De perfecte truc om oude wijn te redden!
Nieuws

De perfecte truc om oude wijn te redden!

Heb je dat ook wel eens voor? Dat je ergens van een familielid, bij een erfenis of zo, een oude fles wijn krijgt. Of misschien heb je zelf wel oude wijn in de kelder liggen omdat je die ooit gekocht hebt. En wanneer je zo’n oude fles dan openmaakt, dan breekt de kurk in duizend stukken of zakt zelfs half  in de fles. Wanneer de wijn kapot is, zul je het meteen proeven. Zure of brakke of muffe wijn herken je meteen aan de smaak. Maar die gebroken kurk hoeft je wijn heus niet te verpesten.

Jorge, mijn gastheer in Frankrijk de eerste dagen van de vakantie heeft een paar opmerkelijke oude rode wijnen uit zijn prachtige collectie voor me opengedaan. En van de helft van die flessen was de kurk kapot, of brak die bij het openen van de fles met een kurkentrekker gewoon middendoor. Maar wat hij deed was simpel, maar geniaal. Hij goot de fles met restjes kurk en al door een simpele koffiefilter in een decanteerfles. Hij zei er wel bij dat de trechter enkel voor wijn wordt gebruikt en nooit voor koffie. Want die koffiesmaak trekt er toch altijd wat in, en die zou die heerlijke oude wijnen uiteraard verpesten.

Topidee van Jorge! Ik ga het ook thuis op die manier aanpakken voortaan. Want niks zo onsmakelijk als kurk in je wijn!

De perfecte truc om oude wijn te redden!
De perfecte truc om oude wijn te redden!

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer