Enkele jaren geleden was Steffi één van mijn sympathieke radio-collega’s op Qmusic. Toen had ik nog niet echt door dat er een passie is die we delen: die voor creatief, en vooral lekker eten. Maar meer en meer heb ik op haar sociale media, en sinds een tijdje ook op Njam ontdekt dat Steffi gek is op smakelijk eten, maar dat ze tegelijk ook heel erg op haar lijn let, op een gezonde manier. Dat spreekt mij natuurlijk enorm aan.
Zonder verwijten te maken, of opgestoken vingertje, geeft Steffi in haar programma De Gezonde Goesting nuttige tips en creatieve ideetjes om lekker te eten. Intussen zorgt ze er wel voor dat je niet teveel ongezonde voedingsstoffen naar binnen werkt. Haar smokske met broccolibrood en verse tonijnsalade is zo’n heerlijk idee.
In dit kookboek, dat intussen al aan een tweede druk toe is, staan meer dan zestig boeiende recepten. Zeker een aanrader. Want ook al moet je natuurlijk af en toe eens schaamteloos kunnen zondigen, ik ben toch altijd op zoek naar inspirerende ideeën om gezond en lekker te eten.
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer