Ik schreef het gisteren al: morgen gaan we naar London voor een concert van Barbara Streisand in Hyde Park. We vertrekken zondag iets voor de middag met de Eurostar en aangezien het concert pas ’s avonds is, kunnen we op de middag nog eens een lekkere lunch plannen. Ideaal.
Maar het is echt lang geleden dat ik nog eens in London was… Dus ik vroeg wat hulp aan jullie: Wat zijn de hot spots? Wat zijn de plekken waar het echt lekker eten is. Zijn er ontdekkingen? En ik kreeg echt massa’s veel toffe reacties. Duidelijk veel Londen-kenners onder de volgers van Would Be Chef.
Uiteindelijk hebben we gekozen voor Dinner van Heston Blumenthal, de legendarische chef van The Fat Duck. Dinner staat vandaag op 45 in de Top 5O van de wereld. En tot mijn grote verbazing lukte het me zo last minute om er nog een tafeltje voor twee te bemachtigen. Het restaurant ligt vlak aan Hyde Park waar het concert van Barbara Streisand plaats vindt, dus dat is nog handig ook.
Ik heb sowieso de andere culinaire tips van jullie ook even opgelijst. Dus als jij ook naar Londen gaat binnenkort, doe er je profijt mee!
Ik kreeg een zeer uitgebreid bericht van Pieter. “Hi Sven, Ik woon en werk ondertussen al een jaar of 3 in London en als foodie ga ik toch graag eens uit eten. Enkele van mijn hotspots/favorieten: Lurra & Donostia: 2 Baskische restaurants van dezelfde eigenaars recht tegenover elkaar, fantastisch goed, zeker de Octopus en Steak proberen! Liggen vlak naast Hyde Park. Delamina ook: een Oosters restaurant in Marylebone, vlakbij Hyde Park. Din Tai Fung: voor fantastische Dumplings, een heel gekende upscale keten uit Azië die hun eerste restaurant in Europa geopend heeft enkele maanden geleden – iets verder weg voor jullie denk ik. Jamavar: voor mij de beste Indiër in London naast the Connaught, een van de beste hotels in London, vlakbij jullie hotel en Hyde Park. Pachamama: Peruviaanse tapas in Marylebone, leuke ambiance en heel lekker eten.
Geen van hen heeft een terras helaas, maar in Hyde Park zullen jullie genoeg buiten zijn veronderstel ik. Geniet van het weekend London, na Barcelona de beste stad in Europa ? Groeten, Pieter” Wow thanks Pieter, allemaal super tips!!!
Evangelitsa stuurde: Chiltern Firehouse is zeer lekker, met een leuk terras. En Brasserie Of Light in Selfridges vindt ze zelf zeer de moeite
Collega foodblogger Cuisinegantoise heeft dan weer Hicce aangeraden, een zeer organische keuken serveren ze daar vanop de barbecue.
Elisabeth stuurde: lunchke doen bij Rovi van Ottolenghi, dat is vlakbij Oxford Street. En een dessertje bij Cakes & Bubbles van Albert Adria, dat laatste is volgens haar echt het beste in London. Maar ik ken de desserts van Albert natuurlijk goed van bij Tickets in Barcelona.
Van Veronique kreeg ik een mailtje. Zij had me ook Dinner by Heston aangeraden, en daar gaan we dus naartoe. Verder schreef ze: “Heel lekker Aziatisch aten we bij Sen Viet en we gaan ook altijd eens langs bij een van de winnaars van Master Chef, Tim Andersen in Nanban, Brixton, gespecialiseerd in de Zuid Japanse keuken. Bij al deze plaatsen is het aangeraden om te reserveren en je komt er weinig toeristen tegen.”
Sarah heeft me Zuma aangeraden. Daar ben ik al eens geweest. En ook Hakkasan is zo’n topper. Alhoewel de laatste keer dat we Hakkasan deden was in New York vlakbij Times Square, en dat viel toen een beetje tegen.
Mike heeft via twitter Borough Market aangeraden. “Door Sergio Herman ooit beste streetfood genoemd in de wereld. Maar is wel enkel op zaterdag open. En van Vicky kreeg ik de raad om naar Bentley’s Oyster Bar & Grill in Swallow Street, want daar hebben ze ook een terras. Ook Kingly Court werd aangeraden, een mengelmoes van verschillende keukens op een extreem gezellige binnenplaats. Jonathan heeft Gauthier aangeraden: “top top top” zegt hij.
Leslie is in Soho bij Yauatcha geweest, “om duimen en vingers van af te likken”..
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer