Het is bijna zover. Joepie. Ik keek er al zo lang naar uit. Maar over twee weken is het alweer kerstvakantie. Overal staan nu de prachtig versierde kerstbomen, de straten zijn feestelijk verlicht, en op de radio draaien we vanaf vandaag ook weer kerstliedjes. Kortom: “the most wonderful time of the year” is weer daar. Tijd om te genieten van elkaar en te klinken op het leven!
En ik heb goed nieuws want dit jaar gaan we iets speciaals doen op Woud Be Chef. Ik heb een volledig feestmenu voor jullie gemaakt. Met drie lekkere hapjes, twee verschillende voorgerechten, twee hoofdgerechten, en twee desserts. Samen met food-styliste Debby en food-fotografe Stefanie hebben we van alle gerechten ook mooie foto’s gemaakt.
Het thema is voor mij dit jaar: de klassieke feestkeuken, soms met een kleine twist. Er staan op Would Be Chef al heel veel verrassende gerechten, originele recepten. Maar ik wou deze keer eens helemaal retro gaan, en de zalige feestelijke gerechten uit onze kindertijd met jullie delen. Het moet niet altijd vergezocht zijn, met de meest hippe ingrediënten. Waneer je de klassieke keuken op z’n best brengt zit iedereen te smullen. Veel kookgenot de komende weken!!!
3 MAAL GEVULDE EITJES (VITELLO TONNATO, BELGISCH LUXE-EITJE, ITALIAANS)
GARNAALCOCKTAIL
BISQUE MET VISBALLETJES
ORLOFFGEBRAAD MET KROKETJES
GEGRILDE ZALM MET HOLLANDAISE EN GESTOOMDE GROENTJES
CHOCOLADEMOUSSE VAN MIJN MAMA
KERST SEMIFREDDO
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer
Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer
An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer
Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer