GEMARINEERD LAMSVLEES OP DE BBQ
Recept

Gemarineerd lamsvlees op de bbq

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 lamsfilets
  • Olijfolie
  • 3 lookteentjes
  • 1 citroen
  • Peper en zout
  • Provençaalse kruiden
  • 16 asperges
  • Een dertigtal krielaardappeltjes
  • Een doosje gemarineerde zongedroogde tomaatjes uit de supermarkt
  • Een paar takjes rozemarijn
  • Verse basilicum
GEMARINEERD LAMSVLEES OP DE BBQ

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Meng een flinke scheut olijfolie met het sap van een citroen, veel gesnipperde rozemarijn en drie geperste lookteentjes.

2 / 7

Leg er de lamsfilets in en laat een nachtje marineren.

3 / 7

Snij de krieltjes in vier en stoom of kook ze al dente.

4 / 7

Schil de asperges en snij ze in stukjes van 5 centimeter, stoom of kook ze al dente?

5 / 7

Snij de gemarineerde zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng ze samen met de marinade met de aardappeltjes en de asperges, doe dit alles in een aluminium ovenschotel, doe er wat Provençaalse kruiden over, en plaats in de hete bbq (rond de 250 graden).

6 / 7

Leg de lamsfiletjes op de grill (je wil een kerntemperatuur van begin de 50 graden Celsius bereiken, naar smaak uiteraard)

7 / 7

Snij de gegrilde lamsfilets in plakjes en serveer met de groentenmengeling, werk af met wat blaadjes verse basilicum.

Laat het smaken.

Sinds vorig jaar hebben we een fantastische barbecue op ons terras staan, een Weber Genesis II LX E440. Een prachtmachine, dat er mij, vooral dankzij de iGrill3, toe in staat stelt om elk stukje vlees perfect te grillen. Die iGrill is namelijk een super gemakkelijke app op mijn smartphone die verbonden is met een sonde (je kunt er in totaal vier tegelijkertijd gebruiken) die je in je vlees stopt. Je geeft zelf op de app even aan welk vlees je precies bakt en welke cuisson je wilt, en zodra je vlees op de grill de juiste kerntemperatuur heeft bereikt is het klaar.

Deze heerlijke gemarineerde lamsfilets moet je eens klaarmaken, met daarbij asperges met gemarineerde zongedroogde tomaatjes, en krieltjes, afgewerkt met wat basilicum. Het vlees kun je perfect rosé bakken, en de groentjes erbij zijn heerlijk van smaak, ook dankzij de “stoefkruiden“. Een gerecht dat je zeker eens moet klaarmaken wanneer het nog eens lekker zonnig is! En dat wordt het de komende dagen

Bereiding

  1. Meng een flinke scheut olijfolie met het sap van een citroen, veel gesnipperde rozemarijn en drie geperste lookteentjes.
  2. Leg er de lamsfilets in en laat een nachtje marineren.
  3. Snij de krieltjes in vier en stoom of kook ze al dente.
  4. Schil de asperges en snij ze in stukjes van 5 centimeter, stoom of kook ze al dente?
  5. Snij de gemarineerde zongedroogde tomaatjes in stukjes en meng ze samen met de marinade met de aardappeltjes en de asperges, doe dit alles in een aluminium ovenschotel, doe er wat Provençaalse kruiden over, en plaats in de hete bbq (rond de 250 graden).
  6. Leg de lamsfiletjes op de grill (je wil een kerntemperatuur van begin de 50 graden Celsius bereiken, naar smaak uiteraard)
  7. Snij de gegrilde lamsfilets in plakjes en serveer met de groentenmengeling, werk af met wat blaadjes verse basilicum.
GEMARINEERD LAMSVLEES OP DE BBQ
GEMARINEERD LAMSVLEES OP DE BBQ
GEMARINEERD LAMSVLEES OP DE BBQ
GEMARINEERD LAMSVLEES OP DE BBQ
GEMARINEERD LAMSVLEES OP DE BBQ

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer