GEMARINEERD LAMSVLEES OP DE BBQ
Recept

Gemarineerd lamsvlees op de bbq

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 lamsfilets
  • Olijfolie
  • 3 lookteentjes
  • 1 citroen
  • Peper en zout
  • Provençaalse kruiden
  • 16 asperges
  • Een dertigtal krielaardappeltjes
  • Een doosje gemarineerde zongedroogde tomaatjes uit de supermarkt
  • Een paar takjes rozemarijn
  • Verse basilicum
GEMARINEERD LAMSVLEES OP DE BBQ

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Meng een flinke scheut olijfolie met het sap van een citroen, veel gesnipperde rozemarijn en drie geperste lookteentjes.

2 / 7

Leg er de lamsfilets in en laat een nachtje marineren.

3 / 7

Snij de krieltjes in vier en stoom of kook ze al dente.

4 / 7

Schil de asperges en snij ze in stukjes van 5 centimeter, stoom of kook ze al dente?

5 / 7

Snij de gemarineerde zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng ze samen met de marinade met de aardappeltjes en de asperges, doe dit alles in een aluminium ovenschotel, doe er wat Provençaalse kruiden over, en plaats in de hete bbq (rond de 250 graden).

6 / 7

Leg de lamsfiletjes op de grill (je wil een kerntemperatuur van begin de 50 graden Celsius bereiken, naar smaak uiteraard)

7 / 7

Snij de gegrilde lamsfilets in plakjes en serveer met de groentenmengeling, werk af met wat blaadjes verse basilicum.

Laat het smaken.

Sinds vorig jaar hebben we een fantastische barbecue op ons terras staan, een Weber Genesis II LX E440. Een prachtmachine, dat er mij, vooral dankzij de iGrill3, toe in staat stelt om elk stukje vlees perfect te grillen. Die iGrill is namelijk een super gemakkelijke app op mijn smartphone die verbonden is met een sonde (je kunt er in totaal vier tegelijkertijd gebruiken) die je in je vlees stopt. Je geeft zelf op de app even aan welk vlees je precies bakt en welke cuisson je wilt, en zodra je vlees op de grill de juiste kerntemperatuur heeft bereikt is het klaar.

Deze heerlijke gemarineerde lamsfilets moet je eens klaarmaken, met daarbij asperges met gemarineerde zongedroogde tomaatjes, en krieltjes, afgewerkt met wat basilicum. Het vlees kun je perfect rosé bakken, en de groentjes erbij zijn heerlijk van smaak, ook dankzij de “stoefkruiden“. Een gerecht dat je zeker eens moet klaarmaken wanneer het nog eens lekker zonnig is! En dat wordt het de komende dagen

Bereiding

  1. Meng een flinke scheut olijfolie met het sap van een citroen, veel gesnipperde rozemarijn en drie geperste lookteentjes.
  2. Leg er de lamsfilets in en laat een nachtje marineren.
  3. Snij de krieltjes in vier en stoom of kook ze al dente.
  4. Schil de asperges en snij ze in stukjes van 5 centimeter, stoom of kook ze al dente?
  5. Snij de gemarineerde zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng ze samen met de marinade met de aardappeltjes en de asperges, doe dit alles in een aluminium ovenschotel, doe er wat Provençaalse kruiden over, en plaats in de hete bbq (rond de 250 graden).
  6. Leg de lamsfiletjes op de grill (je wil een kerntemperatuur van begin de 50 graden Celsius bereiken, naar smaak uiteraard)
  7. Snij de gegrilde lamsfilets in plakjes en serveer met de groentenmengeling, werk af met wat blaadjes verse basilicum.
GEMARINEERD LAMSVLEES OP DE BBQ
GEMARINEERD LAMSVLEES OP DE BBQ
GEMARINEERD LAMSVLEES OP DE BBQ
GEMARINEERD LAMSVLEES OP DE BBQ
GEMARINEERD LAMSVLEES OP DE BBQ

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer