De nieuwe brigade van Jong Keukengeweld is bekend!
Nieuws

De nieuwe brigade van Jong Keukengeweld is bekend!

Horeca Vlaanderen en de peters van Jong Keukengeweld – Gert De Mangeleer en Joachim Boudens geven vandaag het startschot voor de 11de editie van Jong Keukengeweld.  64 topchefs tot en met 35 jaar, met een passie voor lokale producten en Vlaamse gastronomie, die koken voor hongeren.

De lijst van Jong Keukengeweld wordt dit jaar aangevuld met twaalf nieuwe restaurants. Dit is de nieuwe lijst.

  1. De Kleinen Bistro (Malle)
  2. Restaurant Seir (Kasterlee)
  3. Restaurant AMBACHT (Kasterlee)
  4. San Sablon (Brussel)
  5. La Canne En Ville (Brussel)
  6. Restaurant Fragma (Leuven)
  7. Restaurant Marsnil (Ratsheers)
  8. Table ‘O (Heers)
  9. Cousteau (Ichtegem)
  10. Hostellerie St. Nicolas (Ieper)
  11. Gastrobar Hubert (Brugge)
  12. Bistro Julien (Lievegem)

De gouden draad ‘jongeren koken voor jongeren’ blijft en de actie start op 1 oktober toto 31 oktober, en ook in maart 2020 gaat de actie door. Jongeren vanaf 18 tot en met 30 jaar proeven in die periode van een driegangenmenu inclusief wijn, water en bier voor 49 euro. Of 59 euro als het restaurant een Michelinster heeft of een Gault&Millau-score heeft vanaf 15/20. Reserveren kan vanaf woensdag 11 september via jongkeukengeweld.be

De nieuwe brigade van Jong Keukengeweld is bekend!

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer