De roddels kloppen niet, ik ga geen "restaurant" openen...
Nieuws

De roddels kloppen niet, ik ga geen “restaurant” openen…

Ik zal maar met de deur in huis vallen: ik ga geen restaurant openen. Die roddel gaat namelijk de ronde. Ik heb een tijdje geleden wel geschreven dat ik wel eens gasten wil uitnodigen wanneer ons nieuwe huis af is. En het is ook absoluut de bedoeling om al mijn kookvideo’s voor Would Be Chef in mijn splinternieuwe keuken op te nemen.

Er zijn de komende maanden al een flink aantal opnames gepland, en samenwerkingen met leuke merken en producten waar ik al langer een band mee heb. Dat wel. En ik ben sowieso van plan om wat leuke workshops te organiseren voor volgers van deze blog.

Kortom: koken is super belangrijk in m’n leven, en als de coronastress echt achter de rug is zal het huis zeker helemaal klaar zijn om leuke culinaire momenten te beleven hier met leuke gasten.

Maar een restaurant openen? Daar is echt nooit sprake van geweest. Blijkbaar deed dat gerucht een beetje de ronde hier in de streek de voorbije maanden. Maar ik heb daar simpelweg de tijd niet voor: ik ben een radiomaker, ik ben een DJ (enfin, ik was het voor corona, en hoop het daarna weer te zijn). Ik schrijf voor deze blogs en ik schrijf columns. En ik kook graag, dat wel, dus ik zal blijven nieuwe recepten ontwikkelen. Dus een restaurant openen, dat krijg ik er heus niet bij.

En ik zou dat wellicht ook niet kunnen. Lekker koken voor vrienden of kennissen is één ding. Maar een restaurant dat is wel een ander paar mouwen. De werkdruk is zeer hoog, je moet met allerlei regels rekening houden, je moet je voorraden goed weten te beheren. Je moet uit de kosten raken. Je hebt personeel nodig. Neen, eerlijk gezegd, dat is niks voor mij.

Dus laat ik het nog maar eens herhalen: ik open geen restaurant in Lochristi. Er is al genoeg horeca in ons land die het lastig genoeg heeft. Restaurateurs die met hart en ziel werken om de klanten te verwennen en tegelijk het hoofd boven water te houden. Ik ga die mensen steunen. Als klant. Niet als concurrent.

Gerelateerde nieuwsberichten

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer

Alle Boeken

Black Friday korting op al mijn boeken, van woensdag tot zondag!

Je kunt er niet naast kijken: Black Friday is overal. En ook bij Silenro Publishers willen we iedereen de kans geven om deze week de boeken van Sven Ornelis aan een lager tarief te kopen … Lees meer

Welke appels zijn het gezondste: rode of groene?

An apple a day keeps the doctor away hoor je wel eens zeggen, en ik kan je verzekeren: ik hou van appels. Ze zijn gezond, dat staat buiten kijf. Toch hoorde ik iemand onlangs zeggen dat groene appels gezonder zijn dan rode … Lees meer

Dit zijn de grootste misverstanden over Thanksgiving

Dit zijn de vijf grootste misverstanden over Thanksgiving

Op donderdag 28 november 2024 wordt Thanksgiving opnieuw gevierd. Voor Amerikanen is deze feestdag misschien nog een tikje belangrijker dan kerstdag. Er wordt echt uitgebreid gevierd … Lees meer

10 dingen die je nog niet wist over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Niks aan te doen: daarom snoepen mensen zoveel op kantoor

Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken … Lees meer