De trend: je kind van kop tot teen in een taart duwen...
Nieuws

De trend: je kind van kop tot teen in een taart duwen…

Ik zag het online al vaak passeren. Het is een trend die uit Amerika komt overgewaaid en die nu meer en meer in Nederland en ook in Vlaanderen populair is aan het worden: de Cake Smash.

Het principe is eigenlijk even simpel als geniaal. Wanneer je baby exact 1 jaar oud wordt, bestel je een gigantische taart. Liefst eentje met veel kleur en slagroom. En als je centen genoeg hebt bestel je dan ook nog eens een professionele fotograaf. En dan kan het smosfeest helemaal losbarsten.

Het idee is namelijk dat je baby zich dan helemaal mag laten gaan met en in die slagroomtaart, met zijn vingertjes, zijn handjes, zijn mondje, en zijn hele gezichtje mag het zich dan vol overgave op die smakelijke slagroomtaart gooien en deze geweldige gulzige kliedersessie wordt dan voor de eeuwigheid vastgelegd in een unieke glamoureuze fotoreportage.

Ik moet zeggen: het levert best wel schattige foto’s op. Een uniek aandenken aan de mooie eerste verjaardag. Maar ook al is het idee oorspronkelijk enkel en alleen bedoeld voor enkel en alleen die eerste verjaardag, toch zijn er in Amerika ook ouders die zo’n taartfeestje ook op de tweede, derde en zelfs latere verjaardagen nog eens overdoen. Maar dan is het spontane er wel een klein beetje van af misschien?

En nog één bedenking: is het allemaal ook geen beetje verspillen van eten ook? Daar ben ik, schattige foto’s of niet, toch ook een beetje gevoelig aan. Tenzij je de rest van de half vernielde taart natuurlijk nog gezellig opeet met het hele gezin of de familie.

De trend: je kind van kop tot teen in een taart duwen...

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer