De vakantie plannen en culinaire zomerwensen van Leen Dendievel
Nieuws

De vakantie plannen en culinaire zomerwensen van Leen Dendievel

De zomer van 2019 is er ook een met een zomerreeks hier op Would Be Chef. We vragen boeiende Vlamingen wat hun beste reiservaringen zijn, wat ze het lekkerste vinden op restaurant, en waar de reis dit jaar heen gaat. Vandaag is Leen Dendievel de topactrice die je kent van Thuis te gast. Leen heeft ook al een paar succesvolle boeken geschreven: “Asem” over paniekaanvallen en “Hard” over liefdesverdriet. Leen is ook de vrouw van de bekende zanger Udo ( Mechels). En vooral: ze is down to earth, en super sympathiek.

Wat is je beste reisbestemming ooit?

Dat was een heerlijke roadtrip door Italië. We reden langs Venetië, Verona, Genua en Milaan. En vooral Genua was voor ons een topper. Het is daar supermooi, je kunt er ook lekker eten en de plaatselijke bevolking is er heel gastvrij! Een aanrader.

Eten op vakantie, wat moet dat voor jou zijn?

Het liefst eet ik ook op vakantie gezond. Slaatjes kunnen me daarom enorm bekoren. Ik hou van verse ingrediënten en van echte lokale keuken. Veel groenten voor mij dus, en in Italië eet ik  natuurlijk ook heel graag pasta. Dat is vakantie-eten voor mij.

Wat is de beste maaltijd die je ooit op vakantie en waar?

Dat kan ik me nog goed herinneren: dat was een verse pasta met truffel op een marktje dichtbij Verona. Het was heerlijk en het was nog eens spotgoedkoop ook! Heerlijk!

Waar gaat de vakantie dit jaar heen en waarom?

We gaan dit jaar eens niet ver weg: we gaan naar Rotterdam… En eerlijk: voor de keuken heb ik de lokatie dus niet uitgekozen… Maar als er iemand tips heeft altijd welkom!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer