De remedie om Blue Monday aan te kunnen

Het is vandaag “blue monday”, zogezegd de meest depressieve dag van het jaar. De reden: het is de derde maandag van de meest vervelende maand van het jaar. De dagen zijn nog altijd kort en vaak donker of grijs. De centen zijn weer bijna op. De vakanties zijn nog ver weg. Kortom: dit zou de meest negatieve dag van het jaar zijn.

Maar eigenlijk is die Blue Monday een verhaaltje dat werd verzonnen door een Britse psycholoog Cliff Arnall. De bedoeling was eigenlijk om door het uitvinden van Blue Monday mensen er toe aan te zetten om vandaag een reis te gaan boeken. Op dit moment zijn de meeste reisbureaus namelijk gestart met de verkoop van zomerreizen. En ze willen liefst zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen overtuigen om hun zomervakantie vast te leggen. Blue Monday is een marketingverhaaltje dus.

En toch snap ik het ergens wel. En ik ben ervan overtuigd dat nu al een vakantie boeken voor deze zomer een mens deugd kan doen. Hoe gezellig is dat niet? Vanavond samen met je partner een flesje Wijn Ornelis opentrekken op deze Blue Monday, de laptop erbij nemen, en samen kijken welke reis je over een paar maanden zou willen maken.

En wat zou ik je dan graag aanraden? Rust! Blijkbaar is dat wat de meeste mensen willen vinden op reis: niks bijzonder. Een fijne hotelkamer met mooi uitzicht, wat lekker eten in de buurt, en de mogelijkheid om uitgebreid te niksen. Onze dagen zitten al zo vol met moetertjes, met meetings en sociale verplichtingen. En daarom is het zo fijn om op reis gewoon niks te moeten. Dus doe jezelf een lol. Zoek vanavond een fijne rustige reisbestemming. En dan heb je weer iets om naar uit te kijken… weg met die Blue Monday!