De vakantie van weerman Frank Duboccage en z'n culinaire tips
Nieuws

De vakantie van weerman Frank Duboccage en z’n culinaire tips

De hele zomer lang vragen we op Would Be Chef aan boeiende Vlamingen waar hun reis naartoe gaat dit jaar en aan welke plek ze de beste herinneringen bewaren. En we vragen uiteraard ook hun culinaire tips, want daar draait het tenslotte toch om op deze blog.

Vandaag te gast: Frank Duboccage. Frank is sinds jaar en dag onze vaste weerman op de radio. Hij was het al toen ik samen met Erwin Deckers de ochtendshow deed op Qmusic, en hij is het vandaag nog altijd bij Joe. Frank is een heel sympathieke gast die houdt van het goede leven. Hij sport veel en graag, maar hij houdt ook van lekker eten en een goed glas. En hij reist ook veel en graag.

Zoekt een weerman per se de zon op? Is het in zijn leven altijd van “here comes the sun”? Of gaat hij al even graag eens naar de sneeuw? En wat was z’n beste maaltijd ooit in het buitenland. Je leest het hier.

Wat is je beste reisbestemming ooit?

Alaska en het noordwesten van Canada in het putje van de winter. We zijn toen vertrokken in Anchorage met een goed uitgeruste SUV en zo naar Deadhorse gereden tegen de Arctische Zee. Daar was het toen -38 graden. Daar hebben we dan een klein vliegtuigje genomen naar een Eskimostad Barrow. Op dat moment voel je je aan het eind van de wereld. Onderweg hebben we verschillende keren het noorderlicht gezien, nog altijd voor mij het meest fascinerende natuurfenomeen op aarde.

Eten op vakantie, wat moet dat voor jou zijn?

In de zomer is het voor mij een must om op een terrasje te kunnen eten. Dat alleen al geeft mij een vakantiegevoel. Verder mag daar dan een aperitief en een flesje rode wijn bij. En dat is eigenlijk alles, meer moet dat niet zijn, als het maar lekker is.

Wat is de beste maaltijd die je ooit op vakantie gegeten hebt en waar?

In Thailand, Bangkok. Ik ben enorme fan van het Thaise eten. Hier in België ken ik alle Thaise restaurant in en rond Kortenberg. Voor zij die goed Thais willen eten, kan ik Wanna’s Kitchen en Sinthai aanbevelen. Beide wel om af te halen. In Bangkok herinner ik mij dat we aan de oever van de rivier zaten en een pikante kokossoep aten met allemaal groenten in. Daar zweet je sowieso al van, maar daar was het dan 35 graden met een hoge luchtvochtigheid, dus het zweet liep gewoon van ons gezicht. Maar oh zo lekker!

Waar gaat de vakantie dit jaar heen? En waarom?

Naar Spanje, maar niet op 1 plaats. We genieten eerst van een weekje Jalón, op een half uurtje van Denia. Daar hebben we een huis gehuurd met zwembad. De bedoeling is om te wandelen, maar ook om te genieten van de zee en het zwembad. En dan nog wat tapas te eten. En daarna, na 2 dagen Valencia, reizen we door naar Ainsa, een niet zo bekende plaats in de Spaanse Pyreneeën. Prachtige setting en daar gaan we dan de Anisclo kloof verkennen (de diepste kalksteenkloof van Europa) en ook de Monte Perdido opzoeken. Wandelen in het hooggebergte is heerlijk omdat je volledig in de natuur zit en je zó klein voelt.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer