DE SMAAK VAN HET VERLANGEN LEZEN?
Nieuws

De smaak van het verlangen lezen?

De Smaak Van Het Verlangen” verscheen enkele jaren geleden. Maar ik had nog enkele exemplaren in mijn boekenkast staan, en vijf trouwe lezers van mijn foodblog krijgen een exemplaartje cadeau doen.

Winnares Joke Verdin wil het boek “gewoon thuis lezen in de tuin, genietend van een aangenaam warm lentezonnetje. Het boek in de ene hand, een mocktail in de andere hand. Even ontsnappen aan de dagelijkse drukte die mijn 2 zalige sportieve zoontjes met zich meebrengen.”

Winnares twee Nancy Dossche schreef: “Een boek over de liefde én eten???? Das toch de perfecte combinatie? Samen met de liefde van mijn leven werk ik de hele dag tussen allerlei lekkers in onze zaak. Wat zou het zalig zijn om ’s avonds in de zetel bij een glaasje Chardonnay, wat tapas en op de achtergrond de muziek van Café del mar, even te ontsnappen uit de “echte wereld”. Laat me verdwijnen in een verhaal waar ik alle lekkere plekken in de wereld ontdek en waar ik wegdroom in een zeemzoet (of bitterzuur) liefdesverhaal. Een mooi afsluiter van een drukke dag en een goede start voor sweet dreams!”

De derde winnaar Laurens Vansteenkiste heeft een zeer goede persoonlijke reden: “Beste Sven, ik en mijn vriendin hebben vorige week zaterdag ons droomhuis gekocht en zullen hier rond juni volop aan beginnen renoveren. Uw boek zou dus perfect van pas komen om deze zomer tussen de renovaties door te kunnen ontspannen. Met uw boek in de hangmat in ons eigen tuintje volop in de zon met een glasje goeie rosé… Laat dat lente/zomer weer maar komen!Keep up the good work!”

Winnaar vier Marijke Rens schreef “Ik zou jouw roman graag lezen in de 2e week vd paasvakantie aan de voet van de Mont Ventoux. Daar zijn we bij vrienden uitgenodigd en kan ik even ontspannen. Ik volg u al een tijdje op instagram en vind t steeds interessant en soms wel verrassend.”

En winnaar vijf Jurgen Buyse schreef:  “omdat ik u al een hele tijd volg op de social media, omdat ik ook verzot ben op koken en lekker eten en dat mag ook eens met een sterretje zijn.”

Jullie krijgen alle vijf het boek opgestuurd! Voor mensen die toch nog zin hebben om deze roman ook te lezen: je kunt “De Smaak Van Het Verlangen” ook nog bestellen in mijn webshop.

De korte inhoud van “De Smaak Van Het Verlangen”:

Om zijn oprechte liefde voor de mooiste vrouw ter wereld eeuwig te blijven tonen, wil Michael Dobson absoluut doen wat zijn Nele hem gevraagd heeft: genieten, met heel zijn wezen en met al zijn smaakpapillen en goesting. Geen enkele smaak mag nog onbekend blijven voor hem. Daarom reist hij het land en de wereld rond naar de verste uithoeken van het smaakuniversum, naar de grootste eettempels en de spectaculairste voedselmarkten, om een Taj Mahal van de smaak te bouwen: het ultieme liefdesmonument. Zijn belofte wordt een obsessie: Het Grote Logboek Van Smaken moet volledig en perfect worden. Maar welke prijs betaalt deze culinaire recensent hiervoor? En is dit werkelijk wat zijn Nele hem gevraagd heeft?

Een boek over een boek over eten. Om te lezen en te proeven. Over zuur en zoet, bitter en zout, de zwoele smaak van de eeuwige liefde en de wel erg wrange nasmaak van de waanzin.

Gerelateerde nieuwsberichten

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Boeken Hockney

Zaterdag is er nog eens een boekverkoop bij ons in de tuin!

Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer