De Pastorale in Reet ** op uitnodiging van Elvea
Nieuws

De Pastorale in Reet ** op uitnodiging van Elvea

Vorige donderdag was een topavondje. Eerlijk is eerlijk: er komen veel uitnodigingen in de bus gevallen voor superfijne etentjes en persvoorstellingen van mooie producten, maar gezien de drukke agenda is het zelden mogelijk om daarop in te gaan. Maar wanneer je wordt uitgenodigd naar de Pastorale, het tweesterrenrestaurant van Bart De Pooter in Reet, dan check je de agenda toch eens dubbel. Vooral omdat het jaren geleden was dat ik er nog eens was. Na een uitstekend diner daar, zeker tien jaar geleden hebben we daar nog uren zitten napraten met mijn goede vriend Felice en zijn partner. Misschien wel één van onze tofste en langste babbels ooit, dus de Pastorale is altijd wel een bijzonder plekje voor me geweest.

De uitnodiging kwam trouwens van de mensen van Elvea, het Italiaanse tomatenmerk uit Angri (salerno) dat al bestaat sinds 1885 en opgericht werd door de twee gebroeders Luigi en Francesco Vitelli. Elvea had donderdag veel goed nieuws te vertellen. Sinds 1 januari 2019 bevatten alle verpakkingen van Elvea namelijk meer informatie, communiceren op 100% transparante wijze is belangrijk voor dit 100% Italiaanse merk. Zo staat nu bijvoorbeeld ook de Nutri-score van de producten op de verpakking, waarbij A staat voor ‘geschikt om dagelijks te gebruiken in een evenwichtig en gezond voedingspatroon’ en 44 van de 45 producten van Elvea hebben die score. Het gaat dan ook over ‘tomaten‘ zondermeer, dus zonder bewaarmiddelen, kunstmatige toevoegingen, kleurstoffen, en toegevoegde suikers. Tomaten zijn uiteraard glutenvrij en vegan.

De Pastorale in Reet ** op uitnodiging van Elvea
De Pastorale in Reet ** op uitnodiging van Elvea
De Pastorale in Reet ** op uitnodiging van Elvea
De Pastorale in Reet ** op uitnodiging van Elvea

Op basis van en geïnspireerd door de natuurlijke tomatenproducten van Elvea, creëerde Bart De Pooter een heerlijk diner, waarin de tomaten uiteraard steeds de hoofdrol speelden, tot in het dessert toe. We kregen dit zalige menu geserveerd:

Aperitief (geklaard tomatensap) + Fingerfood

Gerookte makreel met passata, tomatenwater, gerookte avocado, amaranth, kiwi, dille

Koolvis getrokken in polpa, peterseliewortel, zongedroogde tomaten, quinoa

Virtuele tomaat

De Pastorale in Reet ** op uitnodiging van Elvea
De Pastorale in Reet ** op uitnodiging van Elvea
De Pastorale in Reet ** op uitnodiging van Elvea
De Pastorale in Reet ** op uitnodiging van Elvea

Dikke merci voor de uitnodiging Elvea, ik was al een fan van jullie (h)eerlijke Italiaanse tomaten, en ik zal er nu met minstens evenveel smaak en plezier mee aan de slag gaan. Iets bescheidener dan de tweesterrenchef van de Pastorale, maar met evenveel smaak en goesting. En naar de Pastorale gaan we snel nog eens terug, om de andere gerechten van de chef nog eens te proeven in een degustatiemenu.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer