Jullie weten dat ik de horeca een ontzettend warm hart toedraag. Ik deel als hobbykok op deze foodblog graag recepten om thuis lekkere gerechten te bereiden, maar ik ga zelf ook graag op restaurant of ik ga al eens een glas drinken op een mooi terras of op café. Mijn hart heeft dan ook serieus gebloed de voorbije maanden toen ik zag hoe bevriende horeca-ondernemers bijna kraakten onder de covid-crisis. De lockdown was misschien wel nodig om het virus een halt toe te roepen, maar de economische consequenties waren voor veel restaurants, café’s en hotels rampzalig.
https://www.facebook.com/FODEconomie/posts/4326873527354507
Vandaag is de situatie natuurlijk anders dan enkele maanden terug. De meeste restaurants en café’s en veel hotels zijn weer open, en daarom moeten we deze hardwerkende ondernemers zo veel mogelijk steunen. Wij proberen elke week toch één of twee restaurants te bezoeken, en we hebben weer enkele tripjes in eigen land op de planning staan de komende maanden, om ook de plaatselijke hoteliers zoveel mogelijk te steunen. De risico’s zijn ook beperkt. De veiligheidsmaatregelen worden in onze horeca immers prima opgevolgd, iedereen vindt het normaal om de handen te ontsmetten en met een mondkapje onze horeca te bezoeken, en er zijn voor zover geweten dan ook vrijwel geen besmettingen in de horeca.
Ik vind het dan ook een goed initiatief dat de Federale Overheidsdienst Economie vandaag een campagne op sociale media lanceert om ons weer èn meer naar de Belgische restaurants, cafés en hotels te krijgen. De boodschap van deze campagne is duidelijk: iedereen is van harte welkom om de horecasector weer een bezoekje te brengen, de horeca doet er alles aan om de veiligheid te garanderen, en je ondersteunt onze Belgische economie door een Belgisch restaurant, café of hotel te bezoeken. Een mooie campagne die ik graag mee ondersteun.
Daarom ga ik op mijn sociale media ook zoveel mogelijk onze horeca ondersteunen, en als jij ook je virtuele schouders onder deze campagne wil zetten, deel dan ook gerust onderstaande video. Gebruik dan ook de hashtags #SteunDeHoreca #horeca #horecavlaanderen #horecacomeback #hotels #restaurants #cafes #lokaalondernemen #supportyourlocals #samensterk voor en verwijs als je dat wil naar de @fodeconomie. Deel jij mee?
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer