De populairste pasta's in Amerika
Nieuws

De populairste pasta’s in Amerika

Amerikanen houden van pasta, en op 17 oktober vieren ze uitgebreid National Pasta Day. Voor mij een goede aanleiding om eens uit te zoeken wat de populairste pasta-bereidingen zijn in de Verenigde Staten. Ik heb de hitparade van de populairste pasta’s even voor je samengevat. Misschien kan het inspirerend werken voor het maken van je menu de komende dagen.

  1. Spaghetti met gehaktballen: Dit klassieke gerecht bestaat uit spaghetti geserveerd met tomatensaus en grote gehaktballen. Iets wat ik zelf ook bijzonder graag maak.
  2. Macaroni and Cheese: Macaroni en kaas is een comfortfoodfavoriet, gemaakt met macaronipasta en een romige kaassaus. Zelf heb ik er een variant op met kreeft in, zooooo lekker.
  3. Fettuccine Alfredo: Fettuccine pasta geserveerd met een romige saus van boter, room en Parmezaanse kaas.
  4. Lasagne: Lasagne is een gelaagd gerecht met pastavellen, ricotta kaas, gehakt en tomatensaus. Amerikanen houden er van.
  5. Pasta Primavera: Een licht en kleurrijk gerecht gemaakt met diverse gestoomde groenten en pasta, meestal geserveerd met een romige saus.
  6. Pasta Carbonara: Een Italiaans gerecht gemaakt met spaghetti, eieren, pancetta (of spek), Parmezaanse kaas en zwarte peper. Ook in Amerika een klassieker.
  7. Cajun Chicken Alfredo: Een gerecht met gegrilde kip, fettuccine en een pittige Alfredo-saus, vaak op smaak gebracht met Cajun-kruiden. Dit is echt een typische Amerikaanse klassieker.
  8. Pasta met Pesto: Pasta met zelfgemaakte of gekochte pestosaus, gemaakt met basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie. Voor mij ook een schot in de roos.
  9. Linguine met witte wijn en knoflook: Linguine pasta met een saus van witte wijn, knoflook, citroen en verse kruiden, vaak geserveerd met zeevruchten.
  10. Pasta met gehakt- en tomatensaus: Een eenvoudig gerecht van pasta met een tomatensaus die meestal gehakt of worst bevat. Een beetje wat wij spaghetti bolognese noemen.
  11. Kip Parmezaan: Dit is een klassieker manier om pasta te eten in Amerika. Een gepaneerde en gebakken kipfilet die geserveerd wordt bovenop spaghetti met tomatensaus en kaas.
  12. Pasta met knoflook en olijfolie: Een eenvoudig gerecht van pasta met knoflook, olijfolie, rode pepervlokken en verse kruiden. Voor mensen die van pit houden.
  13. Pasta met broccoli en kaassaus: Pasta met gestoomde broccoli en een romige kaassaus. Amerikanen zijn daar gek op!
  14. Pasta met zeevruchten: Een mengsel van zeevruchten zoals garnalen, mosselen en inktvis geserveerd met pasta in een tomaten- of witte wijnsaus.

Gerelateerde nieuwsberichten

_74I8659

Zo zalig zijn zomerse feestjes met Big Green Egg #advertentie

Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer