HAMBURGERTJES MET KIPPENGEHAKT, CHEDDAR EN MANGO
Recept

Hamburgertjes met kippengehakt, cheddar en mango

Dit heb je nodig 4 personen

 
  • 4 kippenhamburgers met curry
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 rijpe mango’s
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • Een halve icebergsla
Voor de salsa
  • 6 el samoeraisaus
  • 2 el honing
  • 1 el currypoeder
  • de rest van de mango, nadat je er schijfjes hebt uitgesneden
HAMBURGERTJES MET KIPPENGEHAKT, CHEDDAR EN MANGO

Bereiding

13 stappen

1 / 13

Bak de hamburgertjes aan beide kanten goed aan en leg ze een paar minuten in een oven van 160 graden, check of ze gaar zijn, want voor kip is dat wel absoluut nodig

2 / 13

Snij langs beide kanten van de pit een plak van mango, waaruit je met een ring een mooie ronde schijf snijdt. Beetje peper en beetje zout op doen.

3 / 13

Besmeer de onderste helft van het hamburgerbroodje rijkelijk met de zelfgemaakte salsa.

4 / 13

Beleg met de fijngesneden icebergsla

5 / 13

Leg daarop de gebakken hamburger

6 / 13

Snij met dezelfde ring waarmee je de mango sneed een cirkel uit de cheddarkaas en leg die ook op de hamburger

7 / 13

Doe daarop het hoedje van het hamburgerbroodje en stop nog anderhalf minuutje in de oven, tot de kaas een beetje is gesmolten.

8 / 13

Cutter de rest van de mango fijn

9 / 13

Voeg er de samoeraisaus, de honing en het currypoeder aan toe

10 / 13

Meng goed en breng desnoods op smaak met wat peper en zout, een druppel tabasco of wat cayennepeper.

11 / 13

Als aperitiefhapje (wanneer het kleine hamburgertjes zijn) kun je ze zo serveren

12 / 13

Lekker met wat chips bij, een gebakken aardappeltje of wat frietjes

13 / 13

Een glas sauvignon blanc bij drinken, of twee, of drie

Laat het smaken.

Een goede slager in de buurt hebben is altijd een godsgeschenk. Hou die dan ook in ere. Bouw er een goede persoonlijke band mee op. Ik zeg niet dat je hem elke week een ruiker bloemen mee moet brengen, hem op Tinder toe moet voegen, of uit moet nodigen op een romantisch weekendje in Venetië, maar praat er veel mee, vraag hem naar wat er lekker is, en leg hem uit waarom je soms eens speciallekes nodig hebt. Als het een echt goede vakman is, dan zal hij je zeker begrijpen, en goed voor je zorgen.

Misschien verkoopt je slager nu al curry-hamburgers, maar als dat niet het geval is zal hij dat zeker op bestelling wel voor je regelen. Mijn slager maakt heerlijke hamburgers voor me van kruidig kippengehakt met pittige curry en wat stukjes kaas in verwerkt, en die zijn werkelijk verrukkelijk. Ik vind het heerlijk om ze als hoofdgerecht te serveren, of als hartig hapje vooraf voor de echt grote hongerigen.

Links en rechts kun je in de speciaalzaak of bij de bakker al van die kleine hamburgerbroodjes kopen, maar als die er niet zijn moet je gewoon met een ring uit de grotere broodjes in de supermarkt kleinere snijden als je er aperitief-versies van wil maken, anders ga je gewoon voor grote stevige-mensen-hamburgers.

Samen met de pittige zelfgemaakte salsa, de cheddarkaas, de icebergsla en de verse mango is dit zo’n lekkere hamburger. Een tikje anders dan anders, toegegeven, maar een schot in de roos, geloof me. Ik drink er graag een ijsgekoelde sauvignon blanc bij, maar met een lekker pintje gaat dit er ook in. En als je je slager per se voor een tète-à-tète uit wil nodigen, als je dit receptje gebruikt zal je hem oprecht gelukkig maken!

Bereiding

  1. Bak de hamburgertjes aan beide kanten goed aan en leg ze een paar minuten in een oven van 160 graden, check of ze gaar zijn, want voor kip is dat wel absoluut nodig
  2. Snij langs beide kanten van de pit een plak van mango, waaruit je met een ring een mooie ronde schijf snijdt. Beetje peper en beetje zout op doen.
  3. Besmeer de onderste helft van het hamburgerbroodje rijkelijk met de zelfgemaakte salsa.
  4. Beleg met de fijngesneden icebergsla
  5. Leg daarop de gebakken hamburger
  6. Snij met dezelfde ring waarmee je de mango sneed een cirkel uit de cheddarkaas en leg die ook op de hamburger
  7. Doe daarop het hoedje van het hamburgerbroodje en stop nog anderhalf minuutje in de oven, tot de kaas een beetje is gesmolten.
  8. Cutter de rest van de mango fijn
  9. Voeg er de samoeraisaus, de honing en het currypoeder aan toe
  10. Meng goed en breng desnoods op smaak met wat peper en zout, een druppel tabasco of wat cayennepeper.
  11. Als aperitiefhapje (wanneer het kleine hamburgertjes zijn) kun je ze zo serveren
  12. Lekker met wat chips bij, een gebakken aardappeltje of wat frietjes
  13. Een glas sauvignon blanc bij drinken, of twee, of drie

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer