De vakantietips van Peter Goossens
Nieuws

De vakantietips van Peter Goossens

Onlangs was de strafste chef van België, Peter Goosens, nog even in Singapore voor de uitreiking van de 50 Best Restaurants, waar hij de 43ste plaats wist te scoren met z’n iconische eettempel Hof van Cleve in Kruishoutem.

Maar sinds gisteren zijn Peter, z’n vrouw Lieve, en het ganse team zelf op vakantie. Even een paar weekjes bijtanken, dat hebben ze na alweer een fantastisch jaar, absoluut verdiend. Vanaf woensdag 14 augustus kun je weer terecht in Kruishoutem voor een topmaaltijd.

Wij vroegen Peter onlangs naar z’n favoriete reisbestemmingen en wat volgens hem z’n strafste culinaire ervaring ooit in het buitenland was, en Peter wilde daar graag op antwoorden. Dank je Peter om mee te werken aan deze zomerreeks van Would Be Chef.

De vakantietips van Peter Goossens

Wat zijn voor jou de favoriete reisbestemmingen Peter?

Dat blijft toch wel Frankrijk voor mij, het is niet ver en je kunt er prima eten en toch ook nog altijd Italië, voor de sfeer.

Eten op vakantie? Wat moet dat zijn voor jou?

Het moet vooral relax zijn, niet teveel gedoe. Ik hou ervan om op reis erg regionaal te eten, liefst op een sfeervolle plek en uiteraard met topproducten van eigen bodem, ‘les pieds dans l’eau’ zoals ze wel eens zeggen.

Maar Je allerbeste culinaire ervaring op reis, wat was dat?

Ik herinner me een fantastische maaltijd bij Alain Chapel in Mionnay, we gingen daar eten op doorreis naar het zuiden. Chapel had drie sterren, en overleed jammer genoeg in 1990 op 53-jarige leeftijd toen hij op bezoek was bij vrienden in Avignon. Het was één van de grootmeesters van de Franse gastronomie, en een voorbeeld voor veel jonge chefs. Maar behalve sterrenmaaltijden hou ik vooral de mooiste herinneringen aan de gerechten die we aten in Italië: la mamma’s keuken, en vooral dan verse pasta, is echt geweldig.

Waar gaat de reis dit jaar heen?

We hebben eerlijk gezegd nog niet beslist, het wordt echt een last minute dit jaar.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer