Eergisteren heb ik een kleine tease op mijn social media geplaatst dat nogal wat teweeg heeft gebracht. Ik heb aangekondigd dat ik volgende week met een restaurant start. Ik heb daar fantastisch veel reacties op gekregen. Heel veel mensen die mij vroegen of ze nu al konden reserveren, en waar het dan precies zal zijn. Ook veel journalisten hebben me gebeld voor meer info. Maar die info kan ik pas begin volgende week geven.
Ik kreeg gisteren ook veel reacties op een uitgebreide reclamespot voor mijn restaurant die gisteren iets over negen te horen was op Radio 1. Er werd gezegd dat ik andere restaurants en bistro’s op deze blog genadeloos fileer en zelf wil bewijzen dat ik beter kan doen, dat ik andere restaurateurs eens wil tonen hoe het moet. Dat is natuurlijk helemaal niet waar. Nooit fileer ik hier restaurants, in vier jaar tijd zijn er op deze blog misschien drie kritische artikels over slechte ervaringen op restaurant verschenen en dat was dan nog over buitenlandse restaurants. En ik wil zeker niks bewijzen. Ik wil gewoon eens iets leuks doen.
Verder werd er in de spot gezegd dat ik menu’s met zes zeven gangen zou serveren in mijn restaurant. Niet waar. Het wordt allemaal veel bescheidener en toegankelijker dan dat. Er werd ook gezegd dat het een restaurant wordt voor de echte carnivoor. Niks van. Er zullen ook vis en veggie-gerechten voorzien worden. Er werd zelfs gezegd dat er een extra grote parking voor Hummers en SUV’s zou voorzien worden en, hou je vast… er zou een landingsbaan komen voor privéjets.
Toen ik de spot hoorde moest ik keihard lachen. Ik vond het hilarisch en goed gemaakt. De radiomakers van Radio 1 hadden twee columns die ik het voorbije jaar had gemaakt voor “De toestand is hopeloos maar niet ernstig” verknipt en een parodie gemaakt op een echte reclamespot. En intussen een beetje de spot gedreven met mijn restaurantplannen. Dat mag. Dat is geestig. Ik heb zo’n dingen ook al wel eens gemaakt. Funny. En ik zeg altijd: alle reclame is welkom.
Alleen hadden veel mensen gisteren blijkbaar niet door dat die spot een parodie was die in een satirisch programma is uitgezonden. Dat had ik pas door toen mensen die ik niet kende mij rare vragen begonnen te stellen. En toen ik rond de middag een telefoontje kreeg van een journaliste die me vroeg of het echt klopte dat ik een landingsbaan voorzien heb aan mijn restaurant dacht ik: huh, dat meen je toch niet. Nee dus.
Dus daarom herhaal ik nog eens wat ik gisteren schreef. Het wordt een plezant, tijdelijk concept, met een beperkte maar hele lekkere, toegankelijke menukaart. Niks te hummers, of enkel carnivoren, niks te zeven gangen of snobistisch, en neen, geen landingsbaan. Je zult begin volgende week meteen begrijpen hoe toegankelijk en democratisch het allemaal wel wordt. Al hebben de lolbroeken van Radio 1 mij nu misschien wel op een idee gebracht… is er iemand die met z’n privéjet wil komen proeven?
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer