De grootste covid-ellende is (bijna) achter de rug
Nieuws

De grootste covid-ellende is (bijna) achter de rug

De virologen zijn het al een paar dagen aan het zeggen: de lente en de zomer worden mooi en met veel minder zorgen. Hoe meer de besmettelijke omikron variant vandaag aan het doorbreken is (en mensen ziek, maar niet langer doodziek maakt) hoe groter de kans dat we binnen een paar weken of maanden de grootste ellende achter de rug hebben.

Twee dingen maken mij in elk geval optimistisch. Zelfs Marc Van Ranst vertelt nu in het nieuws dat de festivalzomer niet in gevaar is. En ik merk het ook sinds enkele dagen. Tot vorige week werd de ene DJ-set na de andere van mij geschrapt. Eerst was november leeggevallen, daarna december en januari, en ook februari en de eerste helft van maart werden alle feestjes geschrapt. Maar nu komt plots de ene na de andere aanvraag binnen voor nieuwe privé-feesten, fuiven en festivals in april, mei, juni, de zomer, en zelfs het najaar. Om maar te zeggen: er heerst weer optimisme en hoop. Dat maakt me super gelukkig.

Maar er is nog goed nieuws, voor de mensen in de horeca, die ik als foodblogger een warm hart toedraag. In het nieuwe plan dat vandaag en de komende dagen door de overheid bekeken wordt, de fameuze barometer, zou de horeca nooit meer moeten dichtgaan, zelfs niet wanneer er in de toekomst nieuwe zware golven komen. Het is intussen meer dan genoeg bewezen dat in een goed verluchte omgeving waar het personeel maskers draagt en alle maatregelen worden nageleefd, het zeer goed meevalt met de besmettingen. De horeca doet dat, net als de cultuursector, veel veiliger dan dat we dat thuis doen.

Dat dat nu ook wordt ingezien door de wetenschappers: dat we horeca (en cultuur) zoveel mogelijk moeten openhouden, net als de scholen, en dat dat net als festivals en fuiven in de zomer, wellicht mogelijk wordt omdat covid steeds minder ziekmakend wordt, is fantastisch nieuws. Ik ben misschien iets te optimistisch, want er zijn op dit waanzinnig veel besmettingen en mensen die ziek zijn, maar ik ben er van overtuigd: er is licht aan het einde van de tunnel.

Gerelateerde nieuwsberichten

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer

Richting herfstvakantie met dit gezellige weekmenu

Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer