De nieuwe brigade van Jong Keukengeweld is bekend!
Nieuws

De nieuwe brigade van Jong Keukengeweld is bekend!

Horeca Vlaanderen en de peters van Jong Keukengeweld – Gert De Mangeleer en Joachim Boudens geven vandaag het startschot voor de 11de editie van Jong Keukengeweld.  64 topchefs tot en met 35 jaar, met een passie voor lokale producten en Vlaamse gastronomie, die koken voor hongeren.

De lijst van Jong Keukengeweld wordt dit jaar aangevuld met twaalf nieuwe restaurants. Dit is de nieuwe lijst.

  1. De Kleinen Bistro (Malle)
  2. Restaurant Seir (Kasterlee)
  3. Restaurant AMBACHT (Kasterlee)
  4. San Sablon (Brussel)
  5. La Canne En Ville (Brussel)
  6. Restaurant Fragma (Leuven)
  7. Restaurant Marsnil (Ratsheers)
  8. Table ‘O (Heers)
  9. Cousteau (Ichtegem)
  10. Hostellerie St. Nicolas (Ieper)
  11. Gastrobar Hubert (Brugge)
  12. Bistro Julien (Lievegem)

De gouden draad ‘jongeren koken voor jongeren’ blijft en de actie start op 1 oktober toto 31 oktober, en ook in maart 2020 gaat de actie door. Jongeren vanaf 18 tot en met 30 jaar proeven in die periode van een driegangenmenu inclusief wijn, water en bier voor 49 euro. Of 59 euro als het restaurant een Michelinster heeft of een Gault&Millau-score heeft vanaf 15/20. Reserveren kan vanaf woensdag 11 september via jongkeukengeweld.be

De nieuwe brigade van Jong Keukengeweld is bekend!

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer