Ik heb het al gemerkt: er zitten veel koffiedrinkers onder de volgers van Would Be Chef. En de ene drinkt al meer kopjes dan de andere. Maar wanneer begin je ’s ochtends het beste aan? Drink je meteen een koffie als je opstaat, wanneer je net gedoucht hebt of op het moment dat je begint te werken ? En doe je dit uit gewoonte, omdat je het echt nodig hebt, of om wakker of productiever te worden ?
We weten in elk geval dat het de cafeïne in onze koffie is die een invloed heeft op ons lichaam. De cafeïne doet na een paar minuten zijn werk al en er komt een stofje, cortisol, vrij in je lichaam. Die stof zorgt ervoor dat je lichaam in een verhoogde staat van bewustzijn komt. Een beetje cortisol kan dus goed zijn voor je productiviteit, maar je hoeft ook niet de hele dag koffie te drinken. Goed om weten is dat het ongeveer 2,5 uur duurt voordat de effecten van cafeïne beginnen af te nemen.
Het beste tijdstip om een koffie te drinken is dan ook wanneer je het gevoel hebt een boost te kunnen gebruiken en volgens onderzoek zou dat tussen 10u en 11u30 en tussen 14u en 17u zijn. Dit is de periode wanneer de natuurlijke niveaus van cortisol in ons lichaam vanzelf dalen. Dus als je je kopje troost of power in die momenten neemt zou je het beste af zijn om je energiepijp te boosten. Maar het belangrijkste voor mij is dat je gewoon geniet van je koffie en je bakkie drinkt wanneer je er zin in hebt.
Nu ik al een paar maanden gezond probeer te eten, is een van de favoriete tradities bij ons thuis: soep eten ’s middags. En daarom een ferme shout out en dankjewel naar mijn mama Anny, die heel vaak soep voor ons maakt … Lees meer
Ice Cream for Breakfast Day is een leuke, niet-officiële feestdag die elk jaar op de eerste zaterdag van februari wordt gevierd. Het werd in 1966 bedacht door Marian O’Rourke uit New York, die haar kinderen wilde aanmoedigen om af en toe van het leven te genieten … Lees meer
Dim sum maken is zoooo makkelijk. Maar het is, net als kroketten, een ideaal gerecht om mee te experimenteren en variëren. Ik heb enkele super simpele recepten op Would Be Chef staan … Lees meer
Spruiten worden “Brussels sprouts” genoemd omdat ze oorspronkelijk uit België komen, en specifiek rond de stad Brussel werden verbouwd. De naam “Brussels” verwijst dus naar de locatie van de teelt, en “sprouts” betekent ‘scheuten’ of ‘kiemen’ … Lees meer
Sapjes zijn lekker en behoorlijk gezond, maar bevatten, zelfs als ze versgeperst zijn vaak behoorlijk veel suikers. Niet zolang geleden heb ik je hier op de blog daarom aangeraden om af en toe wat groenten in je versgeperste sapje of smoothie te verwerken … Lees meer
Taco’s komen oorspronkelijk uit Mexico. Ze zijn een traditioneel gerecht uit de Mexicaanse keuken, waar ze werden gemaakt van maïstortilla’s gevuld met vlees, vis, groenten of andere ingrediënten … Lees meer
Opgelet! Dit is geen artikel voor gevoelige zieltjes, zoals ikzelf. Een beetje spicy mag van mij, maar ik hou het toch liefst mild. Maar er zijn mensen die kicken op extreem hete sauzen … Lees meer
Een abrikoos is kleiner, heeft een gladde, eetbare schil en een korreliger, zoet-zurige smaak, terwijl een perzik meestal wat groter is, een vachtige schil heeft die meestal niet gegeten wordt, sappiger en zoeter is, en een zachter vlees heeft … Lees meer