De vakantie sluiten we zalig af, maar niet in Barcelona

Het zijn de laatste twee dagen in Spanje, maar we mogen onze vakantie in schoonheid afsluiten. Vanmiddag zijn we gearriveerd in het mooie Mas de Torrent op anderhalf uur rijden van Barcelona. Het is zo’n beetje onze vaste uitvalsbasis geworden, want op een dikke tien kilometer van dit prachtige hotel vindt het Festival van Cap Roig plaats, een van de mooiste festivals ter wereld. En vanavond gaan we naar een concert, eentje waar we al lang naar uitkijken.

Vanavond gaan we namelijk naar Sting kijken en luisteren. Een viertal jaar geleden zagen we hem al eens aan het werk op het festival van Pedralbes, aan de Diagonal in Barcelona. Dat was toen al zonder meer fan-tas-tisch. Maar vanavond hier in Cap Roig, aan het oude kasteel vlakbij de zee, een van de meest idyllische settings ever voor concerten, verwachten we er misschien nog meer van.

Het is een traditie voor ons om hier concerten mee te pikken, we zagen hier ook al Diana Krall. De optredens vinden plaats in open lucht, uiteraard, en in het kasteelpark rond het podium is er altijd heerlijke catering. Jarenlang werd die georganiseerd door ons lievelingsrestaurant Via Veneto, maar dit jaar hebben de broers Hermanos Torres van het gelijknamige twee sterrenrestaurant het over genomen. Ik verwacht daar ook veel van. Kortom: we sluiten de vakantie op een zalige manier af.