Een goede slager in de buurt hebben is altijd een godsgeschenk. Hou die dan ook in ere. Bouw er een goede persoonlijke band mee op. Ik zeg niet dat je hem elke week een ruiker bloemen mee moet brengen, hem op Tinder toe moet voegen, of uit moet nodigen op een romantisch weekendje in Venetië, maar praat er veel mee, vraag hem naar wat er lekker is, en leg hem uit waarom je soms eens speciallekes nodig hebt. Als het een echt goede vakman is, dan zal hij je zeker begrijpen, en goed voor je zorgen.
Misschien verkoopt je slager nu al curry-hamburgers, maar als dat niet het geval is zal hij dat zeker op bestelling wel voor je regelen. Mijn slager maakt heerlijke hamburgers voor me van kruidig kippengehakt met pittige curry en wat stukjes kaas in verwerkt, en die zijn werkelijk verrukkelijk. Ik vind het heerlijk om ze als hoofdgerecht te serveren, of als hartig hapje vooraf voor de echt grote hongerigen.
Links en rechts kun je in de speciaalzaak of bij de bakker al van die kleine hamburgerbroodjes kopen, maar als die er niet zijn moet je gewoon met een ring uit de grotere broodjes in de supermarkt kleinere snijden als je er aperitief-versies van wil maken, anders ga je gewoon voor grote stevige-mensen-hamburgers.
Samen met de pittige zelfgemaakte salsa, de cheddarkaas, de icebergsla en de verse mango is dit zo’n lekkere hamburger. Een tikje anders dan anders, toegegeven, maar een schot in de roos, geloof me. Ik drink er graag een ijsgekoelde sauvignon blanc bij, maar met een lekker pintje gaat dit er ook in. En als je je slager per se voor een tète-à-tète uit wil nodigen, als je dit receptje gebruikt zal je hem oprecht gelukkig maken!
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer
Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer
Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer