Geniale truc om last minute een tafel te scoren in een vol restaurant!
Nieuws

Geniale truc om last minute een tafel te scoren in een vol restaurant!

Het is niet evident, en al zeker niet in het weekend, om last minute nog een tafeltje te scoren in een restaurant, en al zeker niet als je wil gaan dineren. Het gaat weer super goed in de horeca, want we gaan weer graag en veel uit eten. En als je dan op dinsdag of woensdag denkt: kom, we gaan vrijdag- of zaterdagavond nog eens ergens gezellig met ons tweetjes eten, dan merk je dat alles bomvol zit. Je surft naar de sites van alle goede restaurants in de buurt en nergens kun je nog terecht… Jammer, maar helaas. Niks aan te doen. Of toch?

Ik ken één simpele truc om toch nog een tafeltje te bemachtigen in een goed restaurant, ook al merk je op hun site dat alles bomvol zit. Je moet last minute bellen. Niet ’s ochtends of ’s middags, maar net voor of na openingstijd. Rond zes of zeven uur ’s avonds. Want wat blijkt: in heel veel restaurants zijn er last minute toch nog mensen die afbellen, of er zijn gewoon no-shows. Mensen die niet komen opdagen zonder af te bellen. En omdat restaurateurs dan met de handen in het haar zitten en net volop aan hun service zijn begonnen, zetten ze die vrijgekomen tafel niet altijd open op hun reserveringssite. En dan zijn ze heel blij wanneer plots de telefoon rinkelt en iemand vraagt of er nog een tafeltje vrij is. Dus: niet online kijken wanneer je last minute wil gaan dineren, maar even rondbellen. Misschien heb je niet meteen prijs, maar de kans dat er ergens een tafeltje vrij is, is behoorlijk groot.

En is nog een truc: later gaan eten. Probeer eens rond te bellen rond acht à halfnegen. Voor ons, Belgen, is dat misschien wat laat, maar voor Spanjaarden is dat heel normaal, op dat uur gaan de meeste restaurants pas open in Spanje. Nu, bij ons is de kans dan heel groot dat er al een gezelschap het restaurant heeft verlaten, en dat de restaurateur z’n tafel graag nog een tweede keer gevuld ziet diezelfde avond. Gewoon proberen! Wedden dat je dan nog last minute welkome bent. Hoe dan ook: het makkelijkste is ver op voorhand boeken, dan ben je pas echt safe, en het bespaart je een pak stress….

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer