De trend: je kind van kop tot teen in een taart duwen...
Nieuws

De trend: je kind van kop tot teen in een taart duwen…

Ik zag het online al vaak passeren. Het is een trend die uit Amerika komt overgewaaid en die nu meer en meer in Nederland en ook in Vlaanderen populair is aan het worden: de Cake Smash.

Het principe is eigenlijk even simpel als geniaal. Wanneer je baby exact 1 jaar oud wordt, bestel je een gigantische taart. Liefst eentje met veel kleur en slagroom. En als je centen genoeg hebt bestel je dan ook nog eens een professionele fotograaf. En dan kan het smosfeest helemaal losbarsten.

Het idee is namelijk dat je baby zich dan helemaal mag laten gaan met en in die slagroomtaart, met zijn vingertjes, zijn handjes, zijn mondje, en zijn hele gezichtje mag het zich dan vol overgave op die smakelijke slagroomtaart gooien en deze geweldige gulzige kliedersessie wordt dan voor de eeuwigheid vastgelegd in een unieke glamoureuze fotoreportage.

Ik moet zeggen: het levert best wel schattige foto’s op. Een uniek aandenken aan de mooie eerste verjaardag. Maar ook al is het idee oorspronkelijk enkel en alleen bedoeld voor enkel en alleen die eerste verjaardag, toch zijn er in Amerika ook ouders die zo’n taartfeestje ook op de tweede, derde en zelfs latere verjaardagen nog eens overdoen. Maar dan is het spontane er wel een klein beetje van af misschien?

En nog één bedenking: is het allemaal ook geen beetje verspillen van eten ook? Daar ben ik, schattige foto’s of niet, toch ook een beetje gevoelig aan. Tenzij je de rest van de half vernielde taart natuurlijk nog gezellig opeet met het hele gezin of de familie.

De trend: je kind van kop tot teen in een taart duwen...

Gerelateerde nieuwsberichten

Deel1_Nakd_Lotus-33

Wat een zalige wandeltocht met nākd. #advertentie

Een goede twee weken geleden, op zondag 29 september, een prachtige zondagvoormiddag, maakte ik een heerlijke boswandeling met meer dan 100 winnaars van een wedstrijd die ik als fiere ambassadeur georganiseerd had samen met nākd … Lees meer

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer