De populairste pasta's in Amerika
Nieuws

De populairste pasta’s in Amerika

Amerikanen houden van pasta, en op 17 oktober vieren ze uitgebreid National Pasta Day. Voor mij een goede aanleiding om eens uit te zoeken wat de populairste pasta-bereidingen zijn in de Verenigde Staten. Ik heb de hitparade van de populairste pasta’s even voor je samengevat. Misschien kan het inspirerend werken voor het maken van je menu de komende dagen.

  1. Spaghetti met gehaktballen: Dit klassieke gerecht bestaat uit spaghetti geserveerd met tomatensaus en grote gehaktballen. Iets wat ik zelf ook bijzonder graag maak.
  2. Macaroni and Cheese: Macaroni en kaas is een comfortfoodfavoriet, gemaakt met macaronipasta en een romige kaassaus. Zelf heb ik er een variant op met kreeft in, zooooo lekker.
  3. Fettuccine Alfredo: Fettuccine pasta geserveerd met een romige saus van boter, room en Parmezaanse kaas.
  4. Lasagne: Lasagne is een gelaagd gerecht met pastavellen, ricotta kaas, gehakt en tomatensaus. Amerikanen houden er van.
  5. Pasta Primavera: Een licht en kleurrijk gerecht gemaakt met diverse gestoomde groenten en pasta, meestal geserveerd met een romige saus.
  6. Pasta Carbonara: Een Italiaans gerecht gemaakt met spaghetti, eieren, pancetta (of spek), Parmezaanse kaas en zwarte peper. Ook in Amerika een klassieker.
  7. Cajun Chicken Alfredo: Een gerecht met gegrilde kip, fettuccine en een pittige Alfredo-saus, vaak op smaak gebracht met Cajun-kruiden. Dit is echt een typische Amerikaanse klassieker.
  8. Pasta met Pesto: Pasta met zelfgemaakte of gekochte pestosaus, gemaakt met basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie. Voor mij ook een schot in de roos.
  9. Linguine met witte wijn en knoflook: Linguine pasta met een saus van witte wijn, knoflook, citroen en verse kruiden, vaak geserveerd met zeevruchten.
  10. Pasta met gehakt- en tomatensaus: Een eenvoudig gerecht van pasta met een tomatensaus die meestal gehakt of worst bevat. Een beetje wat wij spaghetti bolognese noemen.
  11. Kip Parmezaan: Dit is een klassieker manier om pasta te eten in Amerika. Een gepaneerde en gebakken kipfilet die geserveerd wordt bovenop spaghetti met tomatensaus en kaas.
  12. Pasta met knoflook en olijfolie: Een eenvoudig gerecht van pasta met knoflook, olijfolie, rode pepervlokken en verse kruiden. Voor mensen die van pit houden.
  13. Pasta met broccoli en kaassaus: Pasta met gestoomde broccoli en een romige kaassaus. Amerikanen zijn daar gek op!
  14. Pasta met zeevruchten: Een mengsel van zeevruchten zoals garnalen, mosselen en inktvis geserveerd met pasta in een tomaten- of witte wijnsaus.

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer