VLAAMS-MEXICAANSE TACO'S
Recept

Vlaams-mexicaanse taco’s

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 maistortilla’s
  • 300 gr stoofvlees
  • 1 klein blikje bonen in tomatensaus
  • 1 klein blikje mais
  • 1 chilipepertje
  • 1 snuif cayennepeper
  • 2 lente-uitjes
  • 4 el zure room
  • 1 limoen
VLAAMS-MEXICAANSE TACO'S

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Warm het stoofvlees ‘van gisteren’ op in een pannetje met het fijngesneden pepertje, zorg dat al het vlees mooi uit elkaar getrokken is.

2 / 4

Voeg de cayennepeper toe en wanneer het stoofvlees goed warm is ook het blikje bonen in tomatensaus, roer alles voorzichtig door elkaar en laat nog even verder warmen.

3 / 4

Meng de zure room met de zeste van een limoen, en een beetje van het limoensap.

4 / 4

Snipper de lente-uitjes, vooral het witte, en het frisse groen onderaan.

 Serveren

4 stappen

1 / 4

Warm de maistortilla’s op, vul ze met het mengsel van stoofvlees en bonen.

2 / 4

Leg op het vlees de mais en de gesnipperde uitjes.

3 / 4

Serveren met een kwak limoen-room.

4 / 4

Uiteraard ook lekker met een lepeltje guacamole bij of met gewoon geprakte avocado en koriander.

Laat het smaken.

Het is vandaag “Wereld Taco Dag.” En we gaan die dag vieren met dit zalig lekkere en slimme recept. Ik heb al meermaals geschreven dat ik een hekel heb aan verspillen in de keuken. Deels om ethische redenen. Weggooien is zonde. Maar vooral omdat je met restjes lekkere en creatieve nieuwe gerechten kunt bedenken. Dit is zo’n voorbeeld. Op een dag had ik te veel stoofvlees gemaakt en hoewel dat de volgende dag minstens zo lekker is, had ik toch zin om eens iets anders te proberen.

Door een fijngesneden chilipepertje aan het opgewarmde stoofvlees toe te voegen, wat cayennepeper, een blikje bonen in tomatensaus, fijngesnipperde lente-uitjes, een blikje mais, en een lepel zure room waar ik limoenzeste aan toegevoegd had, had ik plots een perfecte vulling voor taco’s gemaakt. Per ongeluk. Maar zo kwamen de Vlaamse restjeskeuken en de pittige Mexicaanse wel samen in een gerecht dat ik nog vaak serveer. Geen muren in de keuken, meneer Trump, maar blenden, en genieten!

Bereiding

  1. Warm het stoofvlees ‘van gisteren’ op in een pannetje met het fijngesneden pepertje, zorg dat al het vlees mooi uit elkaar getrokken is.
  2. Voeg de cayennepeper toe en wanneer het stoofvlees goed warm is ook het blikje bonen in tomatensaus, roer alles voorzichtig door elkaar en laat nog even verder warmen.
  3. Meng de zure room met de zeste van een limoen, en een beetje van het limoensap.
  4. Snipper de lente-uitjes, vooral het witte, en het frisse groen onderaan.

 Serveren

  1. Warm de maistortilla’s op, vul ze met het mengsel van stoofvlees en bonen.
  2. Leg op het vlees de mais en de gesnipperde uitjes.
  3. Serveren met een kwak limoen-room.
  4. Uiteraard ook lekker met een lepeltje guacamole bij of met gewoon geprakte avocado en koriander.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groentenWBC-75178

Kip met Biscoff-saus en geroosterde groenten #advertentie

Als trotse ambassadeur van Lotus Biscoff—het iconische, wereldberoemde koekje uit het kleine Lembeke—mag ik met plezier een verrassende draai geven aan deze klassieker … Lees meer

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde GroentenWBC-75342

Zoete Aardappelgnocchi met Groentensaus en Geroosterde Groenten

Er zijn van die gerechten die je meteen in de juiste stemming brengen. Waarbij de geur al een beetje thuiskomen betekent en je automatisch wat trager gaat ademen zodra de eerste hap in zicht komt … Lees meer

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Cooli Power van Marie Thumas met gestoomde visballetjes #advertentie

Ik ben écht super content dat ik vandaag een recept kan delen met Cooli Power van Marie Thumas. Wie in België is opgegroeid, kent dit merk ongetwijfeld nog: Marie Thumas bestaat al sinds 1886 en stond altijd voor kwaliteit en smaak … Lees meer

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

WBC-75109

Romige ovenschotel met premium surimi, groenten en panko topping #advertentie

Wie mij al even volgt, weet dat ik hou van koken met producten die niet alleen lekker zijn, maar als het even kan toch ook verantwoord. Want eerlijk? In deze tijden wil iedereen toch graag weten waar ingrediënten vandaan komen … Lees meer

Mijn Spaans stoofvlees met patatas bravas

Dit is een gerecht uit Mijn Mama’s Kookboek dat nog steeds online te koop is bij www.silenro.be Het is een variante op het klassieke stoofvlees met frietjes van mijn mama Anny … Lees meer

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Gevuld kalfsgebraad met mozzarella, asperges, tomaten tapenade en basilicum

Je weet intussen wel dat ik mijn hart verloren heb aan mager kalfsvlees — een licht, verfijnd en smaakvol topproduct dat zijn roots heeft in Italië, Frankrijk, Nederland én gewoon van bij ons … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer