De vakantie sluiten we zalig af, maar niet in Barcelona
Nieuws

De vakantie sluiten we zalig af, maar niet in Barcelona

Het zijn de laatste twee dagen in Spanje, maar we mogen onze vakantie in schoonheid afsluiten. Vanmiddag zijn we gearriveerd in het mooie Mas de Torrent op anderhalf uur rijden van Barcelona. Het is zo’n beetje onze vaste uitvalsbasis geworden, want op een dikke tien kilometer van dit prachtige hotel vindt het Festival van Cap Roig plaats, een van de mooiste festivals ter wereld. En vanavond gaan we naar een concert, eentje waar we al lang naar uitkijken.

Vanavond gaan we namelijk naar Sting kijken en luisteren. Een viertal jaar geleden zagen we hem al eens aan het werk op het festival van Pedralbes, aan de Diagonal in Barcelona. Dat was toen al zonder meer fan-tas-tisch. Maar vanavond hier in Cap Roig, aan het oude kasteel vlakbij de zee, een van de meest idyllische settings ever voor concerten, verwachten we er misschien nog meer van.

Het is een traditie voor ons om hier concerten mee te pikken, we zagen hier ook al Diana Krall. De optredens vinden plaats in open lucht, uiteraard, en in het kasteelpark rond het podium is er altijd heerlijke catering. Jarenlang werd die georganiseerd door ons lievelingsrestaurant Via Veneto, maar dit jaar hebben de broers Hermanos Torres van het gelijknamige twee sterrenrestaurant het over genomen. Ik verwacht daar ook veel van. Kortom: we sluiten de vakantie op een zalige manier af.

Gerelateerde nieuwsberichten

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer