De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere

Vandaag te gast in onze culinaire zomerreeks op Would Be Chef, de grootste en meest bekende arbiter die ons land gekend heeft: de sympathieke Frank De Bleeckere. Van 1998 tot 2010 was hij één van de internationale topscheidsrechters bij de FIFA. En vandaag is hij nog steeds actief als woordvoerder van de scheidsrechters bij de KBVB.

Frank is voor mij trouwens een super belangrijke kameraad. Toen we in 2011 in de ochtendshow van Kürt Rogiers en mezelf op Qmusic “Het WK Ornelis en Rogiers” deden was Frank elke week scheidsrechter van een ludieke competitie tussen Kürt en mezelf. Hij was er dan ook bij toen ik bij het trappenlopen op de Sint-Romboutstkathedraal in Mechelen bijna een hartaanval kreeg omdat ik nul conditie had en 30 kilo te zwaar was. Hij motiveerde me nadien ook om iets aan m’n gewicht te doen, en de rest is geschiedenis…

Frank heeft door z’n carrière in het voetbal heel veel gereisd. Maar vandaag vragen we hem wat z’n favoriete reisplek is en wat hij dan op vakantie het liefste eet.

WAT IS JE BESTE REISBESTEMMING OOIT?

Mijn speciaalste reisbestemming was IJsland. Reykjavik als hoofdstad is al niet alledaags en je eerste bezoek als je aankomt in de hoofdstad , moet je de Blue Lagoon proberen. Een natuurlijke warmwaterbron, een natuurlijke jacuzzi. Fantastisch!! Verder is IJsland een vulkanisch eiland met watervallen, gletsjers en gletsjermeren. Heel mooie natuur.

ETEN OP VAKANTIE, WAT MOET DAT VOOR JOU ZIJN?

Eten op vakantie dat is voor mij nieuwe zaken uitproberen. Ik probeer dan ook graag de traditionele keuken van ter plekke uit. Dat in combinatie met bijna elke dag mijn jogging, is de ideale formule om op vakantie te genieten en toch gezond te leven.

WAT IS DE BESTE MAALTIJD DIE JE OOIT OP VAKANTIE EN WAAR?

Ik hou van de zon en van Spanje. Zo heb ik in Murcia een toprestaurant leren kennen, 2 sterren restaurant, La Cabana Buenavista. Het is een wandeling in de tuin en je valt van de ene verrassing en smaak in de andere. Je kan je menu zelf samenstellen en men gebruikt producten uit de eigen tuin om schitterende smaken te verkrijgen. En wat het belangrijkste is, het is betaalbaar !! Op en top genieten, voor de lunch ben je al snel 4 uur kwijt. Lunchen van 2 tot 6. Ik wil dit restaurant aan iedereen aanbevelen. Eens proberen Sven…

WAAR GAAT DE VAKANTIE DIT JAAR HEEN EN WAAROM?

Door het voetbal en de arbitrage kom ik uiteraard op veel plaatsen, maar we gaan eigenlijk in juli en augustus nooit op vakantie. We blijven in de mooie en rustige Vlaamse Ardennen. Dit is voor ons, de mooiste zomervakantie. We nemen de Vespa voor een ritje, we doen een terrasje, gaan eens lekker eten, kortom rust en genieten. We gaan buiten de drukke periodes op vakantie en een fantastische stad die ik graag bezoek is Valencia (sorry Sven, ik ken enkel Camp Nou in Barcelona ?). De combinatie van de oude stad met het futuristische deel vd stad met het brede strand is fantastisch. Valencia is ook een heerlijke fietsstad. Ik heb er vroeger nog vele matchen gefloten, in Mestalla, de thuisbasis van voetbalclub Valencia.