Het is bijna zover. Joepie. Ik keek er al zo lang naar uit. Maar over twee weken is het alweer kerstvakantie. Overal staan nu de prachtig versierde kerstbomen, de straten zijn feestelijk verlicht, en op de radio draaien we vanaf vandaag ook weer kerstliedjes. Kortom: “the most wonderful time of the year” is weer daar. Tijd om te genieten van elkaar en te klinken op het leven!
En ik heb goed nieuws want dit jaar gaan we iets speciaals doen op Woud Be Chef. Ik heb een volledig feestmenu voor jullie gemaakt. Met drie lekkere hapjes, twee verschillende voorgerechten, twee hoofdgerechten, en twee desserts. Samen met food-styliste Debby en food-fotografe Stefanie hebben we van alle gerechten ook mooie foto’s gemaakt.
Het thema is voor mij dit jaar: de klassieke feestkeuken, soms met een kleine twist. Er staan op Would Be Chef al heel veel verrassende gerechten, originele recepten. Maar ik wou deze keer eens helemaal retro gaan, en de zalige feestelijke gerechten uit onze kindertijd met jullie delen. Het moet niet altijd vergezocht zijn, met de meest hippe ingrediënten. Waneer je de klassieke keuken op z’n best brengt zit iedereen te smullen. Veel kookgenot de komende weken!!!
3 MAAL GEVULDE EITJES (VITELLO TONNATO, BELGISCH LUXE-EITJE, ITALIAANS)
GARNAALCOCKTAIL
BISQUE MET VISBALLETJES
ORLOFFGEBRAAD MET KROKETJES
GEGRILDE ZALM MET HOLLANDAISE EN GESTOOMDE GROENTJES
CHOCOLADEMOUSSE VAN MIJN MAMA
KERST SEMIFREDDO
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer