Groenten zijn gezond, groenten zijn lekker, en het is beter voor de planeet om minder vlees en vis te eten en wat meer groenten. Maar wat zijn volgens jou de populairste groenten in de hele wereld. Ik had zelf even gegokt, en ik had er toch drie van de vijf goed voorspeld.
Hier schrok ik wel een beetje van. Niks mis met aubergines, maar ik vind het wat minder evidente groente. Ik hou er vooral van in een “caviar d’aubergines” en ook in sauzen. Of in de oven met wat Chinese hoisinsaus is het ook heerlijk.
Het is algemeen geweten dat kool gezond is en zeer voedzaam. Ik lust ongeveer alle kolen. En zeker in de herfst en in de winter staan ze meermaals per week op het menu bij ons.
Komkommers, en hun familieleden de augurken halen de top drie. Je kunt ze rauw eten, maar ook in warme gerechten kunnen ze een mooie hoofdrol spelen.
Bijna elke dag in bijna elke gezonde maaltijd spelen ajuinen de hoofdrol. Ze brengen zoveel smaak in je gerechten, en zijn daardoor de ideale basis voor sauzen, curry’s en groentegerechten.
De wereldtopper onder de groenten (al zijn er ook mensen die beweren dat tomaten fruit zijn) zijn de tomaten. Ik kan nauwelijks begrijpen dat er mensen zijn die ze absoluut niet lekker vinden, want ik ben er gek op in alle kleuren en smaken, rauw en in bereidingen.
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer