De heerlijke truc met de erwt!
Nieuws

De heerlijke truc met de erwt!

De “truc met de erwt” is geen sprookje met een prinses en een matras. Het is eigenlijk een kleine tip voor als je koken wil met driepvries-erwtjes. Niks zo lekker als verse erwtjes natuurlijk. In Spanje bijvoorbeeld ben ik gek van de primeur-erwtjes die je rond kerstmis al kunt kopen, die klein, zoet en knapperig zijn, en ohhh zo lekker. Maar die zijn nu ook niet zo vaak te koop. Maar er is helemaal niks verkeerd met erwtjes uit de diepvriezer. Integendeel. Die zijn meteen na het oogsten diepgevroren en zitten ook vol smaak en vitaminen.

En de truc die ik je wil meegeven, die ik zelf altijd toepas is om die nauwelijks te koken of stoven. Je kunt ze helemaal op het laatste toevoegen aan een warme bereiding, recht uit de diepvriezer en ze eventjes de warmte laten opnemen van de saus of het gerecht waarin ze een hoofdrol mogen spelen. Op de verpakking van de erwtjes staat dan misschien wel dat je ze eerst een paar minuten moet koken, maar dan verliezen ze hun frisse groene kleur en hun knapperige smaak.

Deze week maakte ik nog een lauw aardappelslaatje met een frisse vinaigrette, verse groene kruiden en erwtjes. Ik had m’n aardappelblokjes al dente gestoomd, deed ze door m’n vinaigrette en mengde er de diepvrieserwtjes onder. Alleen al de warmte van de net gestoomde aardappeltjes was voldoende om de erwtjes te ontdooien en ze een superlekker knapperig accent aan het lauwe slaatje te laten geven. Aanrader!

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer