Vandaag werden de nieuwe Michelinsterren uitgereikt… Er zijn 5 nieuwe één sterrenrestaurants voorgesteld, en één restaurant wint een tweede ster… Dat wil wel zeggen: opnieuw geen derde ster in ons land….
La Canne en Ville van Kevin Lejeune in Ixelles
L.E.S.S. van Ruige Vermeire in Brugge
Ogst van Sebastien Wygaerts in Hasselt
Le Gastronome van Jean Vrijdaghs en Sébastien Hankard in Paliseul
Essenciel van Niels Brants in Leuven
Souvenir van Vilhjamur Sigurdarson
Sir Kwinten van Glenn Verhasselt in Sint-Kwintens-Lennik
Cuchara van Jan Tournier in Lommel
Peter Goossens en het Hof Van Cleve blijven eenzaam aan de top… Dikke proficiat voor onze gastronomische godfather.
De Young Chef Award 2020 gaat dit jaar naar Jean Vrijdaghs en Sébastien Hankard van Le Gastronome in Paliseul. Deze chefs kregen begin februari al de prijs “beste jonge chefs Wallonië” bij Gault&Millau…
…
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer