De nieuwe brigade van Jong Keukengeweld is bekend!
Nieuws

De nieuwe brigade van Jong Keukengeweld is bekend!

Horeca Vlaanderen en de peters van Jong Keukengeweld – Gert De Mangeleer en Joachim Boudens geven vandaag het startschot voor de 11de editie van Jong Keukengeweld.  64 topchefs tot en met 35 jaar, met een passie voor lokale producten en Vlaamse gastronomie, die koken voor hongeren.

De lijst van Jong Keukengeweld wordt dit jaar aangevuld met twaalf nieuwe restaurants. Dit is de nieuwe lijst.

  1. De Kleinen Bistro (Malle)
  2. Restaurant Seir (Kasterlee)
  3. Restaurant AMBACHT (Kasterlee)
  4. San Sablon (Brussel)
  5. La Canne En Ville (Brussel)
  6. Restaurant Fragma (Leuven)
  7. Restaurant Marsnil (Ratsheers)
  8. Table ‘O (Heers)
  9. Cousteau (Ichtegem)
  10. Hostellerie St. Nicolas (Ieper)
  11. Gastrobar Hubert (Brugge)
  12. Bistro Julien (Lievegem)

De gouden draad ‘jongeren koken voor jongeren’ blijft en de actie start op 1 oktober toto 31 oktober, en ook in maart 2020 gaat de actie door. Jongeren vanaf 18 tot en met 30 jaar proeven in die periode van een driegangenmenu inclusief wijn, water en bier voor 49 euro. Of 59 euro als het restaurant een Michelinster heeft of een Gault&Millau-score heeft vanaf 15/20. Reserveren kan vanaf woensdag 11 september via jongkeukengeweld.be

De nieuwe brigade van Jong Keukengeweld is bekend!

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer