De vakantie van weerman Frank Duboccage en z’n culinaire tips

De hele zomer lang vragen we op Would Be Chef aan boeiende Vlamingen waar hun reis naartoe gaat dit jaar en aan welke plek ze de beste herinneringen bewaren. En we vragen uiteraard ook hun culinaire tips, want daar draait het tenslotte toch om op deze blog.

Vandaag te gast: Frank Duboccage. Frank is sinds jaar en dag onze vaste weerman op de radio. Hij was het al toen ik samen met Erwin Deckers de ochtendshow deed op Qmusic, en hij is het vandaag nog altijd bij Joe. Frank is een heel sympathieke gast die houdt van het goede leven. Hij sport veel en graag, maar hij houdt ook van lekker eten en een goed glas. En hij reist ook veel en graag.

Zoekt een weerman per se de zon op? Is het in zijn leven altijd van “here comes the sun”? Of gaat hij al even graag eens naar de sneeuw? En wat was z’n beste maaltijd ooit in het buitenland. Je leest het hier.

Wat is je beste reisbestemming ooit?

Alaska en het noordwesten van Canada in het putje van de winter. We zijn toen vertrokken in Anchorage met een goed uitgeruste SUV en zo naar Deadhorse gereden tegen de Arctische Zee. Daar was het toen -38 graden. Daar hebben we dan een klein vliegtuigje genomen naar een Eskimostad Barrow. Op dat moment voel je je aan het eind van de wereld. Onderweg hebben we verschillende keren het noorderlicht gezien, nog altijd voor mij het meest fascinerende natuurfenomeen op aarde.

Eten op vakantie, wat moet dat voor jou zijn?

In de zomer is het voor mij een must om op een terrasje te kunnen eten. Dat alleen al geeft mij een vakantiegevoel. Verder mag daar dan een aperitief en een flesje rode wijn bij. En dat is eigenlijk alles, meer moet dat niet zijn, als het maar lekker is.

Wat is de beste maaltijd die je ooit op vakantie gegeten hebt en waar?

In Thailand, Bangkok. Ik ben enorme fan van het Thaise eten. Hier in België ken ik alle Thaise restaurant in en rond Kortenberg. Voor zij die goed Thais willen eten, kan ik Wanna’s Kitchen en Sinthai aanbevelen. Beide wel om af te halen. In Bangkok herinner ik mij dat we aan de oever van de rivier zaten en een pikante kokossoep aten met allemaal groenten in. Daar zweet je sowieso al van, maar daar was het dan 35 graden met een hoge luchtvochtigheid, dus het zweet liep gewoon van ons gezicht. Maar oh zo lekker!

Waar gaat de vakantie dit jaar heen? En waarom?

Naar Spanje, maar niet op 1 plaats. We genieten eerst van een weekje Jalón, op een half uurtje van Denia. Daar hebben we een huis gehuurd met zwembad. De bedoeling is om te wandelen, maar ook om te genieten van de zee en het zwembad. En dan nog wat tapas te eten. En daarna, na 2 dagen Valencia, reizen we door naar Ainsa, een niet zo bekende plaats in de Spaanse Pyreneeën. Prachtige setting en daar gaan we dan de Anisclo kloof verkennen (de diepste kalksteenkloof van Europa) en ook de Monte Perdido opzoeken. Wandelen in het hooggebergte is heerlijk omdat je volledig in de natuur zit en je zó klein voelt.