Ik zag het online al vaak passeren. Het is een trend die uit Amerika komt overgewaaid en die nu meer en meer in Nederland en ook in Vlaanderen populair is aan het worden: de Cake Smash.
Het principe is eigenlijk even simpel als geniaal. Wanneer je baby exact 1 jaar oud wordt, bestel je een gigantische taart. Liefst eentje met veel kleur en slagroom. En als je centen genoeg hebt bestel je dan ook nog eens een professionele fotograaf. En dan kan het smosfeest helemaal losbarsten.
Het idee is namelijk dat je baby zich dan helemaal mag laten gaan met en in die slagroomtaart, met zijn vingertjes, zijn handjes, zijn mondje, en zijn hele gezichtje mag het zich dan vol overgave op die smakelijke slagroomtaart gooien en deze geweldige gulzige kliedersessie wordt dan voor de eeuwigheid vastgelegd in een unieke glamoureuze fotoreportage.
Ik moet zeggen: het levert best wel schattige foto’s op. Een uniek aandenken aan de mooie eerste verjaardag. Maar ook al is het idee oorspronkelijk enkel en alleen bedoeld voor enkel en alleen die eerste verjaardag, toch zijn er in Amerika ook ouders die zo’n taartfeestje ook op de tweede, derde en zelfs latere verjaardagen nog eens overdoen. Maar dan is het spontane er wel een klein beetje van af misschien?
En nog één bedenking: is het allemaal ook geen beetje verspillen van eten ook? Daar ben ik, schattige foto’s of niet, toch ook een beetje gevoelig aan. Tenzij je de rest van de half vernielde taart natuurlijk nog gezellig opeet met het hele gezin of de familie.
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer