De komende dagen op Would Be Chef: mijn feestmenu

Het is bijna zover. Joepie. Ik keek er al zo lang naar uit. Maar over twee weken is het alweer kerstvakantie. Overal staan nu de prachtig versierde kerstbomen, de straten zijn feestelijk verlicht, en op de radio draaien we vanaf vandaag ook weer kerstliedjes. Kortom: “the most wonderful time of the year” is weer daar. Tijd om te genieten van elkaar en te klinken op het leven!

En ik heb goed nieuws want dit jaar gaan we iets speciaals doen op Woud Be Chef. Ik heb een volledig feestmenu voor jullie gemaakt. Met drie lekkere hapjes, twee verschillende voorgerechten, twee hoofdgerechten, en twee desserts. Samen met food-styliste Debby en food-fotografe Stefanie hebben we van alle gerechten ook mooie foto’s gemaakt.

Het thema is voor mij dit jaar: de klassieke feestkeuken, soms met een kleine twist. Er staan op Would Be Chef al heel veel verrassende gerechten, originele recepten. Maar ik wou deze keer eens helemaal retro gaan, en de zalige feestelijke gerechten uit onze kindertijd met jullie delen. Het moet niet altijd vergezocht zijn, met de meest hippe ingrediĆ«nten. Waneer je de klassieke keuken op z’n best brengt zit iedereen te smullen. Veel kookgenot de komende weken!!!

FEESTMENU 2019

3 MAAL GEVULDE EITJES (VITELLO TONNATO, BELGISCH LUXE-EITJE, ITALIAANS)

GARNAALCOCKTAIL

BISQUE MET VISBALLETJES

ORLOFFGEBRAAD MET KROKETJES

GEGRILDE ZALM MET HOLLANDAISE EN GESTOOMDE GROENTJES

CHOCOLADEMOUSSE VAN MIJN MAMA

KERST SEMIFREDDO