Elke week op dinsdag wordt er bij ons op Joe een mand met vers fruit geleverd. Ik vind dat altijd fijn. Als ik langs de koffiehoek passeer pluk ik dan altijd een appeltje of banaan. En in deze periode kan dat ook al eens een mandarijntje zijn. Heerlijk. Zodra de Sint onderweg is met zijn stoomboot vanuit Spanje zijn die appeltjes van Oranje ook weer in het land. Heerlijk.
Maar er is één maar. Gisteren pulkte ik in de studio de schil van zo’n mandarijntje, smikkelde de partjes lekker naar binnen… en roken m’n handen nog de hele uitzending naar die indringende citrusgeur van mandarijnen schil. Kun je ook hebben wanneer je een sinaasappel met je vingers schilt trouwens. Zo’n geur die urenlang aan je vingers kleeft, ook al ga je je handen tussendoor wassen aan het toilet, die geur gaat er maar niet van af.
Ik ben dus gisteren maar even op zoek gegaan naar een goede truc, een life hack, om die geur van mijn vingers te verwijderen. En eigenlijk is het super simpel: je moet je handen gewoon wassen met wat druppels afwasmiddel, want dat bevat hydrofiele molecules, en die zorgen ervoor dat de geur van je vingers veel makkelijker afspoelt. En ik heb het uitgeprobeerd, en weet je wat: het werkt!
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer