Eergisteren heb ik een kleine tease op mijn social media geplaatst dat nogal wat teweeg heeft gebracht. Ik heb aangekondigd dat ik volgende week met een restaurant start. Ik heb daar fantastisch veel reacties op gekregen. Heel veel mensen die mij vroegen of ze nu al konden reserveren, en waar het dan precies zal zijn. Ook veel journalisten hebben me gebeld voor meer info. Maar die info kan ik pas begin volgende week geven.
Ik kreeg gisteren ook veel reacties op een uitgebreide reclamespot voor mijn restaurant die gisteren iets over negen te horen was op Radio 1. Er werd gezegd dat ik andere restaurants en bistro’s op deze blog genadeloos fileer en zelf wil bewijzen dat ik beter kan doen, dat ik andere restaurateurs eens wil tonen hoe het moet. Dat is natuurlijk helemaal niet waar. Nooit fileer ik hier restaurants, in vier jaar tijd zijn er op deze blog misschien drie kritische artikels over slechte ervaringen op restaurant verschenen en dat was dan nog over buitenlandse restaurants. En ik wil zeker niks bewijzen. Ik wil gewoon eens iets leuks doen.
Verder werd er in de spot gezegd dat ik menu’s met zes zeven gangen zou serveren in mijn restaurant. Niet waar. Het wordt allemaal veel bescheidener en toegankelijker dan dat. Er werd ook gezegd dat het een restaurant wordt voor de echte carnivoor. Niks van. Er zullen ook vis en veggie-gerechten voorzien worden. Er werd zelfs gezegd dat er een extra grote parking voor Hummers en SUV’s zou voorzien worden en, hou je vast… er zou een landingsbaan komen voor privéjets.
Toen ik de spot hoorde moest ik keihard lachen. Ik vond het hilarisch en goed gemaakt. De radiomakers van Radio 1 hadden twee columns die ik het voorbije jaar had gemaakt voor “De toestand is hopeloos maar niet ernstig” verknipt en een parodie gemaakt op een echte reclamespot. En intussen een beetje de spot gedreven met mijn restaurantplannen. Dat mag. Dat is geestig. Ik heb zo’n dingen ook al wel eens gemaakt. Funny. En ik zeg altijd: alle reclame is welkom.
Alleen hadden veel mensen gisteren blijkbaar niet door dat die spot een parodie was die in een satirisch programma is uitgezonden. Dat had ik pas door toen mensen die ik niet kende mij rare vragen begonnen te stellen. En toen ik rond de middag een telefoontje kreeg van een journaliste die me vroeg of het echt klopte dat ik een landingsbaan voorzien heb aan mijn restaurant dacht ik: huh, dat meen je toch niet. Nee dus.
Dus daarom herhaal ik nog eens wat ik gisteren schreef. Het wordt een plezant, tijdelijk concept, met een beperkte maar hele lekkere, toegankelijke menukaart. Niks te hummers, of enkel carnivoren, niks te zeven gangen of snobistisch, en neen, geen landingsbaan. Je zult begin volgende week meteen begrijpen hoe toegankelijk en democratisch het allemaal wel wordt. Al hebben de lolbroeken van Radio 1 mij nu misschien wel op een idee gebracht… is er iemand die met z’n privéjet wil komen proeven?
Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer
Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer
Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer
Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer
Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer
Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer
Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer
14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer