De liefste papa ooit bereikt een nieuwe mijlpaal vandaag!
Nieuws

De liefste papa ooit bereikt een nieuwe mijlpaal vandaag!

Vandaag is een feestdag. De liefste papa van de wereld is jarig. Mijn papa André wordt 75 en dat is geen aprilgrap. We hebben een super goede relatie, papa en ik. Ik bel mijn ouders elke dag. Soms neemt mama de telefoon op, soms papa. Maar ze geven elkaar dan wel graag nog eens door aan me. “Moet je papa ook nog eens horen?” vraagt mama dan, en omgekeerd doet papa net hetzelfde, en altijd is mijn antwoord: “natuurlijk.” Ik hoor ze allebei graag. Ik zie ze zeer graag.

Vanavond gaan we samen met de ganse familie vieren. Niks groots. Niet op restaurant. Gewoon thuis met m’n ouders en m’n broer en zijn gezinnetje in Knesselare. Dat zal sowieso met een flesje Wijn Ornelis zijn. En blijkbaar ook met een heerlijk “verrassingsbrood”. Enorm verrassend is dat niet, maar wel heerlijk thuiskomen. Beter kan de paasvakantie niet starten dan op deze manier. Ik heb papa en mama al laten weten welk cadeau ze krijgen. We gaan in juni op een zonnige zondag samen dineren in Inter Scaldes, één van mijn favoriete restaurants, en nog wel eentje met drie sterren, in Nederland. Ze kijken er nu al naar uit. Ik minstens evenveel.

Nogal wat vrienden zijn de voorbije jaren en maanden een van hun ouders verloren. Hun verdriet was immens, en ik leef enorm met hen mee. Anderen zien hun ouders beetje bij beetje in het sukkelstraatje terecht komen. Tot mijn grote vreugde en dankbaarheid zijn mama en papa nog in goede vorm en genieten ze nog met volle teugen van het leven. Dat gaan we vanavond dan ook samen doen met alle Orneliskes. Het wordt een fantastische avond, dat weet ik wel zeker. Dikke proficiat, allerbeste papa van de wereld. Ik zie je graag.

Gerelateerde nieuwsberichten

Niks blijft lang hetzelfde in Barcelona

Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer

Een beetje stout is plezant

Ik geef het toe: af en toe een beetje stout zijn kan geen kwaad. Maar vandaag heb ik het niet over ondeugend gedrag, wel over het bier. Stout is een donkere biersoort met een volle, geroosterde smaak die doet denken aan koffie, cacao en pure chocolade … Lees meer

Dit mag mijn laatste avondmaal zijn

Ik krijg af en toe de vraag van een journalist: wat zou jij eten als het je laatste avondmaal zou zijn?Ik vind dat eigenlijk een bijzondere gedachte, want ik hoop zo ontzettend hard dat ik op een dag gewoon rustig mag vertrekken in mijn slaap … Lees meer

Candy Day

4 november is officieel “Candy Day”, of gewoon: snoepjesdag. Het idee is dat zoetigheden die dag eens goed gevierd mogen worden. Snoep bestaat al waanzinnig lang … Lees meer

Mensen verklaren me gek dat ik zo vroeg opsta op vakantie

Ik krijg er vaak opmerkingen over, soms plagerig, soms verbaasd. Mensen die op sociale media zien dat ik op vakantie in Barcelona al om zes uur in de gym sta te sporten, vragen me geregeld of ik niet helemaal gestoord ben … Lees meer

Steeds meer warme bakkers zijn vrouw. Waarom?

Vandaag las ik in de krant dat steeds meer warme bakkers vrouw zijn. En eerlijk, dat vond ik een heerlijk bericht. Een beetje onverwacht misschien, maar tegelijk ook heel logisch als je erover nadenkt … Lees meer

Ik heb lichte paniek veroorzaakt bij onze bloemist

Vorige week ben ik weer eens langsgeweest bij Kris en Sabine, het lieve koppel dat al jaren de mooiste bloemenwinkel van Lochristi en omstreken uitbaat, Bloembinderij Naudts-Boone op het dorpsplein … Lees meer

Gin Tonic? Ik hou meer van deze variant…

Er was een tijd dat je op geen enkel terras kon zitten zonder dat iemand naast je een glas gin-tonic met een halve botanische tuin erin liet neerdalen … Lees meer