De liefste papa ooit bereikt een nieuwe mijlpaal vandaag!
Nieuws

De liefste papa ooit bereikt een nieuwe mijlpaal vandaag!

Vandaag is een feestdag. De liefste papa van de wereld is jarig. Mijn papa André wordt 75 en dat is geen aprilgrap. We hebben een super goede relatie, papa en ik. Ik bel mijn ouders elke dag. Soms neemt mama de telefoon op, soms papa. Maar ze geven elkaar dan wel graag nog eens door aan me. “Moet je papa ook nog eens horen?” vraagt mama dan, en omgekeerd doet papa net hetzelfde, en altijd is mijn antwoord: “natuurlijk.” Ik hoor ze allebei graag. Ik zie ze zeer graag.

Vanavond gaan we samen met de ganse familie vieren. Niks groots. Niet op restaurant. Gewoon thuis met m’n ouders en m’n broer en zijn gezinnetje in Knesselare. Dat zal sowieso met een flesje Wijn Ornelis zijn. En blijkbaar ook met een heerlijk “verrassingsbrood”. Enorm verrassend is dat niet, maar wel heerlijk thuiskomen. Beter kan de paasvakantie niet starten dan op deze manier. Ik heb papa en mama al laten weten welk cadeau ze krijgen. We gaan in juni op een zonnige zondag samen dineren in Inter Scaldes, één van mijn favoriete restaurants, en nog wel eentje met drie sterren, in Nederland. Ze kijken er nu al naar uit. Ik minstens evenveel.

Nogal wat vrienden zijn de voorbije jaren en maanden een van hun ouders verloren. Hun verdriet was immens, en ik leef enorm met hen mee. Anderen zien hun ouders beetje bij beetje in het sukkelstraatje terecht komen. Tot mijn grote vreugde en dankbaarheid zijn mama en papa nog in goede vorm en genieten ze nog met volle teugen van het leven. Dat gaan we vanavond dan ook samen doen met alle Orneliskes. Het wordt een fantastische avond, dat weet ik wel zeker. Dikke proficiat, allerbeste papa van de wereld. Ik zie je graag.

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2882

Catalonië is wereldhoofdstad van de gastronomie, en ik ben fiere ambassadeur! #advertentie

Wie me al langer volgt weet het natuurlijk wel: ik heb al bijna vijftien jaar een flat in het prachtige Barcelona, een stad waar mijn hart ligt, waar ik vrijwel al mijn vakanties doorbreng en waar ik telkens opnieuw inspiratie vind … Lees meer

iction

Ik heb nooit gerookt. Behalve … lang geleden …

Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer

Druiven in de keuken: meer dan een snack

Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer

on street food in Thailand

Al eens geprobeerd: krokodil op je bord?

Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

Wandelen: mijn dagelijkse yoga

Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer

De lekkerste recepten? Die van mijn mama Anny

Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer

Waar komen donuts precies vandaan?

Waar komen donuts precies vandaan?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer