Elke week op dinsdag wordt er bij ons op Joe een mand met vers fruit geleverd. Ik vind dat altijd fijn. Als ik langs de koffiehoek passeer pluk ik dan altijd een appeltje of banaan. En in deze periode kan dat ook al eens een mandarijntje zijn. Heerlijk. Zodra de Sint onderweg is met zijn stoomboot vanuit Spanje zijn die appeltjes van Oranje ook weer in het land. Heerlijk.
Maar er is één maar. Gisteren pulkte ik in de studio de schil van zo’n mandarijntje, smikkelde de partjes lekker naar binnen… en roken m’n handen nog de hele uitzending naar die indringende citrusgeur van mandarijnen schil. Kun je ook hebben wanneer je een sinaasappel met je vingers schilt trouwens. Zo’n geur die urenlang aan je vingers kleeft, ook al ga je je handen tussendoor wassen aan het toilet, die geur gaat er maar niet van af.
Ik ben dus gisteren maar even op zoek gegaan naar een goede truc, een life hack, om die geur van mijn vingers te verwijderen. En eigenlijk is het super simpel: je moet je handen gewoon wassen met wat druppels afwasmiddel, want dat bevat hydrofiele molecules, en die zorgen ervoor dat de geur van je vingers veel makkelijker afspoelt. En ik heb het uitgeprobeerd, en weet je wat: het werkt!
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer