De virologen zijn het al een paar dagen aan het zeggen: de lente en de zomer worden mooi en met veel minder zorgen. Hoe meer de besmettelijke omikron variant vandaag aan het doorbreken is (en mensen ziek, maar niet langer doodziek maakt) hoe groter de kans dat we binnen een paar weken of maanden de grootste ellende achter de rug hebben.
Twee dingen maken mij in elk geval optimistisch. Zelfs Marc Van Ranst vertelt nu in het nieuws dat de festivalzomer niet in gevaar is. En ik merk het ook sinds enkele dagen. Tot vorige week werd de ene DJ-set na de andere van mij geschrapt. Eerst was november leeggevallen, daarna december en januari, en ook februari en de eerste helft van maart werden alle feestjes geschrapt. Maar nu komt plots de ene na de andere aanvraag binnen voor nieuwe privé-feesten, fuiven en festivals in april, mei, juni, de zomer, en zelfs het najaar. Om maar te zeggen: er heerst weer optimisme en hoop. Dat maakt me super gelukkig.
Maar er is nog goed nieuws, voor de mensen in de horeca, die ik als foodblogger een warm hart toedraag. In het nieuwe plan dat vandaag en de komende dagen door de overheid bekeken wordt, de fameuze barometer, zou de horeca nooit meer moeten dichtgaan, zelfs niet wanneer er in de toekomst nieuwe zware golven komen. Het is intussen meer dan genoeg bewezen dat in een goed verluchte omgeving waar het personeel maskers draagt en alle maatregelen worden nageleefd, het zeer goed meevalt met de besmettingen. De horeca doet dat, net als de cultuursector, veel veiliger dan dat we dat thuis doen.
Dat dat nu ook wordt ingezien door de wetenschappers: dat we horeca (en cultuur) zoveel mogelijk moeten openhouden, net als de scholen, en dat dat net als festivals en fuiven in de zomer, wellicht mogelijk wordt omdat covid steeds minder ziekmakend wordt, is fantastisch nieuws. Ik ben misschien iets te optimistisch, want er zijn op dit waanzinnig veel besmettingen en mensen die ziek zijn, maar ik ben er van overtuigd: er is licht aan het einde van de tunnel.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer