De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
Nieuws

De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef

Ik schreef het gisteren al: morgen gaan we naar London voor een  concert van Barbara Streisand in Hyde Park. We vertrekken zondag iets voor de middag met de Eurostar en aangezien het concert pas ’s avonds is, kunnen we op de middag nog eens een lekkere lunch plannen. Ideaal.

Maar het is echt lang geleden dat ik nog eens in London was… Dus ik vroeg wat hulp aan jullie: Wat zijn de hot spots? Wat zijn de plekken waar het echt lekker eten is. Zijn er ontdekkingen? En ik kreeg echt massa’s veel toffe reacties. Duidelijk veel Londen-kenners onder de volgers van Would Be Chef.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor Dinner van Heston Blumenthal, de legendarische chef van The Fat Duck. Dinner staat vandaag op 45 in de Top 5O van de wereld. En tot mijn grote verbazing lukte het me zo last minute om er nog een tafeltje voor twee te bemachtigen. Het restaurant ligt vlak aan Hyde Park waar het concert van Barbara Streisand plaats vindt, dus dat is nog handig ook.

De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef

Ik heb sowieso de andere culinaire tips van jullie ook even opgelijst. Dus als jij ook naar Londen gaat binnenkort, doe er je profijt mee!

Ik kreeg een zeer uitgebreid bericht van Pieter. “Hi Sven, Ik woon en werk ondertussen al een jaar of 3 in London en als foodie ga ik toch graag eens uit eten. Enkele van mijn hotspots/favorieten: Lurra & Donostia: 2 Baskische restaurants van dezelfde eigenaars recht tegenover elkaar, fantastisch goed, zeker de Octopus en Steak proberen! Liggen vlak naast Hyde Park. Delamina ook: een Oosters restaurant in Marylebone, vlakbij Hyde Park. Din Tai Fung: voor fantastische Dumplings, een heel gekende upscale keten uit Azië die hun eerste restaurant in Europa geopend heeft enkele maanden geleden – iets verder weg voor jullie denk ik. Jamavar: voor mij de beste Indiër in London naast the Connaught, een van de beste hotels in London, vlakbij jullie hotel en Hyde Park. Pachamama: Peruviaanse tapas in Marylebone, leuke ambiance en heel lekker eten.
Geen van hen heeft een terras helaas, maar in Hyde Park zullen jullie genoeg buiten zijn veronderstel ik. Geniet van het weekend London, na Barcelona de beste stad in Europa ? Groeten, Pieter” Wow thanks Pieter, allemaal super tips!!!

De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef

Evangelitsa stuurde: Chiltern Firehouse is zeer lekker, met een leuk terras. En Brasserie Of Light in Selfridges vindt ze zelf zeer de moeite

Collega foodblogger Cuisinegantoise heeft dan weer Hicce aangeraden, een zeer organische keuken serveren ze daar vanop de barbecue.

De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef

Elisabeth stuurde: lunchke doen bij Rovi van Ottolenghi, dat is vlakbij Oxford Street. En een dessertje bij Cakes & Bubbles van Albert Adria, dat laatste is volgens haar echt het beste in London. Maar ik ken de desserts van Albert natuurlijk goed van bij Tickets in Barcelona.

De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef

Van Veronique kreeg ik een mailtje. Zij had me ook Dinner by Heston aangeraden, en daar gaan we dus naartoe. Verder schreef ze: “Heel lekker Aziatisch aten we bij Sen Viet en we gaan ook altijd eens langs bij een van de winnaars van Master Chef, Tim Andersen in Nanban, Brixton, gespecialiseerd in de Zuid Japanse keuken. Bij al deze plaatsen is het aangeraden om te reserveren en je komt er weinig toeristen tegen.”

Sarah heeft me Zuma aangeraden. Daar ben ik al eens geweest. En ook Hakkasan is zo’n topper. Alhoewel de laatste keer dat we Hakkasan deden was in New York vlakbij Times Square, en dat viel toen een beetje tegen.

De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef

Mike heeft via twitter Borough Market aangeraden. “Door Sergio Herman ooit beste streetfood genoemd in de wereld. Maar is wel enkel op zaterdag open. En van Vicky kreeg ik de raad om naar Bentley’s Oyster Bar & Grill in Swallow Street, want daar hebben ze ook een terras. Ook Kingly Court werd aangeraden, een mengelmoes van verschillende keukens op een extreem gezellige binnenplaats. Jonathan heeft Gauthier aangeraden: “top top top” zegt hij.

Leslie is in Soho bij Yauatcha geweest, “om duimen en vingers van af te likken”..

De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer