De vakantie plannen en culinaire zomerwensen van Leen Dendievel
Nieuws

De vakantie plannen en culinaire zomerwensen van Leen Dendievel

De zomer van 2019 is er ook een met een zomerreeks hier op Would Be Chef. We vragen boeiende Vlamingen wat hun beste reiservaringen zijn, wat ze het lekkerste vinden op restaurant, en waar de reis dit jaar heen gaat. Vandaag is Leen Dendievel de topactrice die je kent van Thuis te gast. Leen heeft ook al een paar succesvolle boeken geschreven: “Asem” over paniekaanvallen en “Hard” over liefdesverdriet. Leen is ook de vrouw van de bekende zanger Udo ( Mechels). En vooral: ze is down to earth, en super sympathiek.

Wat is je beste reisbestemming ooit?

Dat was een heerlijke roadtrip door Italië. We reden langs Venetië, Verona, Genua en Milaan. En vooral Genua was voor ons een topper. Het is daar supermooi, je kunt er ook lekker eten en de plaatselijke bevolking is er heel gastvrij! Een aanrader.

Eten op vakantie, wat moet dat voor jou zijn?

Het liefst eet ik ook op vakantie gezond. Slaatjes kunnen me daarom enorm bekoren. Ik hou van verse ingrediënten en van echte lokale keuken. Veel groenten voor mij dus, en in Italië eet ik  natuurlijk ook heel graag pasta. Dat is vakantie-eten voor mij.

Wat is de beste maaltijd die je ooit op vakantie en waar?

Dat kan ik me nog goed herinneren: dat was een verse pasta met truffel op een marktje dichtbij Verona. Het was heerlijk en het was nog eens spotgoedkoop ook! Heerlijk!

Waar gaat de vakantie dit jaar heen en waarom?

We gaan dit jaar eens niet ver weg: we gaan naar Rotterdam… En eerlijk: voor de keuken heb ik de lokatie dus niet uitgekozen… Maar als er iemand tips heeft altijd welkom!

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer