Jullie weten dat ik de horeca een ontzettend warm hart toedraag. Ik deel als hobbykok op deze foodblog graag recepten om thuis lekkere gerechten te bereiden, maar ik ga zelf ook graag op restaurant of ik ga al eens een glas drinken op een mooi terras of op café. Mijn hart heeft dan ook serieus gebloed de voorbije maanden toen ik zag hoe bevriende horeca-ondernemers bijna kraakten onder de covid-crisis. De lockdown was misschien wel nodig om het virus een halt toe te roepen, maar de economische consequenties waren voor veel restaurants, café’s en hotels rampzalig.
https://www.facebook.com/FODEconomie/posts/4326873527354507
Vandaag is de situatie natuurlijk anders dan enkele maanden terug. De meeste restaurants en café’s en veel hotels zijn weer open, en daarom moeten we deze hardwerkende ondernemers zo veel mogelijk steunen. Wij proberen elke week toch één of twee restaurants te bezoeken, en we hebben weer enkele tripjes in eigen land op de planning staan de komende maanden, om ook de plaatselijke hoteliers zoveel mogelijk te steunen. De risico’s zijn ook beperkt. De veiligheidsmaatregelen worden in onze horeca immers prima opgevolgd, iedereen vindt het normaal om de handen te ontsmetten en met een mondkapje onze horeca te bezoeken, en er zijn voor zover geweten dan ook vrijwel geen besmettingen in de horeca.
Ik vind het dan ook een goed initiatief dat de Federale Overheidsdienst Economie vandaag een campagne op sociale media lanceert om ons weer èn meer naar de Belgische restaurants, cafés en hotels te krijgen. De boodschap van deze campagne is duidelijk: iedereen is van harte welkom om de horecasector weer een bezoekje te brengen, de horeca doet er alles aan om de veiligheid te garanderen, en je ondersteunt onze Belgische economie door een Belgisch restaurant, café of hotel te bezoeken. Een mooie campagne die ik graag mee ondersteun.
Daarom ga ik op mijn sociale media ook zoveel mogelijk onze horeca ondersteunen, en als jij ook je virtuele schouders onder deze campagne wil zetten, deel dan ook gerust onderstaande video. Gebruik dan ook de hashtags #SteunDeHoreca #horeca #horecavlaanderen #horecacomeback #hotels #restaurants #cafes #lokaalondernemen #supportyourlocals #samensterk voor en verwijs als je dat wil naar de @fodeconomie. Deel jij mee?
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer
Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer