De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
Nieuws

De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef

Ik schreef het gisteren al: morgen gaan we naar London voor een  concert van Barbara Streisand in Hyde Park. We vertrekken zondag iets voor de middag met de Eurostar en aangezien het concert pas ’s avonds is, kunnen we op de middag nog eens een lekkere lunch plannen. Ideaal.

Maar het is echt lang geleden dat ik nog eens in London was… Dus ik vroeg wat hulp aan jullie: Wat zijn de hot spots? Wat zijn de plekken waar het echt lekker eten is. Zijn er ontdekkingen? En ik kreeg echt massa’s veel toffe reacties. Duidelijk veel Londen-kenners onder de volgers van Would Be Chef.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor Dinner van Heston Blumenthal, de legendarische chef van The Fat Duck. Dinner staat vandaag op 45 in de Top 5O van de wereld. En tot mijn grote verbazing lukte het me zo last minute om er nog een tafeltje voor twee te bemachtigen. Het restaurant ligt vlak aan Hyde Park waar het concert van Barbara Streisand plaats vindt, dus dat is nog handig ook.

De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef

Ik heb sowieso de andere culinaire tips van jullie ook even opgelijst. Dus als jij ook naar Londen gaat binnenkort, doe er je profijt mee!

Ik kreeg een zeer uitgebreid bericht van Pieter. “Hi Sven, Ik woon en werk ondertussen al een jaar of 3 in London en als foodie ga ik toch graag eens uit eten. Enkele van mijn hotspots/favorieten: Lurra & Donostia: 2 Baskische restaurants van dezelfde eigenaars recht tegenover elkaar, fantastisch goed, zeker de Octopus en Steak proberen! Liggen vlak naast Hyde Park. Delamina ook: een Oosters restaurant in Marylebone, vlakbij Hyde Park. Din Tai Fung: voor fantastische Dumplings, een heel gekende upscale keten uit Azië die hun eerste restaurant in Europa geopend heeft enkele maanden geleden – iets verder weg voor jullie denk ik. Jamavar: voor mij de beste Indiër in London naast the Connaught, een van de beste hotels in London, vlakbij jullie hotel en Hyde Park. Pachamama: Peruviaanse tapas in Marylebone, leuke ambiance en heel lekker eten.
Geen van hen heeft een terras helaas, maar in Hyde Park zullen jullie genoeg buiten zijn veronderstel ik. Geniet van het weekend London, na Barcelona de beste stad in Europa ? Groeten, Pieter” Wow thanks Pieter, allemaal super tips!!!

De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef

Evangelitsa stuurde: Chiltern Firehouse is zeer lekker, met een leuk terras. En Brasserie Of Light in Selfridges vindt ze zelf zeer de moeite

Collega foodblogger Cuisinegantoise heeft dan weer Hicce aangeraden, een zeer organische keuken serveren ze daar vanop de barbecue.

De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef

Elisabeth stuurde: lunchke doen bij Rovi van Ottolenghi, dat is vlakbij Oxford Street. En een dessertje bij Cakes & Bubbles van Albert Adria, dat laatste is volgens haar echt het beste in London. Maar ik ken de desserts van Albert natuurlijk goed van bij Tickets in Barcelona.

De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef

Van Veronique kreeg ik een mailtje. Zij had me ook Dinner by Heston aangeraden, en daar gaan we dus naartoe. Verder schreef ze: “Heel lekker Aziatisch aten we bij Sen Viet en we gaan ook altijd eens langs bij een van de winnaars van Master Chef, Tim Andersen in Nanban, Brixton, gespecialiseerd in de Zuid Japanse keuken. Bij al deze plaatsen is het aangeraden om te reserveren en je komt er weinig toeristen tegen.”

Sarah heeft me Zuma aangeraden. Daar ben ik al eens geweest. En ook Hakkasan is zo’n topper. Alhoewel de laatste keer dat we Hakkasan deden was in New York vlakbij Times Square, en dat viel toen een beetje tegen.

De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef
De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef

Mike heeft via twitter Borough Market aangeraden. “Door Sergio Herman ooit beste streetfood genoemd in de wereld. Maar is wel enkel op zaterdag open. En van Vicky kreeg ik de raad om naar Bentley’s Oyster Bar & Grill in Swallow Street, want daar hebben ze ook een terras. Ook Kingly Court werd aangeraden, een mengelmoes van verschillende keukens op een extreem gezellige binnenplaats. Jonathan heeft Gauthier aangeraden: “top top top” zegt hij.

Leslie is in Soho bij Yauatcha geweest, “om duimen en vingers van af te likken”..

De Londense hot spots van de volgers van Would be Chef

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer