Vorige week was ik (zeeeeeer voorbarig) enthousiast over het schitterende lenteweer dat er zat aan te komen. Ja, vorige woensdag was hoopgevend, OK, maar dat was het zowat. Voor de rest wil de lente maar niet in gang schieten. Ik zal er maar geen geld op inzetten, maar ergens hoop ik dat het deze week wel wat beter weer gaat worden.
Lekker koken gaan we sowieso doen, met deze gerechten! Laat je inspireren, ga er mee aan de slag, en maak ze letterlijk, of verzin wat variaties op het thema. Als je maar geniet van het koken en van het lekkere eten.
Het is vandaag “Wereld Taco Dag.” En we gaan die dag vieren met dit zalig lekkere en slimme recept. Ik heb al meermaals geschreven dat ik een hekel heb aan verspillen in de keuken. Deels om ethische redenen. Weggooien is zonde. Maar vooral omdat je met restjes lekkere en creatieve nieuwe gerechten kunt bedenken … Lees meerRecept
Vlaams-mexicaanse taco’s
Een goede slager in de buurt hebben is altijd een godsgeschenk. Hou die dan ook in ere. Bouw er een goede persoonlijke band mee op. Ik zeg niet dat je hem elke week een ruiker bloemen mee moet brengen, hem op Tinder toe moet voegen, of uit moet nodigen op een romantisch weekendje in Venetië, maar praat er veel mee, vraag hem naar wat er lekker is, en leg hem uit waarom je soms eens speciallekes nodig hebt … Lees meerRecept
Hamburgertjes met kippengehakt, cheddar en mango
Ik vind tarwe eigenlijk wel een tof ingrediënt. Behoorlijk gezond, en eens een plezierige variant op rijst. In combinatie met verse tomaatjes in de oven en zongedroogde tomaatjes, en met wat lekkere gerookte zalmforel en frisse kruiden echt een schot in de roos.
Ik heb er wat fancy blaadjes bij gedaan (omdat ik die gewoon nog in de koelkast had staan) maar met wat takjes bieslook en wat druppels olijfolie kun je hier even makkelijk een mooi warm gerecht van maken … Lees meerRecept
Tarwe met tomaatjes en gerookte zalmforel
Courgettini is de laatste jaren een populair alternatief voor pasta geworden. Je kun ze kort bakken, wokken, of koken, je doet er een lekkere tomaten- of andere saus bij, al dan niet met wat kippengehakt, tonijn uit blik, of stukjes verse vis, en je hebt een soort van pastagerecht.
Maar je kunt de courgettini ook gewoon gebruiken als groente, zoals in dit pure comfort food gerecht … Lees meerRecept
Witte pens met courgettini en krielaardappeltjes
Sinds vorig jaar hebben we een fantastische barbecue op ons terras staan, een Weber Genesis II LX E440. Een prachtmachine, dat er mij, vooral dankzij de iGrill3, toe in staat stelt om elk stukje vlees perfect te grillen. Die iGrill is namelijk een super gemakkelijke app op mijn smartphone die verbonden is met een sonde (je kunt er in totaal vier tegelijkertijd gebruiken) die je in je vlees stopt … Lees meerRecept
Gemarineerd lamsvlees op de bbq
We zitten intussen in de maand maart. Het is er nog niet honderd procent aan te voelen, maar binnenkort moet het toch eens lente worden. Daarom deze week een lekker licht menu … Lees meer
Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer
Ik heb een weekje in Indië vertoefd, en het laatste wat ik nu ga doen is op de weegschaal gaan staan. Het eten was er veel te lekker, en veel te veel … Lees meer
Nu komt de kerstvakantie wel echt dichtbij! En daarom heb ik een weekmenu samengesteld waar al lekker veel sfeer inzit. De donkerste dagen van het jaar moet je lichter maken met veel lampjes in de boom, heerlijke kerstmuziek, kaarsen in huis, en lekker wintereten … Lees meer
Nadat de stormen stevig over ons land zijn getrokken is de herfst nog lang niet weg. Niks aan te doen. We gaan nu trouwens in één rechte lijn richting kerstvakantie, en dat is ook een gezellige periode toch … Lees meer
Of het nu vakantie voor je is of niet, het is toch een bijzonder weekje. De kinderen en de kleinkinderen zijn sowieso thuis, en woensdag is een feestdag voor iedereen, dus waarom zouden we dan niet eens de beste pannenkoeken van de wereld op het menu zetten … Lees meer
Het is nu bijna herfstvakantie, het is nu bijna Halloween, en bijna Allerheiligen. Dat ook het weer in herfstmodus gaat is niet zo uitzonderlijk. Dit is het moment om jezelf te verwennen met heerlijke comfort-eten … Lees meer
En zo zijn we weer vertrokken voor een nieuwe werkweek. Ik probeer je elke week een beetje te inspireren met lekkere recepten, en dat is in deze tweede week van oktober niks anders … Lees meer