De populairste pasta's in Amerika
Nieuws

De populairste pasta’s in Amerika

Amerikanen houden van pasta, en op 17 oktober vieren ze uitgebreid National Pasta Day. Voor mij een goede aanleiding om eens uit te zoeken wat de populairste pasta-bereidingen zijn in de Verenigde Staten. Ik heb de hitparade van de populairste pasta’s even voor je samengevat. Misschien kan het inspirerend werken voor het maken van je menu de komende dagen.

  1. Spaghetti met gehaktballen: Dit klassieke gerecht bestaat uit spaghetti geserveerd met tomatensaus en grote gehaktballen. Iets wat ik zelf ook bijzonder graag maak.
  2. Macaroni and Cheese: Macaroni en kaas is een comfortfoodfavoriet, gemaakt met macaronipasta en een romige kaassaus. Zelf heb ik er een variant op met kreeft in, zooooo lekker.
  3. Fettuccine Alfredo: Fettuccine pasta geserveerd met een romige saus van boter, room en Parmezaanse kaas.
  4. Lasagne: Lasagne is een gelaagd gerecht met pastavellen, ricotta kaas, gehakt en tomatensaus. Amerikanen houden er van.
  5. Pasta Primavera: Een licht en kleurrijk gerecht gemaakt met diverse gestoomde groenten en pasta, meestal geserveerd met een romige saus.
  6. Pasta Carbonara: Een Italiaans gerecht gemaakt met spaghetti, eieren, pancetta (of spek), Parmezaanse kaas en zwarte peper. Ook in Amerika een klassieker.
  7. Cajun Chicken Alfredo: Een gerecht met gegrilde kip, fettuccine en een pittige Alfredo-saus, vaak op smaak gebracht met Cajun-kruiden. Dit is echt een typische Amerikaanse klassieker.
  8. Pasta met Pesto: Pasta met zelfgemaakte of gekochte pestosaus, gemaakt met basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie. Voor mij ook een schot in de roos.
  9. Linguine met witte wijn en knoflook: Linguine pasta met een saus van witte wijn, knoflook, citroen en verse kruiden, vaak geserveerd met zeevruchten.
  10. Pasta met gehakt- en tomatensaus: Een eenvoudig gerecht van pasta met een tomatensaus die meestal gehakt of worst bevat. Een beetje wat wij spaghetti bolognese noemen.
  11. Kip Parmezaan: Dit is een klassieker manier om pasta te eten in Amerika. Een gepaneerde en gebakken kipfilet die geserveerd wordt bovenop spaghetti met tomatensaus en kaas.
  12. Pasta met knoflook en olijfolie: Een eenvoudig gerecht van pasta met knoflook, olijfolie, rode pepervlokken en verse kruiden. Voor mensen die van pit houden.
  13. Pasta met broccoli en kaassaus: Pasta met gestoomde broccoli en een romige kaassaus. Amerikanen zijn daar gek op!
  14. Pasta met zeevruchten: Een mengsel van zeevruchten zoals garnalen, mosselen en inktvis geserveerd met pasta in een tomaten- of witte wijnsaus.

Gerelateerde nieuwsberichten

Verfijnd, en makkelijk te maken: vichyssoise

Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer

Zo makkelijk kun je zelf pickles saus maken

Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer