Ik heb het al gemerkt: er zitten veel koffiedrinkers onder de volgers van Would Be Chef. En de ene drinkt al meer kopjes dan de andere. Maar wanneer begin je ’s ochtends het beste aan? Drink je meteen een koffie als je opstaat, wanneer je net gedoucht hebt of op het moment dat je begint te werken ? En doe je dit uit gewoonte, omdat je het echt nodig hebt, of om wakker of productiever te worden ?
We weten in elk geval dat het de cafeïne in onze koffie is die een invloed heeft op ons lichaam. De cafeïne doet na een paar minuten zijn werk al en er komt een stofje, cortisol, vrij in je lichaam. Die stof zorgt ervoor dat je lichaam in een verhoogde staat van bewustzijn komt. Een beetje cortisol kan dus goed zijn voor je productiviteit, maar je hoeft ook niet de hele dag koffie te drinken. Goed om weten is dat het ongeveer 2,5 uur duurt voordat de effecten van cafeïne beginnen af te nemen.
Het beste tijdstip om een koffie te drinken is dan ook wanneer je het gevoel hebt een boost te kunnen gebruiken en volgens onderzoek zou dat tussen 10u en 11u30 en tussen 14u en 17u zijn. Dit is de periode wanneer de natuurlijke niveaus van cortisol in ons lichaam vanzelf dalen. Dus als je je kopje troost of power in die momenten neemt zou je het beste af zijn om je energiepijp te boosten. Maar het belangrijkste voor mij is dat je gewoon geniet van je koffie en je bakkie drinkt wanneer je er zin in hebt.
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
8 november is Shot Day, een dag waarop mensen blijkbaar massaal shotjes drinken. En eerlijk: ik snap het helemaal niet. Ik ben geen fan van die snelle alcoholshots, ik ben een genieter … Lees meer
5 november is Eating Healthy Day. Een dag die mensen wil aanmoedigen om wat bewuster te eten, iets gezonder te koken, en misschien eens stil te staan bij wat we allemaal op ons bord leggen … Lees meer
Ik vind het altijd grappig om de agenda’s en de “days of” bij te houden, omdat dat een inspiratiebron is voor alles wat er rond eten en koken in de wereld gebeurt … Lees meer
Ik ben eigenlijk nogal een alleseter. Er zijn maar weinig dingen die ik niet durf te proeven. Ik hou van ontdekken, van nieuwe smaken en verrassende combinaties … Lees meer
Deze week gingen we nog eens dineren bij een van onze favoriete restaurants van de afgelopen jaren in Barcelona, Molino de Pez. Het is intussen een vaste traditie geworden om er tijdens elke vakantie minstens één keer te gaan eten, en ze kennen ons daar ondertussen al goed … Lees meer
In de aanloop naar Halloween zie je ze overal: pompoenen aan voordeuren, in interieurs en etalages. Maar veel mensen vragen zich af: kun je zo’n volledige pompoen ook gewoon in de oven klaarmaken … Lees meer
De calzone is een pizza in zakvorm, een opgerolde variant van de klassieke Italiaanse pizza. Oorspronkelijk komt hij uit Napels, de bakermat van de pizza, en de naam betekent letterlijk “broekspijp” in het Italiaans — een knipoog naar zijn opgerolde vorm … Lees meer