De info over "mijn restaurant" op Radio 1 was bullshit
Nieuws

De info over “mijn restaurant” op Radio 1 was bullshit

Eergisteren heb ik een kleine tease op mijn social media geplaatst dat nogal wat teweeg heeft gebracht. Ik heb aangekondigd dat ik volgende week met een restaurant start. Ik heb daar fantastisch veel reacties op gekregen. Heel veel mensen die mij vroegen of ze nu al konden reserveren, en waar het dan precies zal zijn. Ook veel journalisten hebben me gebeld voor meer info. Maar die info kan ik pas begin volgende week geven.

Ik kreeg gisteren ook veel reacties op een uitgebreide reclamespot voor mijn restaurant die gisteren iets over negen te horen was op Radio 1. Er werd gezegd dat ik andere restaurants en bistro’s op deze blog genadeloos fileer en zelf wil bewijzen dat ik beter kan doen, dat ik andere restaurateurs eens wil tonen hoe het moet. Dat is natuurlijk helemaal niet waar. Nooit fileer ik hier restaurants, in vier jaar tijd zijn er op deze blog misschien drie kritische artikels over slechte ervaringen op restaurant verschenen en dat was dan nog over buitenlandse restaurants. En ik wil zeker niks bewijzen. Ik wil gewoon eens iets leuks doen.

Verder werd er in de spot gezegd dat ik menu’s met zes zeven gangen zou serveren in mijn restaurant. Niet waar. Het wordt allemaal veel bescheidener en toegankelijker dan dat. Er werd ook gezegd dat het een restaurant wordt voor de echte carnivoor. Niks van. Er zullen ook vis en veggie-gerechten voorzien worden. Er werd zelfs gezegd dat er een extra grote parking voor Hummers en SUV’s zou voorzien worden en, hou je vast… er zou een landingsbaan komen voor privéjets.

Toen ik de spot hoorde moest ik keihard lachen. Ik vond het hilarisch en goed gemaakt. De radiomakers van Radio 1 hadden twee columns die ik het voorbije jaar had gemaakt voor “De toestand is hopeloos maar niet ernstig” verknipt en een parodie gemaakt op een echte reclamespot. En intussen een beetje de spot gedreven met mijn restaurantplannen. Dat mag. Dat is geestig. Ik heb zo’n dingen ook al wel eens gemaakt. Funny. En ik zeg altijd: alle reclame is welkom.

Alleen hadden veel mensen gisteren blijkbaar niet door dat die spot een parodie was die in een satirisch programma is uitgezonden. Dat had ik pas door toen mensen die ik niet kende mij rare vragen begonnen te stellen. En toen ik rond de middag een telefoontje kreeg van een journaliste die me vroeg of het echt klopte dat ik een landingsbaan voorzien heb aan mijn restaurant dacht ik: huh, dat meen je toch niet. Nee dus.

Dus daarom herhaal ik nog eens wat ik gisteren schreef. Het wordt een plezant, tijdelijk concept, met een beperkte maar hele lekkere, toegankelijke menukaart. Niks te hummers, of enkel carnivoren, niks te zeven gangen of snobistisch, en neen, geen landingsbaan. Je zult begin volgende week meteen begrijpen hoe toegankelijk en democratisch het allemaal wel wordt. Al hebben de lolbroeken van Radio 1 mij nu misschien wel op een idee gebracht… is er iemand die met z’n privéjet wil komen proeven?

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer