De "gruwel" waar Instagram mij wil voor waarschuwen ...
Nieuws

De “gruwel” waar Instagram mij wil voor waarschuwen …

Gisteren zat ik wat te scrollen door mijn Instagram Stories. Dat doe ik, zoals de meesten onder ons, wel vaker. Ik volg veel mensen, en ik vind het wel eens boeiend om te zien wat zij allemaal te vertellen hebben. Heel soms krijg ik een zwarte verhaal te zien met de boodschap dat de beelden die gedeeld worden aanstootgevend kunnen zijn. En dan moet ik zelf beslissen of ik ze wil zien of niet. Uiteraard werkt zo’n boodschap als een lap op een stier: natuurlijk wil ik die beelden dan zien. Spannend. Mijn nieuwsgierigheid borrelt dan op. Krijg ik dan pikante beelden te zien of straffe uitspraken?

Gisteren was het weer zover. Ik volg Timon Michiels al een hele tijd. Timon is een gepassioneerde chef en verre familie van ons. Hij heeft een tijd gewerkt als chef op de Belgische ambassade in Amerika, en sinds een tijdje is hij de chef van Carcasse, het gelauwerde vleesrestaurant van topslager Hendrik Dierendonck in Sint-Idesbald. Ik volg de verhalen van Timon altijd met veel interesse, want hij houdt van lekker eten en kookt als de beste. Maar gevoelige beelden delen op Instagram, dat doet hij toch niet.

Ik klikte dus toch maar even op de knop waarmee ik zijn gruwelijke, spannende of gevoelige beelden zou kunnen zien. En wat zag ik: beelden uit de grote koelcellen waar de karkassen van koeien aan haken hingen te rijpen. Vlees dus. Gevoelige inhoud? Ja inderdaad, het waren gevilde dode dieren die daar aan de haak bengelden, en ik kan mij dan ook voorstellen dat dat voor sommige gevoelige zieltjes aanstootgevend zou kunnen zijn. Maar Timon is een chef, hij werkt bij een slager. Die gasten hun koelcellen en toonbanken liggen altijd vol aanstootgevende beelden voor sommigen.

Sorry Instagram, jullie beledigen jullie gebruikers gewoon met dit soort overgevoeligheden. Als ik een beenhouwer op Instagram volg doe ik dat toch vrijwillig? Ik weet zelf wel dat er dan eens een potje préparé of een kotelet in beeld komt. Meer nog: daarvoor volg ik die gasten. Ik vind dat ze een mooi en boeiend vak hebben. En ik hou van een lekker stuk vlees. Ik denk dat geen enkele vegetariër of veganist verplicht wordt om beenhouwers te volgen. Als je hen deze beelden ongevraagd zou serveren, dan moet je ze waarschuwen. Maar mij irriteer je gewoon met deze mededeling. Waar zijn jullie in godsnaam mee bezig?

Gerelateerde nieuwsberichten

Preventief op dieet voor de Kerstdagen! Goed idee?

In plaats van over een kleine maand, begin januari, in een halve depressie te sukkelen omdat de weegschaal dan met een pittige boodschap komt, willen sommige mensen nu al met goede voornemens beginnen … Lees meer

World Fastfood Day: wat zijn de populairste fastfoodketens?

Wat zijn de populairste fastfoodketens?

Ik ben er zelf geen grote fan van, maar kijk, soms moet het eens kunnen: fastfood eten. Het is uiteraard niet zo gezond en je moet er dus vooral niet mee overdrijven … Lees meer

Opgelet: pistolets en sandwichen hou je op een andere manier vers!

Pistolets hou je op een andere manier vers dan sandwichen

Het is zondag. Joepie! Dat wil zeggen: vandaag ga je naar de warme bakker om lekkere pistolets of sandwiches te halen. De vraag is natuurlijk altijd wel, als je wat teveel lekkers van de bakker hebt meegebracht: hoe hou je die vers … Lees meer

Een dilemma: World Gym Day vieren, of enkel wandelen?

Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer

Gruwelijke eerste schooldag...

Gruwelijke eerste schooldag…

Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer

IMG_5323 2

Vandaag gaan we lunchen in het tweede beste restaurant ter wereld

Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer

Waar komt lasagne vandaan en welke variant is mega lekker?

Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer

Velissima

Slechte ervaring in Velissima in Barcelona

Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer