De komende dagen op Would Be Chef: mijn feestmenu
Nieuws

De komende dagen op Would Be Chef: mijn feestmenu

Het is bijna zover. Joepie. Ik keek er al zo lang naar uit. Maar over twee weken is het alweer kerstvakantie. Overal staan nu de prachtig versierde kerstbomen, de straten zijn feestelijk verlicht, en op de radio draaien we vanaf vandaag ook weer kerstliedjes. Kortom: “the most wonderful time of the year” is weer daar. Tijd om te genieten van elkaar en te klinken op het leven!

En ik heb goed nieuws want dit jaar gaan we iets speciaals doen op Woud Be Chef. Ik heb een volledig feestmenu voor jullie gemaakt. Met drie lekkere hapjes, twee verschillende voorgerechten, twee hoofdgerechten, en twee desserts. Samen met food-styliste Debby en food-fotografe Stefanie hebben we van alle gerechten ook mooie foto’s gemaakt.

Het thema is voor mij dit jaar: de klassieke feestkeuken, soms met een kleine twist. Er staan op Would Be Chef al heel veel verrassende gerechten, originele recepten. Maar ik wou deze keer eens helemaal retro gaan, en de zalige feestelijke gerechten uit onze kindertijd met jullie delen. Het moet niet altijd vergezocht zijn, met de meest hippe ingrediënten. Waneer je de klassieke keuken op z’n best brengt zit iedereen te smullen. Veel kookgenot de komende weken!!!

FEESTMENU 2019

3 MAAL GEVULDE EITJES (VITELLO TONNATO, BELGISCH LUXE-EITJE, ITALIAANS)

GARNAALCOCKTAIL

BISQUE MET VISBALLETJES

ORLOFFGEBRAAD MET KROKETJES

GEGRILDE ZALM MET HOLLANDAISE EN GESTOOMDE GROENTJES

CHOCOLADEMOUSSE VAN MIJN MAMA

KERST SEMIFREDDO

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer