Vandaag is een feestdag. De liefste papa van de wereld is jarig. Mijn papa André wordt 75 en dat is geen aprilgrap. We hebben een super goede relatie, papa en ik. Ik bel mijn ouders elke dag. Soms neemt mama de telefoon op, soms papa. Maar ze geven elkaar dan wel graag nog eens door aan me. “Moet je papa ook nog eens horen?” vraagt mama dan, en omgekeerd doet papa net hetzelfde, en altijd is mijn antwoord: “natuurlijk.” Ik hoor ze allebei graag. Ik zie ze zeer graag.
Vanavond gaan we samen met de ganse familie vieren. Niks groots. Niet op restaurant. Gewoon thuis met m’n ouders en m’n broer en zijn gezinnetje in Knesselare. Dat zal sowieso met een flesje Wijn Ornelis zijn. En blijkbaar ook met een heerlijk “verrassingsbrood”. Enorm verrassend is dat niet, maar wel heerlijk thuiskomen. Beter kan de paasvakantie niet starten dan op deze manier. Ik heb papa en mama al laten weten welk cadeau ze krijgen. We gaan in juni op een zonnige zondag samen dineren in Inter Scaldes, één van mijn favoriete restaurants, en nog wel eentje met drie sterren, in Nederland. Ze kijken er nu al naar uit. Ik minstens evenveel.
Nogal wat vrienden zijn de voorbije jaren en maanden een van hun ouders verloren. Hun verdriet was immens, en ik leef enorm met hen mee. Anderen zien hun ouders beetje bij beetje in het sukkelstraatje terecht komen. Tot mijn grote vreugde en dankbaarheid zijn mama en papa nog in goede vorm en genieten ze nog met volle teugen van het leven. Dat gaan we vanavond dan ook samen doen met alle Orneliskes. Het wordt een fantastische avond, dat weet ik wel zeker. Dikke proficiat, allerbeste papa van de wereld. Ik zie je graag.
Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer
Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer