De remedie om Blue Monday aan te kunnen
Nieuws

De remedie om Blue Monday aan te kunnen

Het is vandaag “blue monday”, zogezegd de meest depressieve dag van het jaar. De reden: het is de derde maandag van de meest vervelende maand van het jaar. De dagen zijn nog altijd kort en vaak donker of grijs. De centen zijn weer bijna op. De vakanties zijn nog ver weg. Kortom: dit zou de meest negatieve dag van het jaar zijn.

Maar eigenlijk is die Blue Monday een verhaaltje dat werd verzonnen door een Britse psycholoog Cliff Arnall. De bedoeling was eigenlijk om door het uitvinden van Blue Monday mensen er toe aan te zetten om vandaag een reis te gaan boeken. Op dit moment zijn de meeste reisbureaus namelijk gestart met de verkoop van zomerreizen. En ze willen liefst zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen overtuigen om hun zomervakantie vast te leggen. Blue Monday is een marketingverhaaltje dus.

En toch snap ik het ergens wel. En ik ben ervan overtuigd dat nu al een vakantie boeken voor deze zomer een mens deugd kan doen. Hoe gezellig is dat niet? Vanavond samen met je partner een flesje Wijn Ornelis opentrekken op deze Blue Monday, de laptop erbij nemen, en samen kijken welke reis je over een paar maanden zou willen maken.

En wat zou ik je dan graag aanraden? Rust! Blijkbaar is dat wat de meeste mensen willen vinden op reis: niks bijzonder. Een fijne hotelkamer met mooi uitzicht, wat lekker eten in de buurt, en de mogelijkheid om uitgebreid te niksen. Onze dagen zitten al zo vol met moetertjes, met meetings en sociale verplichtingen. En daarom is het zo fijn om op reis gewoon niks te moeten. Dus doe jezelf een lol. Zoek vanavond een fijne rustige reisbestemming. En dan heb je weer iets om naar uit te kijken… weg met die Blue Monday!

Gerelateerde nieuwsberichten

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer