De horeca heeft je nodig, doe ook mee met #SteunDeHoreca
Nieuws

De horeca heeft je nodig, doe ook mee met #SteunDeHoreca

Jullie weten dat ik de horeca een ontzettend warm hart toedraag. Ik deel als hobbykok op deze foodblog graag recepten om thuis lekkere gerechten te bereiden, maar ik ga zelf ook graag op restaurant of ik ga al eens een glas drinken op een mooi terras of op café. Mijn hart heeft dan ook serieus gebloed de voorbije maanden toen ik zag hoe bevriende horeca-ondernemers bijna kraakten onder de covid-crisis. De lockdown was misschien wel nodig om het virus een halt toe te roepen, maar de economische consequenties waren voor veel restaurants, café’s en hotels rampzalig.

https://www.facebook.com/FODEconomie/posts/4326873527354507

Vandaag is de situatie natuurlijk anders dan enkele maanden terug. De meeste restaurants en café’s en veel hotels zijn weer open, en daarom moeten we deze hardwerkende ondernemers zo veel mogelijk steunen. Wij proberen elke week toch één of twee restaurants te bezoeken, en we hebben weer enkele tripjes in eigen land op de planning staan de komende maanden, om ook de plaatselijke hoteliers zoveel mogelijk te steunen. De risico’s zijn ook beperkt. De veiligheidsmaatregelen worden in onze horeca immers prima opgevolgd, iedereen vindt het normaal om de handen te ontsmetten en met een mondkapje onze horeca te bezoeken, en er zijn voor zover geweten dan ook vrijwel geen besmettingen in de horeca.

De horeca heeft je nodig, doe ook mee met #SteunDeHoreca
De horeca heeft je nodig, doe ook mee met #SteunDeHoreca

Ik vind het dan ook een goed initiatief dat de Federale Overheidsdienst Economie vandaag een campagne op sociale media lanceert om ons weer èn meer naar de Belgische restaurants, cafés en hotels te krijgen. De boodschap van deze campagne is duidelijk: iedereen is van harte welkom om de horecasector weer een bezoekje te brengen, de horeca doet er alles aan om de veiligheid te garanderen, en je ondersteunt onze Belgische economie door een Belgisch restaurant, café of hotel te bezoeken. Een mooie campagne die ik graag mee ondersteun.

De horeca heeft je nodig, doe ook mee met #SteunDeHoreca
De horeca heeft je nodig, doe ook mee met #SteunDeHoreca

Daarom ga ik op mijn sociale media ook zoveel mogelijk onze horeca ondersteunen, en als jij ook je virtuele schouders onder deze campagne wil zetten, deel dan ook gerust onderstaande video. Gebruik dan ook de hashtags #SteunDeHoreca #horeca #horecavlaanderen #horecacomeback #hotels #restaurants #cafes #lokaalondernemen #supportyourlocals #samensterk voor en verwijs als je dat wil naar de @fodeconomie. Deel jij mee?

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer