Een goede slager in de buurt hebben is altijd een godsgeschenk. Hou die dan ook in ere. Bouw er een goede persoonlijke band mee op. Ik zeg niet dat je hem elke week een ruiker bloemen mee moet brengen, hem op Tinder toe moet voegen, of uit moet nodigen op een romantisch weekendje in Venetië, maar praat er veel mee, vraag hem naar wat er lekker is, en leg hem uit waarom je soms eens speciallekes nodig hebt. Als het een echt goede vakman is, dan zal hij je zeker begrijpen, en goed voor je zorgen.
Misschien verkoopt je slager nu al curry-hamburgers, maar als dat niet het geval is zal hij dat zeker op bestelling wel voor je regelen. Mijn slager maakt heerlijke hamburgers voor me van kruidig kippengehakt met pittige curry en wat stukjes kaas in verwerkt, en die zijn werkelijk verrukkelijk. Ik vind het heerlijk om ze als hoofdgerecht te serveren, of als hartig hapje vooraf voor de echt grote hongerigen.
Links en rechts kun je in de speciaalzaak of bij de bakker al van die kleine hamburgerbroodjes kopen, maar als die er niet zijn moet je gewoon met een ring uit de grotere broodjes in de supermarkt kleinere snijden als je er aperitief-versies van wil maken, anders ga je gewoon voor grote stevige-mensen-hamburgers.
Samen met de pittige zelfgemaakte salsa, de cheddarkaas, de icebergsla en de verse mango is dit zo’n lekkere hamburger. Een tikje anders dan anders, toegegeven, maar een schot in de roos, geloof me. Ik drink er graag een ijsgekoelde sauvignon blanc bij, maar met een lekker pintje gaat dit er ook in. En als je je slager per se voor een tète-à-tète uit wil nodigen, als je dit receptje gebruikt zal je hem oprecht gelukkig maken!
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer
Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer
Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer