De heerlijke truc met de erwt!
Nieuws

De heerlijke truc met de erwt!

De “truc met de erwt” is geen sprookje met een prinses en een matras. Het is eigenlijk een kleine tip voor als je koken wil met driepvries-erwtjes. Niks zo lekker als verse erwtjes natuurlijk. In Spanje bijvoorbeeld ben ik gek van de primeur-erwtjes die je rond kerstmis al kunt kopen, die klein, zoet en knapperig zijn, en ohhh zo lekker. Maar die zijn nu ook niet zo vaak te koop. Maar er is helemaal niks verkeerd met erwtjes uit de diepvriezer. Integendeel. Die zijn meteen na het oogsten diepgevroren en zitten ook vol smaak en vitaminen.

En de truc die ik je wil meegeven, die ik zelf altijd toepas is om die nauwelijks te koken of stoven. Je kunt ze helemaal op het laatste toevoegen aan een warme bereiding, recht uit de diepvriezer en ze eventjes de warmte laten opnemen van de saus of het gerecht waarin ze een hoofdrol mogen spelen. Op de verpakking van de erwtjes staat dan misschien wel dat je ze eerst een paar minuten moet koken, maar dan verliezen ze hun frisse groene kleur en hun knapperige smaak.

Deze week maakte ik nog een lauw aardappelslaatje met een frisse vinaigrette, verse groene kruiden en erwtjes. Ik had m’n aardappelblokjes al dente gestoomd, deed ze door m’n vinaigrette en mengde er de diepvrieserwtjes onder. Alleen al de warmte van de net gestoomde aardappeltjes was voldoende om de erwtjes te ontdooien en ze een superlekker knapperig accent aan het lauwe slaatje te laten geven. Aanrader!

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer