De trend: je kind van kop tot teen in een taart duwen…

Ik zag het online al vaak passeren. Het is een trend die uit Amerika komt overgewaaid en die nu meer en meer in Nederland en ook in Vlaanderen populair is aan het worden: de Cake Smash.

Het principe is eigenlijk even simpel als geniaal. Wanneer je baby exact 1 jaar oud wordt, bestel je een gigantische taart. Liefst eentje met veel kleur en slagroom. En als je centen genoeg hebt bestel je dan ook nog eens een professionele fotograaf. En dan kan het smosfeest helemaal losbarsten.

Het idee is namelijk dat je baby zich dan helemaal mag laten gaan met en in die slagroomtaart, met zijn vingertjes, zijn handjes, zijn mondje, en zijn hele gezichtje mag het zich dan vol overgave op die smakelijke slagroomtaart gooien en deze geweldige gulzige kliedersessie wordt dan voor de eeuwigheid vastgelegd in een unieke glamoureuze fotoreportage.

Ik moet zeggen: het levert best wel schattige foto’s op. Een uniek aandenken aan de mooie eerste verjaardag. Maar ook al is het idee oorspronkelijk enkel en alleen bedoeld voor enkel en alleen die eerste verjaardag, toch zijn er in Amerika ook ouders die zo’n taartfeestje ook op de tweede, derde en zelfs latere verjaardagen nog eens overdoen. Maar dan is het spontane er wel een klein beetje van af misschien?

En nog één bedenking: is het allemaal ook geen beetje verspillen van eten ook? Daar ben ik, schattige foto’s of niet, toch ook een beetje gevoelig aan. Tenzij je de rest van de half vernielde taart natuurlijk nog gezellig opeet met het hele gezin of de familie.