De heerlijke truc met de erwt!
Nieuws

De heerlijke truc met de erwt!

De “truc met de erwt” is geen sprookje met een prinses en een matras. Het is eigenlijk een kleine tip voor als je koken wil met driepvries-erwtjes. Niks zo lekker als verse erwtjes natuurlijk. In Spanje bijvoorbeeld ben ik gek van de primeur-erwtjes die je rond kerstmis al kunt kopen, die klein, zoet en knapperig zijn, en ohhh zo lekker. Maar die zijn nu ook niet zo vaak te koop. Maar er is helemaal niks verkeerd met erwtjes uit de diepvriezer. Integendeel. Die zijn meteen na het oogsten diepgevroren en zitten ook vol smaak en vitaminen.

En de truc die ik je wil meegeven, die ik zelf altijd toepas is om die nauwelijks te koken of stoven. Je kunt ze helemaal op het laatste toevoegen aan een warme bereiding, recht uit de diepvriezer en ze eventjes de warmte laten opnemen van de saus of het gerecht waarin ze een hoofdrol mogen spelen. Op de verpakking van de erwtjes staat dan misschien wel dat je ze eerst een paar minuten moet koken, maar dan verliezen ze hun frisse groene kleur en hun knapperige smaak.

Deze week maakte ik nog een lauw aardappelslaatje met een frisse vinaigrette, verse groene kruiden en erwtjes. Ik had m’n aardappelblokjes al dente gestoomd, deed ze door m’n vinaigrette en mengde er de diepvrieserwtjes onder. Alleen al de warmte van de net gestoomde aardappeltjes was voldoende om de erwtjes te ontdooien en ze een superlekker knapperig accent aan het lauwe slaatje te laten geven. Aanrader!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer