De komende dagen op Would Be Chef: mijn feestmenu
Nieuws

De komende dagen op Would Be Chef: mijn feestmenu

Het is bijna zover. Joepie. Ik keek er al zo lang naar uit. Maar over twee weken is het alweer kerstvakantie. Overal staan nu de prachtig versierde kerstbomen, de straten zijn feestelijk verlicht, en op de radio draaien we vanaf vandaag ook weer kerstliedjes. Kortom: “the most wonderful time of the year” is weer daar. Tijd om te genieten van elkaar en te klinken op het leven!

En ik heb goed nieuws want dit jaar gaan we iets speciaals doen op Woud Be Chef. Ik heb een volledig feestmenu voor jullie gemaakt. Met drie lekkere hapjes, twee verschillende voorgerechten, twee hoofdgerechten, en twee desserts. Samen met food-styliste Debby en food-fotografe Stefanie hebben we van alle gerechten ook mooie foto’s gemaakt.

Het thema is voor mij dit jaar: de klassieke feestkeuken, soms met een kleine twist. Er staan op Would Be Chef al heel veel verrassende gerechten, originele recepten. Maar ik wou deze keer eens helemaal retro gaan, en de zalige feestelijke gerechten uit onze kindertijd met jullie delen. Het moet niet altijd vergezocht zijn, met de meest hippe ingrediënten. Waneer je de klassieke keuken op z’n best brengt zit iedereen te smullen. Veel kookgenot de komende weken!!!

FEESTMENU 2019

3 MAAL GEVULDE EITJES (VITELLO TONNATO, BELGISCH LUXE-EITJE, ITALIAANS)

GARNAALCOCKTAIL

BISQUE MET VISBALLETJES

ORLOFFGEBRAAD MET KROKETJES

GEGRILDE ZALM MET HOLLANDAISE EN GESTOOMDE GROENTJES

CHOCOLADEMOUSSE VAN MIJN MAMA

KERST SEMIFREDDO

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer