In juli en augustus gaan we uiteraard nog altijd veel nieuwe recepten delen. Je krijgt alle culinaire nieuwtjes hier als eerste. En plezierige tips om van de zomer de mooiste tijd van het jaar te maken. En je gaat uiteraard ook mijn culinaire en wandelavonturen in Barcelona hier kunnen blijven volgen. Plus onze vakantie naar de Provence.
Maar er komt ook een toffe nieuwe zomerreeks aan. Ik heb tientallen collega’s en vrienden gestalkt de voorbije weken en hen gevraagd hoe ze de zomer gaan doorbrengen. Maar ook wat hun mooiste vakantie ooit was. En ik heb tips gevraagd: wat is het allerbeste restaurant dat je ooit bezocht hebt op reis en dat je ons dus graag zouden willen aanbevelen?
Intussen heb ik al van heel veel BV’s antwoordjes gekregen, en ik moet zeggen: het doet mij alvast goesting krijgen om nog eens wat andere reisbestemmingen uit te proberen. En ook als je op reis gaat zul je er wel wat aan hebben. Er zitten namelijk van die restaurantjes bij waarvan je denkt: wow, daar moeten we nog een tafeltje bemachtigen!
De komende weken dus tips van Tess Goossens, Roger van Damme, Leen Dendievel, Peter Goossens, Geert Hoste, Marc Coucke, Kürt Rogiers, Hans Vanaken en vele anderen…
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer