder: paddenstoelen, vegan food, zelfgebakken brood, en zelf eten koken in aluminiumfolie, maar als absolute topper: zelfgemaakte confituur. Naar homemade jam is de voorbije tijd namelijk meer dan 800 procent keer meer gezocht dan het jaar voordien. Dat zijn waanzinnige cijfers.

We gaan de komende maanden dus weer massaal zelfgemaakte confituur gaan bereiden. Uit mijn jeugd herinner ik me dat m’n mama en grootmoeders dat ook altijd deden. Aardbeienconfituur was populair maar de absolute topper bij ons was rabarberconfituur.

Hoe zat dat bij jullie? Wat was je favoriet? En heb je een goed recept? Laat het dan even achter, dan plaats ik het graag op dit platform. Dan hoeven we niet per se op Pinterest te gaan zoeken, ook al doe ik dat zelf ook erg graag, maar dan delen we het ook al lekker op Would Be Chef… hoe hip is dat niet, in 2019?