In juli en augustus gaan we uiteraard nog altijd veel nieuwe recepten delen. Je krijgt alle culinaire nieuwtjes hier als eerste. En plezierige tips om van de zomer de mooiste tijd van het jaar te maken. En je gaat uiteraard ook mijn culinaire en wandelavonturen in Barcelona hier kunnen blijven volgen. Plus onze vakantie naar de Provence.
Maar er komt ook een toffe nieuwe zomerreeks aan. Ik heb tientallen collega’s en vrienden gestalkt de voorbije weken en hen gevraagd hoe ze de zomer gaan doorbrengen. Maar ook wat hun mooiste vakantie ooit was. En ik heb tips gevraagd: wat is het allerbeste restaurant dat je ooit bezocht hebt op reis en dat je ons dus graag zouden willen aanbevelen?
Intussen heb ik al van heel veel BV’s antwoordjes gekregen, en ik moet zeggen: het doet mij alvast goesting krijgen om nog eens wat andere reisbestemmingen uit te proberen. En ook als je op reis gaat zul je er wel wat aan hebben. Er zitten namelijk van die restaurantjes bij waarvan je denkt: wow, daar moeten we nog een tafeltje bemachtigen!
De komende weken dus tips van Tess Goossens, Roger van Damme, Leen Dendievel, Peter Goossens, Geert Hoste, Marc Coucke, Kürt Rogiers, Hans Vanaken en vele anderen…
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer