De horeca heeft je nodig, doe ook mee met #SteunDeHoreca

Jullie weten dat ik de horeca een ontzettend warm hart toedraag. Ik deel als hobbykok op deze foodblog graag recepten om thuis lekkere gerechten te bereiden, maar ik ga zelf ook graag op restaurant of ik ga al eens een glas drinken op een mooi terras of op café. Mijn hart heeft dan ook serieus gebloed de voorbije maanden toen ik zag hoe bevriende horeca-ondernemers bijna kraakten onder de covid-crisis. De lockdown was misschien wel nodig om het virus een halt toe te roepen, maar de economische consequenties waren voor veel restaurants, café’s en hotels rampzalig.

 

👨‍🍳🥂🛌 Ondersteun onze horeca door in alle veiligheid een Belgisch hotel, restaurant of café te bezoeken. #SteunOnzeHoreca

Gepostet von FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie am Montag, 7. September 2020

 

Vandaag is de situatie natuurlijk anders dan enkele maanden terug. De meeste restaurants en café’s en veel hotels zijn weer open, en daarom moeten we deze hardwerkende ondernemers zo veel mogelijk steunen. Wij proberen elke week toch één of twee restaurants te bezoeken, en we hebben weer enkele tripjes in eigen land op de planning staan de komende maanden, om ook de plaatselijke hoteliers zoveel mogelijk te steunen. De risico’s zijn ook beperkt. De veiligheidsmaatregelen worden in onze horeca immers prima opgevolgd, iedereen vindt het normaal om de handen te ontsmetten en met een mondkapje onze horeca te bezoeken, en er zijn voor zover geweten dan ook vrijwel geen besmettingen in de horeca.

Ik vind het dan ook een goed initiatief dat de Federale Overheidsdienst Economie vandaag een campagne op sociale media lanceert om ons weer èn meer naar de Belgische restaurants, cafés en hotels te krijgen. De boodschap van deze campagne is duidelijk: iedereen is van harte welkom om de horecasector weer een bezoekje te brengen, de horeca doet er alles aan om de veiligheid te garanderen, en je ondersteunt onze Belgische economie door een Belgisch restaurant, café of hotel te bezoeken. Een mooie campagne die ik graag mee ondersteun.

Daarom ga ik op mijn sociale media ook zoveel mogelijk onze horeca ondersteunen, en als jij ook je virtuele schouders onder deze campagne wil zetten, deel dan ook gerust onderstaande video. Gebruik dan ook de hashtags #SteunDeHoreca #horeca #horecavlaanderen #horecacomeback #hotels #restaurants #cafes #lokaalondernemen #supportyourlocals #samensterk voor en verwijs als je dat wil naar de @fodeconomie. Deel jij mee?