Ik zal maar met de deur in huis vallen: ik ga geen restaurant openen. Die roddel gaat namelijk de ronde. Ik heb een tijdje geleden wel geschreven dat ik wel eens gasten wil uitnodigen wanneer ons nieuwe huis af is. En het is ook absoluut de bedoeling om al mijn kookvideo’s voor Would Be Chef in mijn splinternieuwe keuken op te nemen.
Er zijn de komende maanden al een flink aantal opnames gepland, en samenwerkingen met leuke merken en producten waar ik al langer een band mee heb. Dat wel. En ik ben sowieso van plan om wat leuke workshops te organiseren voor volgers van deze blog.
Kortom: koken is super belangrijk in m’n leven, en als de coronastress echt achter de rug is zal het huis zeker helemaal klaar zijn om leuke culinaire momenten te beleven hier met leuke gasten.
Maar een restaurant openen? Daar is echt nooit sprake van geweest. Blijkbaar deed dat gerucht een beetje de ronde hier in de streek de voorbije maanden. Maar ik heb daar simpelweg de tijd niet voor: ik ben een radiomaker, ik ben een DJ (enfin, ik was het voor corona, en hoop het daarna weer te zijn). Ik schrijf voor deze blogs en ik schrijf columns. En ik kook graag, dat wel, dus ik zal blijven nieuwe recepten ontwikkelen. Dus een restaurant openen, dat krijg ik er heus niet bij.
En ik zou dat wellicht ook niet kunnen. Lekker koken voor vrienden of kennissen is één ding. Maar een restaurant dat is wel een ander paar mouwen. De werkdruk is zeer hoog, je moet met allerlei regels rekening houden, je moet je voorraden goed weten te beheren. Je moet uit de kosten raken. Je hebt personeel nodig. Neen, eerlijk gezegd, dat is niks voor mij.
Dus laat ik het nog maar eens herhalen: ik open geen restaurant in Lochristi. Er is al genoeg horeca in ons land die het lastig genoeg heeft. Restaurateurs die met hart en ziel werken om de klanten te verwennen en tegelijk het hoofd boven water te houden. Ik ga die mensen steunen. Als klant. Niet als concurrent.
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer