VLAAMS-MEXICAANSE TACO'S
Recept

Vlaams-mexicaanse taco’s

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 maistortilla’s
  • 300 gr stoofvlees
  • 1 klein blikje bonen in tomatensaus
  • 1 klein blikje mais
  • 1 chilipepertje
  • 1 snuif cayennepeper
  • 2 lente-uitjes
  • 4 el zure room
  • 1 limoen
VLAAMS-MEXICAANSE TACO'S

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Warm het stoofvlees ‘van gisteren’ op in een pannetje met het fijngesneden pepertje, zorg dat al het vlees mooi uit elkaar getrokken is.

2 / 4

Voeg de cayennepeper toe en wanneer het stoofvlees goed warm is ook het blikje bonen in tomatensaus, roer alles voorzichtig door elkaar en laat nog even verder warmen.

3 / 4

Meng de zure room met de zeste van een limoen, en een beetje van het limoensap.

4 / 4

Snipper de lente-uitjes, vooral het witte, en het frisse groen onderaan.

 Serveren

4 stappen

1 / 4

Warm de maistortilla’s op, vul ze met het mengsel van stoofvlees en bonen.

2 / 4

Leg op het vlees de mais en de gesnipperde uitjes.

3 / 4

Serveren met een kwak limoen-room.

4 / 4

Uiteraard ook lekker met een lepeltje guacamole bij of met gewoon geprakte avocado en koriander.

Laat het smaken.

Het is vandaag “Wereld Taco Dag.” En we gaan die dag vieren met dit zalig lekkere en slimme recept. Ik heb al meermaals geschreven dat ik een hekel heb aan verspillen in de keuken. Deels om ethische redenen. Weggooien is zonde. Maar vooral omdat je met restjes lekkere en creatieve nieuwe gerechten kunt bedenken. Dit is zo’n voorbeeld. Op een dag had ik te veel stoofvlees gemaakt en hoewel dat de volgende dag minstens zo lekker is, had ik toch zin om eens iets anders te proberen.

Door een fijngesneden chilipepertje aan het opgewarmde stoofvlees toe te voegen, wat cayennepeper, een blikje bonen in tomatensaus, fijngesnipperde lente-uitjes, een blikje mais, en een lepel zure room waar ik limoenzeste aan toegevoegd had, had ik plots een perfecte vulling voor taco’s gemaakt. Per ongeluk. Maar zo kwamen de Vlaamse restjeskeuken en de pittige Mexicaanse wel samen in een gerecht dat ik nog vaak serveer. Geen muren in de keuken, meneer Trump, maar blenden, en genieten!

Bereiding

  1. Warm het stoofvlees ‘van gisteren’ op in een pannetje met het fijngesneden pepertje, zorg dat al het vlees mooi uit elkaar getrokken is.
  2. Voeg de cayennepeper toe en wanneer het stoofvlees goed warm is ook het blikje bonen in tomatensaus, roer alles voorzichtig door elkaar en laat nog even verder warmen.
  3. Meng de zure room met de zeste van een limoen, en een beetje van het limoensap.
  4. Snipper de lente-uitjes, vooral het witte, en het frisse groen onderaan.

 Serveren

  1. Warm de maistortilla’s op, vul ze met het mengsel van stoofvlees en bonen.
  2. Leg op het vlees de mais en de gesnipperde uitjes.
  3. Serveren met een kwak limoen-room.
  4. Uiteraard ook lekker met een lepeltje guacamole bij of met gewoon geprakte avocado en koriander.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer