De roddels kloppen niet, ik ga geen "restaurant" openen...
Nieuws

De roddels kloppen niet, ik ga geen “restaurant” openen…

Ik zal maar met de deur in huis vallen: ik ga geen restaurant openen. Die roddel gaat namelijk de ronde. Ik heb een tijdje geleden wel geschreven dat ik wel eens gasten wil uitnodigen wanneer ons nieuwe huis af is. En het is ook absoluut de bedoeling om al mijn kookvideo’s voor Would Be Chef in mijn splinternieuwe keuken op te nemen.

Er zijn de komende maanden al een flink aantal opnames gepland, en samenwerkingen met leuke merken en producten waar ik al langer een band mee heb. Dat wel. En ik ben sowieso van plan om wat leuke workshops te organiseren voor volgers van deze blog.

Kortom: koken is super belangrijk in m’n leven, en als de coronastress echt achter de rug is zal het huis zeker helemaal klaar zijn om leuke culinaire momenten te beleven hier met leuke gasten.

Maar een restaurant openen? Daar is echt nooit sprake van geweest. Blijkbaar deed dat gerucht een beetje de ronde hier in de streek de voorbije maanden. Maar ik heb daar simpelweg de tijd niet voor: ik ben een radiomaker, ik ben een DJ (enfin, ik was het voor corona, en hoop het daarna weer te zijn). Ik schrijf voor deze blogs en ik schrijf columns. En ik kook graag, dat wel, dus ik zal blijven nieuwe recepten ontwikkelen. Dus een restaurant openen, dat krijg ik er heus niet bij.

En ik zou dat wellicht ook niet kunnen. Lekker koken voor vrienden of kennissen is één ding. Maar een restaurant dat is wel een ander paar mouwen. De werkdruk is zeer hoog, je moet met allerlei regels rekening houden, je moet je voorraden goed weten te beheren. Je moet uit de kosten raken. Je hebt personeel nodig. Neen, eerlijk gezegd, dat is niks voor mij.

Dus laat ik het nog maar eens herhalen: ik open geen restaurant in Lochristi. Er is al genoeg horeca in ons land die het lastig genoeg heeft. Restaurateurs die met hart en ziel werken om de klanten te verwennen en tegelijk het hoofd boven water te houden. Ik ga die mensen steunen. Als klant. Niet als concurrent.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer