Groenten zijn gezond, groenten zijn lekker, en het is beter voor de planeet om minder vlees en vis te eten en wat meer groenten. Maar wat zijn volgens jou de populairste groenten in de hele wereld. Ik had zelf even gegokt, en ik had er toch drie van de vijf goed voorspeld.
Hier schrok ik wel een beetje van. Niks mis met aubergines, maar ik vind het wat minder evidente groente. Ik hou er vooral van in een “caviar d’aubergines” en ook in sauzen. Of in de oven met wat Chinese hoisinsaus is het ook heerlijk.
Het is algemeen geweten dat kool gezond is en zeer voedzaam. Ik lust ongeveer alle kolen. En zeker in de herfst en in de winter staan ze meermaals per week op het menu bij ons.
Komkommers, en hun familieleden de augurken halen de top drie. Je kunt ze rauw eten, maar ook in warme gerechten kunnen ze een mooie hoofdrol spelen.
Bijna elke dag in bijna elke gezonde maaltijd spelen ajuinen de hoofdrol. Ze brengen zoveel smaak in je gerechten, en zijn daardoor de ideale basis voor sauzen, curry’s en groentegerechten.
De wereldtopper onder de groenten (al zijn er ook mensen die beweren dat tomaten fruit zijn) zijn de tomaten. Ik kan nauwelijks begrijpen dat er mensen zijn die ze absoluut niet lekker vinden, want ik ben er gek op in alle kleuren en smaken, rauw en in bereidingen.
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer