De geur van mandarijnen aan je vingers: zo spoel je die weg!

Elke week op dinsdag wordt er bij ons op Joe een mand met vers fruit geleverd. Ik vind dat altijd fijn. Als ik langs de koffiehoek passeer pluk ik dan altijd een appeltje of banaan. En in deze periode kan dat ook al eens een mandarijntje zijn. Heerlijk. Zodra de Sint onderweg is met zijn stoomboot vanuit Spanje zijn die appeltjes van Oranje ook weer in het land. Heerlijk.

Maar er is één maar. Gisteren pulkte ik in de studio de schil van zo’n mandarijntje, smikkelde de partjes lekker naar binnen… en roken m’n handen nog de hele uitzending naar die indringende citrusgeur van mandarijnen schil. Kun je ook hebben wanneer je een sinaasappel met je vingers schilt trouwens. Zo’n geur die urenlang aan je vingers kleeft, ook al ga je je handen tussendoor wassen aan het toilet, die geur gaat er maar niet van af.

Ik ben dus gisteren maar even op zoek gegaan naar een goede truc, een life hack, om die geur van mijn vingers te verwijderen. En eigenlijk is het super simpel: je moet je handen gewoon wassen met wat druppels afwasmiddel, want dat bevat hydrofiele molecules, en die zorgen ervoor dat de geur van je vingers veel makkelijker afspoelt. En ik heb het uitgeprobeerd, en weet je wat: het werkt!