De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere
Nieuws

De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere

Vandaag te gast in onze culinaire zomerreeks op Would Be Chef, de grootste en meest bekende arbiter die ons land gekend heeft: de sympathieke Frank De Bleeckere. Van 1998 tot 2010 was hij één van de internationale topscheidsrechters bij de FIFA. En vandaag is hij nog steeds actief als woordvoerder van de scheidsrechters bij de KBVB.

Frank is voor mij trouwens een super belangrijke kameraad. Toen we in 2011 in de ochtendshow van Kürt Rogiers en mezelf op Qmusic “Het WK Ornelis en Rogiers” deden was Frank elke week scheidsrechter van een ludieke competitie tussen Kürt en mezelf. Hij was er dan ook bij toen ik bij het trappenlopen op de Sint-Romboutstkathedraal in Mechelen bijna een hartaanval kreeg omdat ik nul conditie had en 30 kilo te zwaar was. Hij motiveerde me nadien ook om iets aan m’n gewicht te doen, en de rest is geschiedenis…

Frank heeft door z’n carrière in het voetbal heel veel gereisd. Maar vandaag vragen we hem wat z’n favoriete reisplek is en wat hij dan op vakantie het liefste eet.

WAT IS JE BESTE REISBESTEMMING OOIT?

Mijn speciaalste reisbestemming was IJsland. Reykjavik als hoofdstad is al niet alledaags en je eerste bezoek als je aankomt in de hoofdstad , moet je de Blue Lagoon proberen. Een natuurlijke warmwaterbron, een natuurlijke jacuzzi. Fantastisch!! Verder is IJsland een vulkanisch eiland met watervallen, gletsjers en gletsjermeren. Heel mooie natuur.

ETEN OP VAKANTIE, WAT MOET DAT VOOR JOU ZIJN?

Eten op vakantie dat is voor mij nieuwe zaken uitproberen. Ik probeer dan ook graag de traditionele keuken van ter plekke uit. Dat in combinatie met bijna elke dag mijn jogging, is de ideale formule om op vakantie te genieten en toch gezond te leven.

WAT IS DE BESTE MAALTIJD DIE JE OOIT OP VAKANTIE EN WAAR?

Ik hou van de zon en van Spanje. Zo heb ik in Murcia een toprestaurant leren kennen, 2 sterren restaurant, La Cabana Buenavista. Het is een wandeling in de tuin en je valt van de ene verrassing en smaak in de andere. Je kan je menu zelf samenstellen en men gebruikt producten uit de eigen tuin om schitterende smaken te verkrijgen. En wat het belangrijkste is, het is betaalbaar !! Op en top genieten, voor de lunch ben je al snel 4 uur kwijt. Lunchen van 2 tot 6. Ik wil dit restaurant aan iedereen aanbevelen. Eens proberen Sven…

WAAR GAAT DE VAKANTIE DIT JAAR HEEN EN WAAROM?

Door het voetbal en de arbitrage kom ik uiteraard op veel plaatsen, maar we gaan eigenlijk in juli en augustus nooit op vakantie. We blijven in de mooie en rustige Vlaamse Ardennen. Dit is voor ons, de mooiste zomervakantie. We nemen de Vespa voor een ritje, we doen een terrasje, gaan eens lekker eten, kortom rust en genieten. We gaan buiten de drukke periodes op vakantie en een fantastische stad die ik graag bezoek is Valencia (sorry Sven, ik ken enkel Camp Nou in Barcelona ?). De combinatie van de oude stad met het futuristische deel vd stad met het brede strand is fantastisch. Valencia is ook een heerlijke fietsstad. Ik heb er vroeger nog vele matchen gefloten, in Mestalla, de thuisbasis van voetbalclub Valencia.

De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere
De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere
De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere
De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere

Gerelateerde nieuwsberichten

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer

Mijn Barcelona boek is af!

Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer