TARWE MET TOMAATJES EN GEROOKTE ZALMFOREL
Recept

Tarwe met tomaatjes en gerookte zalmforel

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een veertigtal kerstomaatjes (zo’n klein emmertje)
  • Een paar takjes rozemarijn
  • Een grote witte ui
  • 3 el ketchup
  • Een doosje gemarineerde zongedroogde tomaatjes
  • Een paar takjes bieslook
  • Tarwe voor vier personen (volgens de dosering op de verpakking)
  • 6 filets van gerookte zalmforel
  • Wat mooie frisse blaadjes (kan van alles zijn, maar bieslook is zeker geschikt, is enkel voor de afwerking)
TARWE MET TOMAATJES EN GEROOKTE ZALMFOREL

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Plaats de kerstomaatjes met wat fijn gesnipperde rozemarijn, zeezout en wat olijfolie in een oven van 180 graden tot de tomaatjes geploft zijn

2 / 7

Snij de grote witte ui in halve uiringen en bak die aan in wat olijfolie

3 / 7

Kook de tarwe zo’n 9 minuutjes (volgens het recept op de verpakking)

4 / 7

Snij de zongedroogde tomaatjes met de gesnipperde bieslook en meng onder de tomaatjes en de tarwe

5 / 7

Voeg wat ketchup toe, roer los en plaats nog tien minuutjes in een oven van 180 graden

6 / 7

Snij de zalmforellen in stukjes en meng die onder de tarwe en de tomaatjes

7 / 7

Werk af met wat mooie groene blaadjes of bieslook

Laat het smaken.

Ik vind tarwe eigenlijk wel een tof ingrediënt. Behoorlijk gezond, en eens een plezierige variant op rijst. In combinatie met verse tomaatjes in de oven en zongedroogde tomaatjes, en met wat lekkere gerookte zalmforel en frisse kruiden echt een schot in de roos.

Ik heb er wat fancy blaadjes bij gedaan (omdat ik die gewoon nog in de koelkast had staan) maar met wat takjes bieslook en wat druppels olijfolie kun je hier even makkelijk een mooi warm gerecht van maken.

Bereiding

  1. Plaats de kerstomaatjes met wat fijn gesnipperde rozemarijn, zeezout en wat olijfolie in een oven van 180 graden tot de tomaatjes geploft zijn
  2. Snij de grote witte ui in halve uiringen en bak die aan in wat olijfolie
  3. Kook de tarwe zo’n 9 minuutjes (volgens het recept op de verpakking)
  4. Snij de zongedroogde tomaatjes met de gesnipperde bieslook en meng onder de tomaatjes en de tarwe
  5. Voeg wat ketchup toe, roer los en plaats nog tien minuutjes in een oven van 180 graden
  6. Snij de zalmforellen in stukjes en meng die onder de tarwe en de tomaatjes
  7. Werk af met wat mooie groene blaadjes of bieslook

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Aspergesalade met gekookte ham

Aspergesalade met gekookte ham

Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Gewokte spruitjes met hazelnoten, rode ui en feta

Gewokte spruitjes met hazelnoten, rode ui en feta

Laat ons eens een gerecht maken met een groente waar we echt trots op mogen zijn. Zowel in het Frans, in het Engels en zelfs in het Pools worden spruitjes immers vernoemd naar onze Belgische hoofdstad … Lees meer

Salade met verse tonijn ketjap

Salade met verse tonijn ketjap

Dit is een klassieker uit mijn eerste kookboek, een recept dat al zeker tien jaar meegaat bij ons thuis, en misschien zelfs al langer. Je zou kunnen zeggen dat dit een soort van “salade niçoise” is, maar zonder eitjes en olijven dan, en een beetje met een Aziatische toets … Lees meer