De horeca heeft je nodig, doe ook mee met #SteunDeHoreca
Nieuws

De horeca heeft je nodig, doe ook mee met #SteunDeHoreca

Jullie weten dat ik de horeca een ontzettend warm hart toedraag. Ik deel als hobbykok op deze foodblog graag recepten om thuis lekkere gerechten te bereiden, maar ik ga zelf ook graag op restaurant of ik ga al eens een glas drinken op een mooi terras of op café. Mijn hart heeft dan ook serieus gebloed de voorbije maanden toen ik zag hoe bevriende horeca-ondernemers bijna kraakten onder de covid-crisis. De lockdown was misschien wel nodig om het virus een halt toe te roepen, maar de economische consequenties waren voor veel restaurants, café’s en hotels rampzalig.

https://www.facebook.com/FODEconomie/posts/4326873527354507

Vandaag is de situatie natuurlijk anders dan enkele maanden terug. De meeste restaurants en café’s en veel hotels zijn weer open, en daarom moeten we deze hardwerkende ondernemers zo veel mogelijk steunen. Wij proberen elke week toch één of twee restaurants te bezoeken, en we hebben weer enkele tripjes in eigen land op de planning staan de komende maanden, om ook de plaatselijke hoteliers zoveel mogelijk te steunen. De risico’s zijn ook beperkt. De veiligheidsmaatregelen worden in onze horeca immers prima opgevolgd, iedereen vindt het normaal om de handen te ontsmetten en met een mondkapje onze horeca te bezoeken, en er zijn voor zover geweten dan ook vrijwel geen besmettingen in de horeca.

De horeca heeft je nodig, doe ook mee met #SteunDeHoreca
De horeca heeft je nodig, doe ook mee met #SteunDeHoreca

Ik vind het dan ook een goed initiatief dat de Federale Overheidsdienst Economie vandaag een campagne op sociale media lanceert om ons weer èn meer naar de Belgische restaurants, cafés en hotels te krijgen. De boodschap van deze campagne is duidelijk: iedereen is van harte welkom om de horecasector weer een bezoekje te brengen, de horeca doet er alles aan om de veiligheid te garanderen, en je ondersteunt onze Belgische economie door een Belgisch restaurant, café of hotel te bezoeken. Een mooie campagne die ik graag mee ondersteun.

De horeca heeft je nodig, doe ook mee met #SteunDeHoreca
De horeca heeft je nodig, doe ook mee met #SteunDeHoreca

Daarom ga ik op mijn sociale media ook zoveel mogelijk onze horeca ondersteunen, en als jij ook je virtuele schouders onder deze campagne wil zetten, deel dan ook gerust onderstaande video. Gebruik dan ook de hashtags #SteunDeHoreca #horeca #horecavlaanderen #horecacomeback #hotels #restaurants #cafes #lokaalondernemen #supportyourlocals #samensterk voor en verwijs als je dat wil naar de @fodeconomie. Deel jij mee?

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer