Geniale truc om last minute een tafel te scoren in een vol restaurant!
Nieuws

Geniale truc om last minute een tafel te scoren in een vol restaurant!

Het is niet evident, en al zeker niet in het weekend, om last minute nog een tafeltje te scoren in een restaurant, en al zeker niet als je wil gaan dineren. Het gaat weer super goed in de horeca, want we gaan weer graag en veel uit eten. En als je dan op dinsdag of woensdag denkt: kom, we gaan vrijdag- of zaterdagavond nog eens ergens gezellig met ons tweetjes eten, dan merk je dat alles bomvol zit. Je surft naar de sites van alle goede restaurants in de buurt en nergens kun je nog terecht… Jammer, maar helaas. Niks aan te doen. Of toch?

Ik ken één simpele truc om toch nog een tafeltje te bemachtigen in een goed restaurant, ook al merk je op hun site dat alles bomvol zit. Je moet last minute bellen. Niet ‘s ochtends of ‘s middags, maar net voor of na openingstijd. Rond zes of zeven uur ‘s avonds. Want wat blijkt: in heel veel restaurants zijn er last minute toch nog mensen die afbellen, of er zijn gewoon no-shows. Mensen die niet komen opdagen zonder af te bellen. En omdat restaurateurs dan met de handen in het haar zitten en net volop aan hun service zijn begonnen, zetten ze die vrijgekomen tafel niet altijd open op hun reserveringssite. En dan zijn ze heel blij wanneer plots de telefoon rinkelt en iemand vraagt of er nog een tafeltje vrij is. Dus: niet online kijken wanneer je last minute wil gaan dineren, maar even rondbellen. Misschien heb je niet meteen prijs, maar de kans dat er ergens een tafeltje vrij is, is behoorlijk groot.

En is nog een truc: later gaan eten. Probeer eens rond te bellen rond acht à halfnegen. Voor ons, Belgen, is dat misschien wat laat, maar voor Spanjaarden is dat heel normaal, op dat uur gaan de meeste restaurants pas open in Spanje. Nu, bij ons is de kans dan heel groot dat er al een gezelschap het restaurant heeft verlaten, en dat de restaurateur z’n tafel graag nog een tweede keer gevuld ziet diezelfde avond. Gewoon proberen! Wedden dat je dan nog last minute welkome bent. Hoe dan ook: het makkelijkste is ver op voorhand boeken, dan ben je pas echt safe, en het bespaart je een pak stress….

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer