De virologen zijn het al een paar dagen aan het zeggen: de lente en de zomer worden mooi en met veel minder zorgen. Hoe meer de besmettelijke omikron variant vandaag aan het doorbreken is (en mensen ziek, maar niet langer doodziek maakt) hoe groter de kans dat we binnen een paar weken of maanden de grootste ellende achter de rug hebben.
Twee dingen maken mij in elk geval optimistisch. Zelfs Marc Van Ranst vertelt nu in het nieuws dat de festivalzomer niet in gevaar is. En ik merk het ook sinds enkele dagen. Tot vorige week werd de ene DJ-set na de andere van mij geschrapt. Eerst was november leeggevallen, daarna december en januari, en ook februari en de eerste helft van maart werden alle feestjes geschrapt. Maar nu komt plots de ene na de andere aanvraag binnen voor nieuwe privé-feesten, fuiven en festivals in april, mei, juni, de zomer, en zelfs het najaar. Om maar te zeggen: er heerst weer optimisme en hoop. Dat maakt me super gelukkig.
Maar er is nog goed nieuws, voor de mensen in de horeca, die ik als foodblogger een warm hart toedraag. In het nieuwe plan dat vandaag en de komende dagen door de overheid bekeken wordt, de fameuze barometer, zou de horeca nooit meer moeten dichtgaan, zelfs niet wanneer er in de toekomst nieuwe zware golven komen. Het is intussen meer dan genoeg bewezen dat in een goed verluchte omgeving waar het personeel maskers draagt en alle maatregelen worden nageleefd, het zeer goed meevalt met de besmettingen. De horeca doet dat, net als de cultuursector, veel veiliger dan dat we dat thuis doen.
Dat dat nu ook wordt ingezien door de wetenschappers: dat we horeca (en cultuur) zoveel mogelijk moeten openhouden, net als de scholen, en dat dat net als festivals en fuiven in de zomer, wellicht mogelijk wordt omdat covid steeds minder ziekmakend wordt, is fantastisch nieuws. Ik ben misschien iets te optimistisch, want er zijn op dit waanzinnig veel besmettingen en mensen die ziek zijn, maar ik ben er van overtuigd: er is licht aan het einde van de tunnel.
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer