GEMARINEERD LAMSVLEES OP DE WEBER BBQ

Sinds enkele weken hebben we een splinternieuwe barbecue op ons terras staan, een Weber Genesis II LX E440. Een prachtmachine, dat er mij, vooral dankzij de iGrill3, toe in staat stelt om elk stukje vlees perfect te grillen. Die iGrill is namelijk een super gemakkelijke app op mijn smartphone die verbonden is met een sonde (je kunt er in totaal vier tegelijkertijd gebruiken) die je in je vlees stopt. Je geeft zelf op de app even aan welk vlees je precies bakt en welke cuisson je wilt, en zodra je vlees op de grill de juiste kerntemperatuur heeft bereikt is het klaar.

Vandaag heb ik heerlijke gemarineerde lamsfilets klaargemaakt, met daarbij asperges met gemarineerde zongedroogde tomaatjes, en krieltjes, afgewerkt met wat basilicum. Het vlees was perfect rosé gebakken, en de groentjes erbij waren heerlijk van smaak, ook dankzij de “stoefkruiden“. Een gerecht dat je zeker eens moet klaarmaken wanneer het nog eens lekker zonnig is!

Bereiding

  1. Meng een flinke scheut olijfolie met het sap van een citroen, veel gesnipperde rozemarijn en drie geperste lookteentjes.
  2. Leg er de lamsfilets in en laat een nachtje marineren.
  3. Snij de krieltjes in vier en stoom of kook ze al dente.
  4. Schil de asperges en snij ze in stukjes van 5 centimeter, stoom of kook ze al dente?
  5. Snij de gemarineerde zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng ze samen met de marinade met de aardappeltjes en de asperges, doe dit alles in een aluminium ovenschotel, doe er wat Provençaalse kruiden over, en plaats in de hete bbq (rond de 250 graden).
  6. Leg de lamsfiletjes op de grill (je wil een kerntemperatuur van begin de 50 graden Celsius bereiken, naar smaak uiteraard)
  7. Snij de gegrilde lamsfilets in plakjes en serveer met de groentenmengeling, werk af met wat blaadjes verse basilicum.