Geniale truc om last minute een tafel te scoren in een vol restaurant!

Het is niet evident, en al zeker niet in het weekend, om last minute nog een tafeltje te scoren in een restaurant, en al zeker niet als je wil gaan dineren. Het gaat weer super goed in de horeca, want we gaan weer graag en veel uit eten. En als je dan op dinsdag of woensdag denkt: kom, we gaan vrijdag- of zaterdagavond nog eens ergens gezellig met ons tweetjes eten, dan merk je dat alles bomvol zit. Je surft naar de sites van alle goede restaurants in de buurt en nergens kun je nog terecht… Jammer, maar helaas. Niks aan te doen. Of toch?

Ik ken één simpele truc om toch nog een tafeltje te bemachtigen in een goed restaurant, ook al merk je op hun site dat alles bomvol zit. Je moet last minute bellen. Niet ’s ochtends of ’s middags, maar net voor of na openingstijd. Rond zes of zeven uur ’s avonds. Want wat blijkt: in heel veel restaurants zijn er last minute toch nog mensen die afbellen, of er zijn gewoon no-shows. Mensen die niet komen opdagen zonder af te bellen. En omdat restaurateurs dan met de handen in het haar zitten en net volop aan hun service zijn begonnen, zetten ze die vrijgekomen tafel niet altijd open op hun reserveringssite. En dan zijn ze heel blij wanneer plots de telefoon rinkelt en iemand vraagt of er nog een tafeltje vrij is. Dus: niet online kijken wanneer je last minute wil gaan dineren, maar even rondbellen. Misschien heb je niet meteen prijs, maar de kans dat er ergens een tafeltje vrij is, is behoorlijk groot.

En is nog een truc: later gaan eten. Probeer eens rond te bellen rond acht à halfnegen. Voor ons, Belgen, is dat misschien wat laat, maar voor Spanjaarden is dat heel normaal, op dat uur gaan de meeste restaurants pas open in Spanje. Nu, bij ons is de kans dan heel groot dat er al een gezelschap het restaurant heeft verlaten, en dat de restaurateur z’n tafel graag nog een tweede keer gevuld ziet diezelfde avond. Gewoon proberen! Wedden dat je dan nog last minute welkome bent. Hoe dan ook: het makkelijkste is ver op voorhand boeken, dan ben je pas echt safe, en het bespaart je een pak stress….