VLAAMS-MEXICAANSE TACO'S
Recept

Vlaams-mexicaanse taco’s

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 maistortilla’s
  • 300 gr stoofvlees
  • 1 klein blikje bonen in tomatensaus
  • 1 klein blikje mais
  • 1 chilipepertje
  • 1 snuif cayennepeper
  • 2 lente-uitjes
  • 4 el zure room
  • 1 limoen
VLAAMS-MEXICAANSE TACO'S

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Warm het stoofvlees ‘van gisteren’ op in een pannetje met het fijngesneden pepertje, zorg dat al het vlees mooi uit elkaar getrokken is.

2 / 4

Voeg de cayennepeper toe en wanneer het stoofvlees goed warm is ook het blikje bonen in tomatensaus, roer alles voorzichtig door elkaar en laat nog even verder warmen.

3 / 4

Meng de zure room met de zeste van een limoen, en een beetje van het limoensap.

4 / 4

Snipper de lente-uitjes, vooral het witte, en het frisse groen onderaan.

 Serveren

4 stappen

1 / 4

Warm de maistortilla’s op, vul ze met het mengsel van stoofvlees en bonen.

2 / 4

Leg op het vlees de mais en de gesnipperde uitjes.

3 / 4

Serveren met een kwak limoen-room.

4 / 4

Uiteraard ook lekker met een lepeltje guacamole bij of met gewoon geprakte avocado en koriander.

Laat het smaken.

Het is vandaag “Wereld Taco Dag.” En we gaan die dag vieren met dit zalig lekkere en slimme recept. Ik heb al meermaals geschreven dat ik een hekel heb aan verspillen in de keuken. Deels om ethische redenen. Weggooien is zonde. Maar vooral omdat je met restjes lekkere en creatieve nieuwe gerechten kunt bedenken. Dit is zo’n voorbeeld. Op een dag had ik te veel stoofvlees gemaakt en hoewel dat de volgende dag minstens zo lekker is, had ik toch zin om eens iets anders te proberen.

Door een fijngesneden chilipepertje aan het opgewarmde stoofvlees toe te voegen, wat cayennepeper, een blikje bonen in tomatensaus, fijngesnipperde lente-uitjes, een blikje mais, en een lepel zure room waar ik limoenzeste aan toegevoegd had, had ik plots een perfecte vulling voor taco’s gemaakt. Per ongeluk. Maar zo kwamen de Vlaamse restjeskeuken en de pittige Mexicaanse wel samen in een gerecht dat ik nog vaak serveer. Geen muren in de keuken, meneer Trump, maar blenden, en genieten!

Bereiding

  1. Warm het stoofvlees ‘van gisteren’ op in een pannetje met het fijngesneden pepertje, zorg dat al het vlees mooi uit elkaar getrokken is.
  2. Voeg de cayennepeper toe en wanneer het stoofvlees goed warm is ook het blikje bonen in tomatensaus, roer alles voorzichtig door elkaar en laat nog even verder warmen.
  3. Meng de zure room met de zeste van een limoen, en een beetje van het limoensap.
  4. Snipper de lente-uitjes, vooral het witte, en het frisse groen onderaan.

 Serveren

  1. Warm de maistortilla’s op, vul ze met het mengsel van stoofvlees en bonen.
  2. Leg op het vlees de mais en de gesnipperde uitjes.
  3. Serveren met een kwak limoen-room.
  4. Uiteraard ook lekker met een lepeltje guacamole bij of met gewoon geprakte avocado en koriander.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer