De populairste pasta's in Amerika
Nieuws

De populairste pasta’s in Amerika

Amerikanen houden van pasta, en op 17 oktober vieren ze uitgebreid National Pasta Day. Voor mij een goede aanleiding om eens uit te zoeken wat de populairste pasta-bereidingen zijn in de Verenigde Staten. Ik heb de hitparade van de populairste pasta’s even voor je samengevat. Misschien kan het inspirerend werken voor het maken van je menu de komende dagen.

  1. Spaghetti met gehaktballen: Dit klassieke gerecht bestaat uit spaghetti geserveerd met tomatensaus en grote gehaktballen. Iets wat ik zelf ook bijzonder graag maak.
  2. Macaroni and Cheese: Macaroni en kaas is een comfortfoodfavoriet, gemaakt met macaronipasta en een romige kaassaus. Zelf heb ik er een variant op met kreeft in, zooooo lekker.
  3. Fettuccine Alfredo: Fettuccine pasta geserveerd met een romige saus van boter, room en Parmezaanse kaas.
  4. Lasagne: Lasagne is een gelaagd gerecht met pastavellen, ricotta kaas, gehakt en tomatensaus. Amerikanen houden er van.
  5. Pasta Primavera: Een licht en kleurrijk gerecht gemaakt met diverse gestoomde groenten en pasta, meestal geserveerd met een romige saus.
  6. Pasta Carbonara: Een Italiaans gerecht gemaakt met spaghetti, eieren, pancetta (of spek), Parmezaanse kaas en zwarte peper. Ook in Amerika een klassieker.
  7. Cajun Chicken Alfredo: Een gerecht met gegrilde kip, fettuccine en een pittige Alfredo-saus, vaak op smaak gebracht met Cajun-kruiden. Dit is echt een typische Amerikaanse klassieker.
  8. Pasta met Pesto: Pasta met zelfgemaakte of gekochte pestosaus, gemaakt met basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie. Voor mij ook een schot in de roos.
  9. Linguine met witte wijn en knoflook: Linguine pasta met een saus van witte wijn, knoflook, citroen en verse kruiden, vaak geserveerd met zeevruchten.
  10. Pasta met gehakt- en tomatensaus: Een eenvoudig gerecht van pasta met een tomatensaus die meestal gehakt of worst bevat. Een beetje wat wij spaghetti bolognese noemen.
  11. Kip Parmezaan: Dit is een klassieker manier om pasta te eten in Amerika. Een gepaneerde en gebakken kipfilet die geserveerd wordt bovenop spaghetti met tomatensaus en kaas.
  12. Pasta met knoflook en olijfolie: Een eenvoudig gerecht van pasta met knoflook, olijfolie, rode pepervlokken en verse kruiden. Voor mensen die van pit houden.
  13. Pasta met broccoli en kaassaus: Pasta met gestoomde broccoli en een romige kaassaus. Amerikanen zijn daar gek op!
  14. Pasta met zeevruchten: Een mengsel van zeevruchten zoals garnalen, mosselen en inktvis geserveerd met pasta in een tomaten- of witte wijnsaus.

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer