De liefste papa ooit bereikt een nieuwe mijlpaal vandaag!
Nieuws

De liefste papa ooit bereikt een nieuwe mijlpaal vandaag!

Vandaag is een feestdag. De liefste papa van de wereld is jarig. Mijn papa André wordt 75 en dat is geen aprilgrap. We hebben een super goede relatie, papa en ik. Ik bel mijn ouders elke dag. Soms neemt mama de telefoon op, soms papa. Maar ze geven elkaar dan wel graag nog eens door aan me. “Moet je papa ook nog eens horen?” vraagt mama dan, en omgekeerd doet papa net hetzelfde, en altijd is mijn antwoord: “natuurlijk.” Ik hoor ze allebei graag. Ik zie ze zeer graag.

Vanavond gaan we samen met de ganse familie vieren. Niks groots. Niet op restaurant. Gewoon thuis met m’n ouders en m’n broer en zijn gezinnetje in Knesselare. Dat zal sowieso met een flesje Wijn Ornelis zijn. En blijkbaar ook met een heerlijk “verrassingsbrood”. Enorm verrassend is dat niet, maar wel heerlijk thuiskomen. Beter kan de paasvakantie niet starten dan op deze manier. Ik heb papa en mama al laten weten welk cadeau ze krijgen. We gaan in juni op een zonnige zondag samen dineren in Inter Scaldes, één van mijn favoriete restaurants, en nog wel eentje met drie sterren, in Nederland. Ze kijken er nu al naar uit. Ik minstens evenveel.

Nogal wat vrienden zijn de voorbije jaren en maanden een van hun ouders verloren. Hun verdriet was immens, en ik leef enorm met hen mee. Anderen zien hun ouders beetje bij beetje in het sukkelstraatje terecht komen. Tot mijn grote vreugde en dankbaarheid zijn mama en papa nog in goede vorm en genieten ze nog met volle teugen van het leven. Dat gaan we vanavond dan ook samen doen met alle Orneliskes. Het wordt een fantastische avond, dat weet ik wel zeker. Dikke proficiat, allerbeste papa van de wereld. Ik zie je graag.

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer