De grote culinaire flater van George W. Bush
Nieuws

De grote culinaire flater van George W. Bush

Voormalig president George W. Bush heeft ooit de volgende stoere uitspraak gedaan: “Ik ben de president van de Verenigde Staten en ik ga geen broccoli meer eten!” Hij vond het absoluut niet lekker, en dat was natuurlijk z’n goed recht. Maar luister vooral niet naar de president! Want naast de gezonde en noodzakelijke voedingsstoffen die men sowieso binnenkrijgt door het eten van verse groenten, bevat broccoli ook nog eens veel eiwitten. Zeer belangrijk!

Mensen denken altijd dat biefstuk gigantisch veel eiwitten bevat en dat klopt ook, en die heb je absoluut ook nodig. Maar… er zit eigenlijk meer eiwit in broccoli dan in biefstuk. En er zitten geen verzadigde vetten in, dus het is ook nog eens goed voor de cholesterol! Je krijgt met broccoli alle eiwitten binnen die je nodig hebt met een aanzienlijk lager risico op hart- en vaatziekten.

De grote culinaire flater van George W. Bush

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer