Het is vandaag “blue monday”, zogezegd de meest depressieve dag van het jaar. De reden: het is de derde maandag van de meest vervelende maand van het jaar. De dagen zijn nog altijd kort en vaak donker of grijs. De centen zijn weer bijna op. De vakanties zijn nog ver weg. Kortom: dit zou de meest negatieve dag van het jaar zijn.
Maar eigenlijk is die Blue Monday een verhaaltje dat werd verzonnen door een Britse psycholoog Cliff Arnall. De bedoeling was eigenlijk om door het uitvinden van Blue Monday mensen er toe aan te zetten om vandaag een reis te gaan boeken. Op dit moment zijn de meeste reisbureaus namelijk gestart met de verkoop van zomerreizen. En ze willen liefst zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen overtuigen om hun zomervakantie vast te leggen. Blue Monday is een marketingverhaaltje dus.
En toch snap ik het ergens wel. En ik ben ervan overtuigd dat nu al een vakantie boeken voor deze zomer een mens deugd kan doen. Hoe gezellig is dat niet? Vanavond samen met je partner een flesje Wijn Ornelis opentrekken op deze Blue Monday, de laptop erbij nemen, en samen kijken welke reis je over een paar maanden zou willen maken.
En wat zou ik je dan graag aanraden? Rust! Blijkbaar is dat wat de meeste mensen willen vinden op reis: niks bijzonder. Een fijne hotelkamer met mooi uitzicht, wat lekker eten in de buurt, en de mogelijkheid om uitgebreid te niksen. Onze dagen zitten al zo vol met moetertjes, met meetings en sociale verplichtingen. En daarom is het zo fijn om op reis gewoon niks te moeten. Dus doe jezelf een lol. Zoek vanavond een fijne rustige reisbestemming. En dan heb je weer iets om naar uit te kijken… weg met die Blue Monday!
Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer
Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer