De vakantietips van Peter Goossens

Onlangs was de strafste chef van België, Peter Goosens, nog even in Singapore voor de uitreiking van de 50 Best Restaurants, waar hij de 43ste plaats wist te scoren met z’n iconische eettempel Hof van Cleve in Kruishoutem.

Maar sinds gisteren zijn Peter, z’n vrouw Lieve, en het ganse team zelf op vakantie. Even een paar weekjes bijtanken, dat hebben ze na alweer een fantastisch jaar, absoluut verdiend. Vanaf woensdag 14 augustus kun je weer terecht in Kruishoutem voor een topmaaltijd.

Wij vroegen Peter onlangs naar z’n favoriete reisbestemmingen en wat volgens hem z’n strafste culinaire ervaring ooit in het buitenland was, en Peter wilde daar graag op antwoorden. Dank je Peter om mee te werken aan deze zomerreeks van Would Be Chef.

 

Wat zijn voor jou de favoriete reisbestemmingen Peter?

Dat blijft toch wel Frankrijk voor mij, het is niet ver en je kunt er prima eten en toch ook nog altijd Italië, voor de sfeer.

Eten op vakantie? Wat moet dat zijn voor jou?

Het moet vooral relax zijn, niet teveel gedoe. Ik hou ervan om op reis erg regionaal te eten, liefst op een sfeervolle plek en uiteraard met topproducten van eigen bodem, ‘les pieds dans l’eau’ zoals ze wel eens zeggen.

Maar Je allerbeste culinaire ervaring op reis, wat was dat?

Ik herinner me een fantastische maaltijd bij Alain Chapel in Mionnay, we gingen daar eten op doorreis naar het zuiden. Chapel had drie sterren, en overleed jammer genoeg in 1990 op 53-jarige leeftijd toen hij op bezoek was bij vrienden in Avignon. Het was één van de grootmeesters van de Franse gastronomie, en een voorbeeld voor veel jonge chefs. Maar behalve sterrenmaaltijden hou ik vooral de mooiste herinneringen aan de gerechten die we aten in Italië: la mamma’s keuken, en vooral dan verse pasta, is echt geweldig.

Waar gaat de reis dit jaar heen?

We hebben eerlijk gezegd nog niet beslist, het wordt echt een last minute dit jaar.