Ik schreef het gisteren al: morgen gaan we naar London voor een concert van Barbara Streisand in Hyde Park. We vertrekken zondag iets voor de middag met de Eurostar en aangezien het concert pas ’s avonds is, kunnen we op de middag nog eens een lekkere lunch plannen. Ideaal.
Maar het is echt lang geleden dat ik nog eens in London was… Dus ik vroeg wat hulp aan jullie: Wat zijn de hot spots? Wat zijn de plekken waar het echt lekker eten is. Zijn er ontdekkingen? En ik kreeg echt massa’s veel toffe reacties. Duidelijk veel Londen-kenners onder de volgers van Would Be Chef.
Uiteindelijk hebben we gekozen voor Dinner van Heston Blumenthal, de legendarische chef van The Fat Duck. Dinner staat vandaag op 45 in de Top 5O van de wereld. En tot mijn grote verbazing lukte het me zo last minute om er nog een tafeltje voor twee te bemachtigen. Het restaurant ligt vlak aan Hyde Park waar het concert van Barbara Streisand plaats vindt, dus dat is nog handig ook.
Ik heb sowieso de andere culinaire tips van jullie ook even opgelijst. Dus als jij ook naar Londen gaat binnenkort, doe er je profijt mee!
Ik kreeg een zeer uitgebreid bericht van Pieter. “Hi Sven, Ik woon en werk ondertussen al een jaar of 3 in London en als foodie ga ik toch graag eens uit eten. Enkele van mijn hotspots/favorieten: Lurra & Donostia: 2 Baskische restaurants van dezelfde eigenaars recht tegenover elkaar, fantastisch goed, zeker de Octopus en Steak proberen! Liggen vlak naast Hyde Park. Delamina ook: een Oosters restaurant in Marylebone, vlakbij Hyde Park. Din Tai Fung: voor fantastische Dumplings, een heel gekende upscale keten uit Azië die hun eerste restaurant in Europa geopend heeft enkele maanden geleden – iets verder weg voor jullie denk ik. Jamavar: voor mij de beste Indiër in London naast the Connaught, een van de beste hotels in London, vlakbij jullie hotel en Hyde Park. Pachamama: Peruviaanse tapas in Marylebone, leuke ambiance en heel lekker eten.
Geen van hen heeft een terras helaas, maar in Hyde Park zullen jullie genoeg buiten zijn veronderstel ik. Geniet van het weekend London, na Barcelona de beste stad in Europa ? Groeten, Pieter” Wow thanks Pieter, allemaal super tips!!!
Evangelitsa stuurde: Chiltern Firehouse is zeer lekker, met een leuk terras. En Brasserie Of Light in Selfridges vindt ze zelf zeer de moeite
Collega foodblogger Cuisinegantoise heeft dan weer Hicce aangeraden, een zeer organische keuken serveren ze daar vanop de barbecue.
Elisabeth stuurde: lunchke doen bij Rovi van Ottolenghi, dat is vlakbij Oxford Street. En een dessertje bij Cakes & Bubbles van Albert Adria, dat laatste is volgens haar echt het beste in London. Maar ik ken de desserts van Albert natuurlijk goed van bij Tickets in Barcelona.
Van Veronique kreeg ik een mailtje. Zij had me ook Dinner by Heston aangeraden, en daar gaan we dus naartoe. Verder schreef ze: “Heel lekker Aziatisch aten we bij Sen Viet en we gaan ook altijd eens langs bij een van de winnaars van Master Chef, Tim Andersen in Nanban, Brixton, gespecialiseerd in de Zuid Japanse keuken. Bij al deze plaatsen is het aangeraden om te reserveren en je komt er weinig toeristen tegen.”
Sarah heeft me Zuma aangeraden. Daar ben ik al eens geweest. En ook Hakkasan is zo’n topper. Alhoewel de laatste keer dat we Hakkasan deden was in New York vlakbij Times Square, en dat viel toen een beetje tegen.
Mike heeft via twitter Borough Market aangeraden. “Door Sergio Herman ooit beste streetfood genoemd in de wereld. Maar is wel enkel op zaterdag open. En van Vicky kreeg ik de raad om naar Bentley’s Oyster Bar & Grill in Swallow Street, want daar hebben ze ook een terras. Ook Kingly Court werd aangeraden, een mengelmoes van verschillende keukens op een extreem gezellige binnenplaats. Jonathan heeft Gauthier aangeraden: “top top top” zegt hij.
Leslie is in Soho bij Yauatcha geweest, “om duimen en vingers van af te likken”..
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer