De roddels kloppen niet, ik ga geen “restaurant” openen…

Ik zal maar met de deur in huis vallen: ik ga geen restaurant openen. Die roddel gaat namelijk de ronde. Ik heb een tijdje geleden wel geschreven dat ik wel eens gasten wil uitnodigen wanneer ons nieuwe huis af is. En het is ook absoluut de bedoeling om al mijn kookvideo’s voor Would Be Chef in mijn splinternieuwe keuken op te nemen.

Er zijn de komende maanden al een flink aantal opnames gepland, en samenwerkingen met leuke merken en producten waar ik al langer een band mee heb. Dat wel. En ik ben sowieso van plan om wat leuke workshops te organiseren voor volgers van deze blog.

Kortom: koken is super belangrijk in m’n leven, en als de coronastress echt achter de rug is zal het huis zeker helemaal klaar zijn om leuke culinaire momenten te beleven hier met leuke gasten.

Maar een restaurant openen? Daar is echt nooit sprake van geweest. Blijkbaar deed dat gerucht een beetje de ronde hier in de streek de voorbije maanden. Maar ik heb daar simpelweg de tijd niet voor: ik ben een radiomaker, ik ben een DJ (enfin, ik was het voor corona, en hoop het daarna weer te zijn). Ik schrijf voor deze blogs en ik schrijf columns. En ik kook graag, dat wel, dus ik zal blijven nieuwe recepten ontwikkelen. Dus een restaurant openen, dat krijg ik er heus niet bij.

En ik zou dat wellicht ook niet kunnen. Lekker koken voor vrienden of kennissen is één ding. Maar een restaurant dat is wel een ander paar mouwen. De werkdruk is zeer hoog, je moet met allerlei regels rekening houden, je moet je voorraden goed weten te beheren. Je moet uit de kosten raken. Je hebt personeel nodig. Neen, eerlijk gezegd, dat is niks voor mij.

Dus laat ik het nog maar eens herhalen: ik open geen restaurant in Lochristi. Er is al genoeg horeca in ons land die het lastig genoeg heeft. Restaurateurs die met hart en ziel werken om de klanten te verwennen en tegelijk het hoofd boven water te houden. Ik ga die mensen steunen. Als klant. Niet als concurrent.