De virologen zijn het al een paar dagen aan het zeggen: de lente en de zomer worden mooi en met veel minder zorgen. Hoe meer de besmettelijke omikron variant vandaag aan het doorbreken is (en mensen ziek, maar niet langer doodziek maakt) hoe groter de kans dat we binnen een paar weken of maanden de grootste ellende achter de rug hebben.
Twee dingen maken mij in elk geval optimistisch. Zelfs Marc Van Ranst vertelt nu in het nieuws dat de festivalzomer niet in gevaar is. En ik merk het ook sinds enkele dagen. Tot vorige week werd de ene DJ-set na de andere van mij geschrapt. Eerst was november leeggevallen, daarna december en januari, en ook februari en de eerste helft van maart werden alle feestjes geschrapt. Maar nu komt plots de ene na de andere aanvraag binnen voor nieuwe privé-feesten, fuiven en festivals in april, mei, juni, de zomer, en zelfs het najaar. Om maar te zeggen: er heerst weer optimisme en hoop. Dat maakt me super gelukkig.
Maar er is nog goed nieuws, voor de mensen in de horeca, die ik als foodblogger een warm hart toedraag. In het nieuwe plan dat vandaag en de komende dagen door de overheid bekeken wordt, de fameuze barometer, zou de horeca nooit meer moeten dichtgaan, zelfs niet wanneer er in de toekomst nieuwe zware golven komen. Het is intussen meer dan genoeg bewezen dat in een goed verluchte omgeving waar het personeel maskers draagt en alle maatregelen worden nageleefd, het zeer goed meevalt met de besmettingen. De horeca doet dat, net als de cultuursector, veel veiliger dan dat we dat thuis doen.
Dat dat nu ook wordt ingezien door de wetenschappers: dat we horeca (en cultuur) zoveel mogelijk moeten openhouden, net als de scholen, en dat dat net als festivals en fuiven in de zomer, wellicht mogelijk wordt omdat covid steeds minder ziekmakend wordt, is fantastisch nieuws. Ik ben misschien iets te optimistisch, want er zijn op dit waanzinnig veel besmettingen en mensen die ziek zijn, maar ik ben er van overtuigd: er is licht aan het einde van de tunnel.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer