De TOP 5 van populairste groenten wereldwijd

Groenten zijn gezond, groenten zijn lekker, en het is beter voor de planeet om minder vlees en vis te eten en wat meer groenten. Maar wat zijn volgens jou de populairste groenten in de hele wereld. Ik had zelf even gegokt, en ik had er toch drie van de vijf goed voorspeld.

OP 5: AUBERGINES

Hier schrok ik wel een beetje van. Niks mis met aubergines, maar ik vind het wat minder evidente groente. Ik hou er vooral van in een “caviar d’aubergines” en ook in sauzen. Of in de oven met wat Chinese hoisinsaus is het ook heerlijk.

OP 4: KOOLSOORTEN

Het is algemeen geweten dat kool gezond is en zeer voedzaam. Ik lust ongeveer alle kolen. En zeker in de herfst en in de winter staan ze meermaals per week op het menu bij ons.

OP 3: KOMKOMMERS

Komkommers, en hun familieleden de augurken halen de top drie. Je kunt ze rauw eten, maar ook in warme gerechten kunnen ze een mooie hoofdrol spelen.

OP 2: AJUINEN

Bijna elke dag in bijna elke gezonde maaltijd spelen ajuinen de hoofdrol. Ze brengen zoveel smaak in je gerechten, en zijn daardoor de ideale basis voor sauzen, curry’s en groentegerechten.

OP 1: TOMATEN

De wereldtopper onder de groenten (al zijn er ook mensen die beweren dat tomaten fruit zijn) zijn de tomaten. Ik kan nauwelijks begrijpen dat er mensen zijn die ze absoluut niet lekker vinden, want ik ben er gek op in alle kleuren en smaken, rauw en in bereidingen.