TARWE MET TOMAATJES EN GEROOKTE ZALMFOREL
Recept

Tarwe met tomaatjes en gerookte zalmforel

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een veertigtal kerstomaatjes (zo’n klein emmertje)
  • Een paar takjes rozemarijn
  • Een grote witte ui
  • 3 el ketchup
  • Een doosje gemarineerde zongedroogde tomaatjes
  • Een paar takjes bieslook
  • Tarwe voor vier personen (volgens de dosering op de verpakking)
  • 6 filets van gerookte zalmforel
  • Wat mooie frisse blaadjes (kan van alles zijn, maar bieslook is zeker geschikt, is enkel voor de afwerking)
TARWE MET TOMAATJES EN GEROOKTE ZALMFOREL

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Plaats de kerstomaatjes met wat fijn gesnipperde rozemarijn, zeezout en wat olijfolie in een oven van 180 graden tot de tomaatjes geploft zijn

2 / 7

Snij de grote witte ui in halve uiringen en bak die aan in wat olijfolie

3 / 7

Kook de tarwe zo’n 9 minuutjes (volgens het recept op de verpakking)

4 / 7

Snij de zongedroogde tomaatjes met de gesnipperde bieslook en meng onder de tomaatjes en de tarwe

5 / 7

Voeg wat ketchup toe, roer los en plaats nog tien minuutjes in een oven van 180 graden

6 / 7

Snij de zalmforellen in stukjes en meng die onder de tarwe en de tomaatjes

7 / 7

Werk af met wat mooie groene blaadjes of bieslook

Laat het smaken.

Ik vind tarwe eigenlijk wel een tof ingrediënt. Behoorlijk gezond, en eens een plezierige variant op rijst. In combinatie met verse tomaatjes in de oven en zongedroogde tomaatjes, en met wat lekkere gerookte zalmforel en frisse kruiden echt een schot in de roos.

Ik heb er wat fancy blaadjes bij gedaan (omdat ik die gewoon nog in de koelkast had staan) maar met wat takjes bieslook en wat druppels olijfolie kun je hier even makkelijk een mooi warm gerecht van maken.

Bereiding

  1. Plaats de kerstomaatjes met wat fijn gesnipperde rozemarijn, zeezout en wat olijfolie in een oven van 180 graden tot de tomaatjes geploft zijn
  2. Snij de grote witte ui in halve uiringen en bak die aan in wat olijfolie
  3. Kook de tarwe zo’n 9 minuutjes (volgens het recept op de verpakking)
  4. Snij de zongedroogde tomaatjes met de gesnipperde bieslook en meng onder de tomaatjes en de tarwe
  5. Voeg wat ketchup toe, roer los en plaats nog tien minuutjes in een oven van 180 graden
  6. Snij de zalmforellen in stukjes en meng die onder de tarwe en de tomaatjes
  7. Werk af met wat mooie groene blaadjes of bieslook

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & muntWBC-75294

Frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas & munt

Soms komt een gerecht gewoon vanzelf in balans: een beetje zoet, iets romigs, iets fris, een zachte crunch en een tikkeltje pit. Deze frisse pastasalade met kip, blauwe bessen, geitenkaas en munt is daar het perfecte voorbeeld van … Lees meer

Zomerse salade met haring, geroosterde paprika en citrusdressingWBC-75243

Zomerse salade met haring (MSC), geroosterde paprika en citrusdressing #advertentie

Bij Would Be Chef draait het niet alleen om wat er op je bord ligt, maar ook om waar het vandaan komt. In dit frisse, zomerse recept kiezen we bewust voor maatjesharing met het MSC-keurmerk – vis van duurzame herkomst … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Aspergesalade met gekookte ham

Aspergesalade met gekookte ham

Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer