“De Smaak Van Het Verlangen” verscheen enkele jaren geleden. Maar ik had nog enkele exemplaren in mijn boekenkast staan, en vijf trouwe lezers van mijn foodblog krijgen een exemplaartje cadeau doen.
Winnares Joke Verdin wil het boek “gewoon thuis lezen in de tuin, genietend van een aangenaam warm lentezonnetje. Het boek in de ene hand, een mocktail in de andere hand. Even ontsnappen aan de dagelijkse drukte die mijn 2 zalige sportieve zoontjes met zich meebrengen.”
Winnares twee Nancy Dossche schreef: “Een boek over de liefde én eten???? Das toch de perfecte combinatie? Samen met de liefde van mijn leven werk ik de hele dag tussen allerlei lekkers in onze zaak. Wat zou het zalig zijn om ’s avonds in de zetel bij een glaasje Chardonnay, wat tapas en op de achtergrond de muziek van Café del mar, even te ontsnappen uit de “echte wereld”. Laat me verdwijnen in een verhaal waar ik alle lekkere plekken in de wereld ontdek en waar ik wegdroom in een zeemzoet (of bitterzuur) liefdesverhaal. Een mooi afsluiter van een drukke dag en een goede start voor sweet dreams!”
De derde winnaar Laurens Vansteenkiste heeft een zeer goede persoonlijke reden: “Beste Sven, ik en mijn vriendin hebben vorige week zaterdag ons droomhuis gekocht en zullen hier rond juni volop aan beginnen renoveren. Uw boek zou dus perfect van pas komen om deze zomer tussen de renovaties door te kunnen ontspannen. Met uw boek in de hangmat in ons eigen tuintje volop in de zon met een glasje goeie rosé… Laat dat lente/zomer weer maar komen!Keep up the good work!”
Winnaar vier Marijke Rens schreef “Ik zou jouw roman graag lezen in de 2e week vd paasvakantie aan de voet van de Mont Ventoux. Daar zijn we bij vrienden uitgenodigd en kan ik even ontspannen. Ik volg u al een tijdje op instagram en vind t steeds interessant en soms wel verrassend.”
En winnaar vijf Jurgen Buyse schreef: “omdat ik u al een hele tijd volg op de social media, omdat ik ook verzot ben op koken en lekker eten en dat mag ook eens met een sterretje zijn.”
Jullie krijgen alle vijf het boek opgestuurd! Voor mensen die toch nog zin hebben om deze roman ook te lezen: je kunt “De Smaak Van Het Verlangen” ook nog bestellen in mijn webshop.
Om zijn oprechte liefde voor de mooiste vrouw ter wereld eeuwig te blijven tonen, wil Michael Dobson absoluut doen wat zijn Nele hem gevraagd heeft: genieten, met heel zijn wezen en met al zijn smaakpapillen en goesting. Geen enkele smaak mag nog onbekend blijven voor hem. Daarom reist hij het land en de wereld rond naar de verste uithoeken van het smaakuniversum, naar de grootste eettempels en de spectaculairste voedselmarkten, om een Taj Mahal van de smaak te bouwen: het ultieme liefdesmonument. Zijn belofte wordt een obsessie: Het Grote Logboek Van Smaken moet volledig en perfect worden. Maar welke prijs betaalt deze culinaire recensent hiervoor? En is dit werkelijk wat zijn Nele hem gevraagd heeft?
Een boek over een boek over eten. Om te lezen en te proeven. Over zuur en zoet, bitter en zout, de zwoele smaak van de eeuwige liefde en de wel erg wrange nasmaak van de waanzin.
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer