De info over "mijn restaurant" op Radio 1 was bullshit
Nieuws

De info over “mijn restaurant” op Radio 1 was bullshit

Eergisteren heb ik een kleine tease op mijn social media geplaatst dat nogal wat teweeg heeft gebracht. Ik heb aangekondigd dat ik volgende week met een restaurant start. Ik heb daar fantastisch veel reacties op gekregen. Heel veel mensen die mij vroegen of ze nu al konden reserveren, en waar het dan precies zal zijn. Ook veel journalisten hebben me gebeld voor meer info. Maar die info kan ik pas begin volgende week geven.

Ik kreeg gisteren ook veel reacties op een uitgebreide reclamespot voor mijn restaurant die gisteren iets over negen te horen was op Radio 1. Er werd gezegd dat ik andere restaurants en bistro’s op deze blog genadeloos fileer en zelf wil bewijzen dat ik beter kan doen, dat ik andere restaurateurs eens wil tonen hoe het moet. Dat is natuurlijk helemaal niet waar. Nooit fileer ik hier restaurants, in vier jaar tijd zijn er op deze blog misschien drie kritische artikels over slechte ervaringen op restaurant verschenen en dat was dan nog over buitenlandse restaurants. En ik wil zeker niks bewijzen. Ik wil gewoon eens iets leuks doen.

Verder werd er in de spot gezegd dat ik menu’s met zes zeven gangen zou serveren in mijn restaurant. Niet waar. Het wordt allemaal veel bescheidener en toegankelijker dan dat. Er werd ook gezegd dat het een restaurant wordt voor de echte carnivoor. Niks van. Er zullen ook vis en veggie-gerechten voorzien worden. Er werd zelfs gezegd dat er een extra grote parking voor Hummers en SUV’s zou voorzien worden en, hou je vast… er zou een landingsbaan komen voor privéjets.

Toen ik de spot hoorde moest ik keihard lachen. Ik vond het hilarisch en goed gemaakt. De radiomakers van Radio 1 hadden twee columns die ik het voorbije jaar had gemaakt voor “De toestand is hopeloos maar niet ernstig” verknipt en een parodie gemaakt op een echte reclamespot. En intussen een beetje de spot gedreven met mijn restaurantplannen. Dat mag. Dat is geestig. Ik heb zo’n dingen ook al wel eens gemaakt. Funny. En ik zeg altijd: alle reclame is welkom.

Alleen hadden veel mensen gisteren blijkbaar niet door dat die spot een parodie was die in een satirisch programma is uitgezonden. Dat had ik pas door toen mensen die ik niet kende mij rare vragen begonnen te stellen. En toen ik rond de middag een telefoontje kreeg van een journaliste die me vroeg of het echt klopte dat ik een landingsbaan voorzien heb aan mijn restaurant dacht ik: huh, dat meen je toch niet. Nee dus.

Dus daarom herhaal ik nog eens wat ik gisteren schreef. Het wordt een plezant, tijdelijk concept, met een beperkte maar hele lekkere, toegankelijke menukaart. Niks te hummers, of enkel carnivoren, niks te zeven gangen of snobistisch, en neen, geen landingsbaan. Je zult begin volgende week meteen begrijpen hoe toegankelijk en democratisch het allemaal wel wordt. Al hebben de lolbroeken van Radio 1 mij nu misschien wel op een idee gebracht… is er iemand die met z’n privéjet wil komen proeven?

Gerelateerde nieuwsberichten

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer

Richting herfstvakantie met dit gezellige weekmenu

Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer