De vakantie plannen en culinaire zomerwensen van Leen Dendievel

De zomer van 2019 is er ook een met een zomerreeks hier op Would Be Chef. We vragen boeiende Vlamingen wat hun beste reiservaringen zijn, wat ze het lekkerste vinden op restaurant, en waar de reis dit jaar heen gaat. Vandaag is Leen Dendievel de topactrice die je kent van Thuis te gast. Leen heeft ook al een paar succesvolle boeken geschreven: “Asem” over paniekaanvallen en “Hard” over liefdesverdriet. Leen is ook de vrouw van de bekende zanger Udo ( Mechels). En vooral: ze is down to earth, en super sympathiek.

 

Wat is je beste reisbestemming ooit?

Dat was een heerlijke roadtrip door Italië. We reden langs Venetië, Verona, Genua en Milaan. En vooral Genua was voor ons een topper. Het is daar supermooi, je kunt er ook lekker eten en de plaatselijke bevolking is er heel gastvrij! Een aanrader.

Eten op vakantie, wat moet dat voor jou zijn?

Het liefst eet ik ook op vakantie gezond. Slaatjes kunnen me daarom enorm bekoren. Ik hou van verse ingrediënten en van echte lokale keuken. Veel groenten voor mij dus, en in Italië eet ik  natuurlijk ook heel graag pasta. Dat is vakantie-eten voor mij.

Wat is de beste maaltijd die je ooit op vakantie en waar?

Dat kan ik me nog goed herinneren: dat was een verse pasta met truffel op een marktje dichtbij Verona. Het was heerlijk en het was nog eens spotgoedkoop ook! Heerlijk!

Waar gaat de vakantie dit jaar heen en waarom?

We gaan dit jaar eens niet ver weg: we gaan naar Rotterdam… En eerlijk: voor de keuken heb ik de lokatie dus niet uitgekozen… Maar als er iemand tips heeft altijd welkom!