De roddels kloppen niet, ik ga geen "restaurant" openen...
Nieuws

De roddels kloppen niet, ik ga geen “restaurant” openen…

Ik zal maar met de deur in huis vallen: ik ga geen restaurant openen. Die roddel gaat namelijk de ronde. Ik heb een tijdje geleden wel geschreven dat ik wel eens gasten wil uitnodigen wanneer ons nieuwe huis af is. En het is ook absoluut de bedoeling om al mijn kookvideo’s voor Would Be Chef in mijn splinternieuwe keuken op te nemen.

Er zijn de komende maanden al een flink aantal opnames gepland, en samenwerkingen met leuke merken en producten waar ik al langer een band mee heb. Dat wel. En ik ben sowieso van plan om wat leuke workshops te organiseren voor volgers van deze blog.

Kortom: koken is super belangrijk in m’n leven, en als de coronastress echt achter de rug is zal het huis zeker helemaal klaar zijn om leuke culinaire momenten te beleven hier met leuke gasten.

Maar een restaurant openen? Daar is echt nooit sprake van geweest. Blijkbaar deed dat gerucht een beetje de ronde hier in de streek de voorbije maanden. Maar ik heb daar simpelweg de tijd niet voor: ik ben een radiomaker, ik ben een DJ (enfin, ik was het voor corona, en hoop het daarna weer te zijn). Ik schrijf voor deze blogs en ik schrijf columns. En ik kook graag, dat wel, dus ik zal blijven nieuwe recepten ontwikkelen. Dus een restaurant openen, dat krijg ik er heus niet bij.

En ik zou dat wellicht ook niet kunnen. Lekker koken voor vrienden of kennissen is één ding. Maar een restaurant dat is wel een ander paar mouwen. De werkdruk is zeer hoog, je moet met allerlei regels rekening houden, je moet je voorraden goed weten te beheren. Je moet uit de kosten raken. Je hebt personeel nodig. Neen, eerlijk gezegd, dat is niks voor mij.

Dus laat ik het nog maar eens herhalen: ik open geen restaurant in Lochristi. Er is al genoeg horeca in ons land die het lastig genoeg heeft. Restaurateurs die met hart en ziel werken om de klanten te verwennen en tegelijk het hoofd boven water te houden. Ik ga die mensen steunen. Als klant. Niet als concurrent.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer