De reistips van onze bekendste beenhouwer: Hendrik Dierendonck
Nieuws

De reistips van onze bekendste beenhouwer: Hendrik Dierendonck

Hendrick Dierendonck is zo’n beetje de bekendste beenhouwer van ons land. Zijn beenhouwerij, met enkel het beste kwaliteitsvlees kun je vinden in Sint-Idisbald. In 2001 namen Dierendonck en zijn vrouw Evelyne de slagerij van Dierendoncks vader over. Hij werd zeer succesvol met zijn promotie van lokaal vlees, onder meer van het West-Vlaams rood rund, en het gebruik van alle delen van het dier voor consumptie.

In 2011 opende hij een tweede slagerij te Nieuwpoort, later kwam er nog een derde locatie bij in de Katelijnestraat in Brussel. Dierendonck levert ook aan de allerbeste sterrenrestaurants en topbrasserieën. Hij heeft ook z’n eigen vleesrestaurant: Carcasse. Verder reist hij voor z’n passie de wereld rond, en is hij ook op sociale media een perfecte ambassadeur voor topvlees van bij ons. Wij vroegen Hendrik naar z’n zomertips.

De reistips van onze bekendste beenhouwer: Hendrik Dierendonck
De reistips van onze bekendste beenhouwer: Hendrik Dierendonck

Wat is je beste reisbestemming ooit?

Hoh, ik heb al zo vaak unieke locaties meegemaakt, en duur of niet duur doet er vaak niet toe. Maar de juiste sfeer, setting, gemoedsrust, en personen rondom je maken wel het verschil. Soms klopt het plaatje gewoon. De laatste jaren heb ik al redelijk wat door mijn werk kunnen rondreizen; ik had me vroeger nooit kunnen voorstellen om als beenhouwer zo de wereld te mogen zien. Ik word soms geïnviteerd op unieke locaties en de mensen die ik daar leer kennen zorgen daar dan voor een veel wijdere kijk op alles

Ik vind het niet zo evident om te zeggen welke reisbestemming de mooiste was, maar één van mijn zaligste ervaringen was vast en zeker Sarteano in Italië in het zuiden van Toscane. We logeerden er in een prachtig hotel (blijkbaar eigendom van een Amerikaanse rechter) dat zowat het hele dorpje in beslag nam en boven op een berg lag. De rust, de setting en het uitzicht waren werkelijk uniek. Total relax met een lekker wijntje, beter bestaat niet.

Eten op vakantie, wat moet dat voor jou zijn?

Lekker eten is wel vaak een hoofdbestanddeel van mijn reis. Daarom moet het heus niet moeilijk of complex zijn. Maar als we aan het ontbijten zijn bespreken we al samen waar of wat we ’s middags en/of ’s avonds gaan eten. Meestal gaan we dan op zoek naar restaurantjes waar de lokale mensen eten, gewoon lekkere local food, met typische recepten eigen aan de streek. Vaak vind ik zo’n plekjes echte ontdekkingen. In het leven is het belangrijk dat de dingen juist samenvallen en uit gaan eten is daar het grootste voorbeeld van: waarom past die lokale wijn vaak soms zo goed bij die lokale voeding? Dat is gewoon erfgoed …

Wat is de beste maaltijd die je ooit at in het buitenland?

Ook niet evident. Zoals ik al zei: we zijn al veel lekker gaan eten in het buitenland, maar als ik dan toch één restaurant moet kiezen dat me bijzonder is bijgebleven dan is het toch Arca in Tulum Een Mexicaans bbq-restaurant op een unieke locatie. Alle gerechten worden er ook zo speciaal gebracht, met vooral veel lekkere lokale smaken. De combinaties die ze daar serveren worden uniek gepresenteerd met vaak ook heel lekkere mezcal bij (Mescal (of: mezcal) is een Mexicaanse soort gedistilleerde alcoholische drank, gemaakt van de Agave americana.)

Hoe zag de zomervakantie 2019 er uit?

Dit jaar gingen we weer eens naar Ibiza… Ik moest eerst 3 dagen werken op een event in San Francisco. En daarna vloog ik rechtstreeks de familie achterna. Ibiza was een tijdje geleden maar voor ons is het daar een echte rust- of familievakantie. Ver weg van alles en iedereen huren we een huisje op een unieke lokatie, je weet wel: even naar beneden wandelen en je zit in een klein baaitje waar we zo’n klein boemelbootje huren zonder vaarbrevet. Niks fancy maar ik hou wel van de sfeer daar en we doen er zowel bbq’s thuis of we zoeken ergens een klein weg gestoken restaurantje waar het gezellig tafelen is. Het mooie leven.

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer