
Foto: Michael Schockaert
TARWE MET TOMAATJES EN GEROOKTE ZALMFOREL
Ik vind tarwe eigenlijk wel een tof ingrediënt. Behoorlijk gezond, en eens een plezierige variant op rijst. In combinatie met verse tomaatjes in de oven en zongedroogde tomaatjes, en met wat lekkere gerookte zalmforel en frisse kruiden echt een schot in de roos.
Ik heb er wat fancy blaadjes bij gedaan (omdat ik die gewoon nog in de koelkast had staan) maar met wat takjes bieslook en wat druppels olijfolie kun je hier even makkelijk een mooi warm gerecht van maken.
Bereiding
- Plaats de kerstomaatjes met wat fijn gesnipperde rozemarijn, zeezout en wat olijfolie in een oven van 180 graden tot de tomaatjes geploft zijn
- Snij de grote witte ui in halve uiringen en bak die aan in wat olijfolie
- Kook de tarwe zo’n 9 minuutjes (volgens het recept op de verpakking)
- Snij de zongedroogde tomaatjes met de gesnipperde bieslook en meng onder de tomaatjes en de tarwe
- Voeg wat ketchup toe, roer los en plaats nog tien minuutjes in een oven van 180 graden
- Snij de zalmforellen in stukjes en meng die onder de tarwe en de tomaatjes
- Werk af met wat mooie groene blaadjes of bieslook
Reacties