De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere
Nieuws

De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere

Vandaag te gast in onze culinaire zomerreeks op Would Be Chef, de grootste en meest bekende arbiter die ons land gekend heeft: de sympathieke Frank De Bleeckere. Van 1998 tot 2010 was hij één van de internationale topscheidsrechters bij de FIFA. En vandaag is hij nog steeds actief als woordvoerder van de scheidsrechters bij de KBVB.

Frank is voor mij trouwens een super belangrijke kameraad. Toen we in 2011 in de ochtendshow van Kürt Rogiers en mezelf op Qmusic “Het WK Ornelis en Rogiers” deden was Frank elke week scheidsrechter van een ludieke competitie tussen Kürt en mezelf. Hij was er dan ook bij toen ik bij het trappenlopen op de Sint-Romboutstkathedraal in Mechelen bijna een hartaanval kreeg omdat ik nul conditie had en 30 kilo te zwaar was. Hij motiveerde me nadien ook om iets aan m’n gewicht te doen, en de rest is geschiedenis…

Frank heeft door z’n carrière in het voetbal heel veel gereisd. Maar vandaag vragen we hem wat z’n favoriete reisplek is en wat hij dan op vakantie het liefste eet.

WAT IS JE BESTE REISBESTEMMING OOIT?

Mijn speciaalste reisbestemming was IJsland. Reykjavik als hoofdstad is al niet alledaags en je eerste bezoek als je aankomt in de hoofdstad , moet je de Blue Lagoon proberen. Een natuurlijke warmwaterbron, een natuurlijke jacuzzi. Fantastisch!! Verder is IJsland een vulkanisch eiland met watervallen, gletsjers en gletsjermeren. Heel mooie natuur.

ETEN OP VAKANTIE, WAT MOET DAT VOOR JOU ZIJN?

Eten op vakantie dat is voor mij nieuwe zaken uitproberen. Ik probeer dan ook graag de traditionele keuken van ter plekke uit. Dat in combinatie met bijna elke dag mijn jogging, is de ideale formule om op vakantie te genieten en toch gezond te leven.

WAT IS DE BESTE MAALTIJD DIE JE OOIT OP VAKANTIE EN WAAR?

Ik hou van de zon en van Spanje. Zo heb ik in Murcia een toprestaurant leren kennen, 2 sterren restaurant, La Cabana Buenavista. Het is een wandeling in de tuin en je valt van de ene verrassing en smaak in de andere. Je kan je menu zelf samenstellen en men gebruikt producten uit de eigen tuin om schitterende smaken te verkrijgen. En wat het belangrijkste is, het is betaalbaar !! Op en top genieten, voor de lunch ben je al snel 4 uur kwijt. Lunchen van 2 tot 6. Ik wil dit restaurant aan iedereen aanbevelen. Eens proberen Sven…

WAAR GAAT DE VAKANTIE DIT JAAR HEEN EN WAAROM?

Door het voetbal en de arbitrage kom ik uiteraard op veel plaatsen, maar we gaan eigenlijk in juli en augustus nooit op vakantie. We blijven in de mooie en rustige Vlaamse Ardennen. Dit is voor ons, de mooiste zomervakantie. We nemen de Vespa voor een ritje, we doen een terrasje, gaan eens lekker eten, kortom rust en genieten. We gaan buiten de drukke periodes op vakantie en een fantastische stad die ik graag bezoek is Valencia (sorry Sven, ik ken enkel Camp Nou in Barcelona ?). De combinatie van de oude stad met het futuristische deel vd stad met het brede strand is fantastisch. Valencia is ook een heerlijke fietsstad. Ik heb er vroeger nog vele matchen gefloten, in Mestalla, de thuisbasis van voetbalclub Valencia.

De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere
De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere
De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere
De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer