De geur van mandarijnen aan je vingers: zo spoel je die weg!
Nieuws

De geur van mandarijnen aan je vingers: zo spoel je die weg!

Elke week op dinsdag wordt er bij ons op Joe een mand met vers fruit geleverd. Ik vind dat altijd fijn. Als ik langs de koffiehoek passeer pluk ik dan altijd een appeltje of banaan. En in deze periode kan dat ook al eens een mandarijntje zijn. Heerlijk. Zodra de Sint onderweg is met zijn stoomboot vanuit Spanje zijn die appeltjes van Oranje ook weer in het land. Heerlijk.

Maar er is één maar. Gisteren pulkte ik in de studio de schil van zo’n mandarijntje, smikkelde de partjes lekker naar binnen… en roken m’n handen nog de hele uitzending naar die indringende citrusgeur van mandarijnen schil. Kun je ook hebben wanneer je een sinaasappel met je vingers schilt trouwens. Zo’n geur die urenlang aan je vingers kleeft, ook al ga je je handen tussendoor wassen aan het toilet, die geur gaat er maar niet van af.

Ik ben dus gisteren maar even op zoek gegaan naar een goede truc, een life hack, om die geur van mijn vingers te verwijderen. En eigenlijk is het super simpel: je moet je handen gewoon wassen met wat druppels afwasmiddel, want dat bevat hydrofiele molecules, en die zorgen ervoor dat de geur van je vingers veel makkelijker afspoelt. En ik heb het uitgeprobeerd, en weet je wat: het werkt!

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer